Šta je novo?

Tehnicki savet za popravku monitora tj moguceg kvara?

Nikola1

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2003
Poena
650
Evo da malo pojasnim:posedujem dva monitora lcd-a nebitna marka a problem je isti na oba.Ovako;oba monitora se upale kad se startuje racunar i drze sliku nekih dve do pet sekundi i slika posle toga se ugasi.Ostane da svetli samo led dioda na dugmetu za palenje,tacnije na jednom blica a na drugom stalno svetli.Sada me zanima ima li netko pretpostavku sta bi moglo da bude?Neki tezak kvar ili nesto jednostavno i naravno zanima me koliko je to komplikovano za popravku ako je netko imao slicn problem?

ne znam o kojim monitorima je rec ...ali za pocetak zameni sve elektrolitske kondezatore u mrezi i prelemi ladne lemove ako ih ima,i ako onda nece problem 90% ti je u losim neonkama koje zbog loseg rada aktiviraju zastitu koja gasi monitor (zato ti radi par sekundi pa se zgasi) oce i inverter da zeza i fetovi blok kondezatori,al to je vec posao za majstore ;)

KOndenzatore sam gledao nije se ni jedan naduvao?Jedino da ih sve zamenim pa da probam,sta mi predlazes da li da pokusam da promenim kondenzatore?

meni je tako na samsungu bilo
otisla elektronika neka izgorila jednostavno

ja sam ga upalio i drzao ga upaljenog i tjaos dok nije skroz izgorio

kad upalis komp ugasi monitor na dugme
malo ga zagrij sa fenom :D i probaj upaliti
meni je uspevalo svaki put dok nije izgorio :D

Nazad
Vrh Dno