Šta je novo?
Kakva je trenutno ponuda stobse tice sledecih usluga:

*Multivalutni racun
*Visa/master
*Korektna android app
Placanje online racuna
bez provizije(ne mora)
Podizanje na svim bankomatima (nije obavezno, valjalo bi)

Nesto slicno pokojnoj Mts banci...

Hvala.
 
A da li sve banke imaju 1% proviziju na ino plaćanja?Komercijalna, Unicredit, Intesa,OTP?
 
@Sunshine4747 OTP ima Master kojoj radi instant, ali za njega ide PP kurs od 112 dinara za evro, isto je i u UniCredit, a Visa je kod njih doplatna 250 dinara mesečno. Intesa takođe nema, Komercijalna 2% za sve osim evra.
@nidzakv Mobi Progresiv+ ali uslov je da preneseš platu ili deo od 20000 ako se ne varam. Ovako, Progresiv ima 5 podizanja.
 
Poslednja izmena:
@ikos e svašta sad stvarno 🤣 blago onom što plaća 50 ojra za karticu! 😂
 
@svlada

Stvarno? U tarifniku samo stoji ovo:

ZkrMD7m.png
 
Kakvu to sjajnu uslugu nude za 50e mesecno? :) Ili je samo stvar prestiza, kao nekad iPhone kod nas? :)

I sa platom od 3000-4000e mesecno deluje mi bacanje para (a platu od 4000e+ u Srbiji nema bas mnogo ljudi :D). A i ako je stvar prestiza -i za to ima boljih nacina od kartice :D
 
@solomonbg znatno veći dnevni limiti (da ne preteram, ali ne bi bilo nemoguće da je 30000 evra, ako je po difoltu Business Platinum u OTP 10000, a može da se podigne i na 15000), VIP lounge separei po aerodromima, razna čuda tog tipa po inostranim luksuznim hotelima i slično. Tom nekom ko ima kapitala i puno troši, 50 evra mu je samo kap u moru. 🙂
 
Treba mi master vezana za devizni racun, po mogucstvu bez odrzavanja tj da platim jednokratno izdavanje kartice. Koja banka?
 
@shexpir Erste devizna, 3.5€ na 3 godine
 
Koja je fora sa ovim besplatnim Raiffeisen Premium paketom? Na cemu onda uzimaju pare?
 
@Radiant Premium može da se ima prema opštim uslovima i sa evro računom bez održavanja (što je minimalni uslov da bi se prešlo na Premium sa platom većom od 100k dinara ili kapitalom preko 30k evra) ali kako tumačim odgovor radnika banke da se gube benefiti standardnog računa, to bi po mom mišljenju značilo da se ukida Visa Classic i ostaje samo Dina, tako da Visa Gold debitna se mesečno doplaćuje, a Visa Gold kreditna ugovorena online je prema tarifi uključena u paket. Ovo bih morao dodatno da proverim, mada logično bi bilo da korisnik ne bude uskraćen kartice koja mu je prvobitno izdata.
 
evro računom bez održavanja
Kako se dobija taj evro račun bez održavanja? Gde piše o tome i kako se zove taj račun, pod kojim imenom se može zatražiti? Jedino što svuda vidim kao opciju je onaj multivalutni od 350 din.
 
Imam stari devizni racun u raif. Koristim ga za neko osiguranje. E sad kad sam uplacivao pare trazili mi karticu koju nemam :) i kao rece ajd ove godine ce sa mi uplati inace sledexe nece.moram visa ili dinu da imam da sam uplatim. Jel to tako zaista da necu moci na salteru a drugo jel ova dina skroz besplatn ako moze na devizni ili je lupio radnik na salteru? :)
 
Banke nemaju obavezu da izdaju Dinu za devizne račune i mislim da RF takođe to ni ne čini. Samo AIK daje Dinu i Master kod deviznih partija, koliko ja znam. Na kraju krajeva, odi kod savetnika da ti izradi drugu karticu deviznog računa. To je potrošni materijal kome najpre puca plastifikacija.
 
