Šta je novo?

tek posle restarta baci sliku na monitor!

cikajowa

Cenjen
Učlanjen(a)
21.08.2010
Poena
170
Problem je sledeci,
od skora kada ukljucim racunar cuje se piiii pi pi, i nema slike na monitoru.u pozadini normalno digne sistem ali nema slike.Ako ga odmah cim ga ukljucim restartujem dobicu sliku. tako svaki put, cim ga ukljucim on pisne tri puta ja ga odmah restartujem i on normalno radi i dize sistem i ima sliku na monitoru! Grafika je verovatno u pitanju,znaci sve lepo radi i bez problema,ali me nervira taj restart koji moram svaki put cim ukljucim racunar.

Čim pišti matična = postoji problem sa hadrverom.
Ako već i sam sumnjaš na grafičku, što je moguće, zameni nju. Pozajmi od nekog druga grafičku, pa probaj. Ako opet pišti... ondak je nešto drugo u pitanju.
Teško je otkucati kako pišti, znam. Koji matična je? Postoji na netu lista beepova za odredjene BIOSe, pa proveri ako znaš koji je tvoj.

da, graficka je u pitanju,sa drugom ne pisti tj radi normalno. Zanima me da li postoji neko resenje da ne menjam grafiku

Da, promeni komp :smash:
Ne neko pametno

1 dugi i dva kratka beep-a obicno znace da bios ne moze da inicijalizuje graficku karticu.
e sad zasto proradi posle restarta to je pitanje.

za pocetak proveri da se graficka nije pomerila malo iz lezista, odspoj sve druge kablove sa graficke sem za monitor, ucitaj u biosu nazivne vrednosti a zatim iskljuci integrisanu ako postoji na ploci.
posle svega stavi novi bios na plocu.
ako ne proradi odnesi svoju graficku kod nekog pa probaj tamo da li se ponasa isto ?

Hvala na savetu druze,
Graficka se isto ponasa i kod drugara. potpuno isti simptomi, posle restarta radi kao nova bez problema,ali eto mora taj restart odmah cim ukljucim komp i sve ok.***,smara ali sta da se radi
citam po forumima,dosta njih kaze da ovo moze da prouzrokuje napajanje.. ?

Poslednja izmena:
koju imas plocu, koju graficku i da li imas integrisanu graficku na ploci?

ploca Asus P5LD2-X/1333
nemam integrisanu graficku
grafika
Asus 8600gt

moze da se resi samo je pitanje koliko ce da radi...nosi u neki malo bolji servis

vise ne baca sliku uopste, tako ako vam se ovo desi spremajte pare za novu

imas ovde objasnjen rerna metod...al ti ako bas volis res...udri...mocha ce biti ukusna :D

A vala i odsluzila je svoje. Vreme je da se ponovis.

Nisam nista ni menjao ni dirao, ovih dana valjda kak oje malo otoplilo vec dva dana pali normalno iz prve... a pre mi se desavalo upalim ga restartujem da baci sliku,radim 3+ sati na njemu ,ugasim ga i ukljucim posle 10 min , on normalno baci sliku iz prve..Povezujem sa time kada je hladan nece basi iz prve sliku...Pali kada je vruc kao Yugo :D

Nazad
Vrh Dno