A nece mi uvaliti da placam tu Visu? :) ja ovaj racun koristim jednom godisnje :) Ne znam sta je problem da jednom godisnje uplatim neke pare na salteru, na racun kao i da sada....
 
Čudni su mnogo, tri različita grada, svuda drugačija iskustva, isto tako ne mogu da tvrdim ništa ni za tu filijalu, jer je svaka za sebe gledanje u pasulj. Priložiću sliku da vide šta ti tačno treba i nadam se da će biti bolja situacija u tom slučaju.
 

Prilozi

  • IMG_20211127_115311.jpg
    IMG_20211127_115311.jpg
    347.9 KB · Pregleda: 47
ne ne to. Rece mi da mi daju Dina ili Visu savetnici. A da na salteru necu smeti da vise uplacujem. A kao sad mi je "progledao kroz prste" ali sledece godine nece....Debilitet. Teraju me da sam placam na bankomatu jednom godisnje.
 
Tarifom je predviđena Visa Debit (ako kažu Visa Electron, samo se usaglasi da tako je, bez rasprave) sa članarinom od 1000 dinara godišnje, ali savetnik/referent može da veže i dinarsku za tu partiju.
 
Tarifom je predviđena Visa Debit (ako kažu Visa Electron, samo se usaglasi da tako je, bez rasprave) sa članarinom od 1000 dinara godišnje, ali savetnik/referent može da veže i dinarsku za tu partiju.
Znači ovaj devizni (samo eur?) račun paket je poseban paket uz koga se dobija samo devizni račun i kartica vezana za taj račun i to onda sve košta 1000 dinara godišnje?

Ako imam Može ili Premium paket samo sa dinarskim računom, mogu da im tražim ovo gore opisano umesto multivalutnog računa od 350 dinara i time bih imao dinarski račun iz paketa vezan za Visa Debit i taj posebni devizni paket vezan za svoju posebnu Visa Debit karticu?
 
@ikos ili još jednostavnije, imaš standardni ili Može i Visa karticu uz njega pa ti je vežu na evro devizni. Za Premium moraću da se raspitam oko toga da li onda ostaje ta Visa Classic. Mada, zasebna devizna Visa kartica je svakako moguća opcija.
 
@uji Za premium ide Visa Gold, mislim da ne može classic, to im je valjda politika. Al svejedno, ista priča. Oni onda teorijski mogu da prihvate da vežu taj besplatni evro devizni za Visa Gold. Na koji način ih pitati, a da te ne odbiju na keca? "Znam čoveka koji to ima, pa se pitam da li je moguće otvoriti..." Pozvati se na onaj tarifnik? Nešto treće?
 
  • Like
Reagovanja: uji
Samo AIK daje Dinu i Master kod deviznih partija, koliko ja znam.
Ja imam Dinu vezanu za devizni u AIK. Da li neko zna sta je svrha ove Dine, posto me to kopka otkad sam otvorio stedni racun kod njih? Ispravite me ako grijesim, ali sa Dinom (cak i ako je vezana za devizni) ne mozes placati vani, ne mozes placati ni online na ino sajtovima, za placanje u zemlji opet nema puno smisla jer ce da vuce devize (doduse, u AIK je to po srednjem kursu, bar je bilo do prije par mjeseci, sto moze biti zgodno)... Tako da, za kod vraga sluzi onda ovakva kartica, osim da mi bude rezerva za MC prilikom uplate/isplate na samom AIK bankomau!?
 
@ikos Upravo to ,,Znam čoveka koji to ima" pa ću njega pitati i štobsereklo, njemu je dodeljen Silver status. Videću da nahvatam još jednog lika sa Gold statusom (250k plata) pa da mi kaže kakva je situacija i sa njegove strane.
@Condor moj neki princip je da koristim Dinu na bankomatu, a MC/Visu na POS, jer sam bio u situaciji da u mesecu isteka mi se oljušti poleđina sa magnetnom trakom. Ovo su neke banke rešile izdavanjem AustriaCard mat kartica kod kojih je magnetna odštampana na plastici (Addiko, RF, Intesa, CA, itd).
 
Nazad
Vrh Dno