Šta je novo?

Technics SA-5370K i JBL LX300

• Začetnik teme tixzr
  • Datum pokretanja
T

tixzr

Guest
Imam neku malu nedoumicu oko kupovine vufera i prikljucivanja.
Imam stari Technisat risiver sa 2 *** zvucnika od 4oma i zanima me da li mogu da
prikljucim vufer na risiver(na remote speakers) i jel ce tako valjati posto nemam neka iskustva sa ovim delom pa ne bi nesto da :smash:
evo slike technics-a:

Prilozi

• Technics_SA_5370K prednja.jpg
    Technics_SA_5370K prednja.jpg
    80.2 KB · Pregleda: 128
  • Technics_SA_5370K zadnja.jpg
    Technics_SA_5370K zadnja.jpg
    114.7 KB · Pregleda: 134
Mozes povezati sa Sub-Wooferom koji ima ulaze za zvucnike sa kojih uzima niske tonove i posle ih salje prema zvucnicima. Naravno pretpostavljam da ne koristis bi-wire pa ti je drugi izlaz slobodan. SW moze pomoci kod basova ako su sateliti u pitanju, ali njegova glavna primena je u 5.1 (7.1) okruzenju i filmovima, igricama da da sub-bas zvuk a ne da nadoknadi niske tonove u stereo muzici. Kupovina SW koji ima takve ulaze je po ceni kao i pupovina novih zvucnika pa razmisli i o tome, jer onda bi imao dva para i mogao bi neke da stavis u drugu prostoriju.

ne koristim bi-wire nego standardno, a i nemam satelite nego su ova 2 JBL-a klasicni dvosistemci od 100-120 w. necu 5.1 nego obican 2.1 sistem samo sam hteo da ubacim neki sub-woofer. Znaci ako sam dobro shvatio woofer u pojacalo, a 2 zvucnika u woofer da razdvaja viskoki i bass. Jel treba da obratim paznju na nesto pri kupovini woofera i imas li neke preporuke koji da pazarim?

Ti ne moras zvucnike povezati preko SW, nego zvucnici A u zvucnike a zvucnici B u SW. Time bi dobio dosta jaci bas, ali pitanje je koliko bi ti znacio pored tvojih zvucnika. Idealno bi bilo da nadjes neki JBL SW, mada i Yamaha ima dobre, Mission, Monitor Audio... zavisi od cene. Nego, reci koliki ti je max budzet.

pa ne znam, za sada imam nekih 150evra ali nije hitno(mogu jos skupiti, ali nebi preterivao), nego sam sad hteo samo da se raspitam kako i sta da planiram uzeti

Ti nemas izlaz za SW na pojacalu. Ne znam koje izvore zvuka imas. Ako je samo PC, mozes sa njega uzeti izlaz za SW i povezati direktno. Cene...najjeftiniji je Yamaha 012 za oko 10k din pa na gore. Otprilike oko 200e su najjeftiniji kulturniji SW a sve preko toga je vec bolja varijanta (vise snage, veci precnik zvucnika, frekvencija itd.).

ok. Imam PC i sa njega slusam muziku, igre itd.. imam SB 5.1 Live karticu mada i sa tunera, koji imam na pojacalu, slusam dosta muzike i tako sam hteo nesto da iskombinujem. Videcu da skupim koju paricu jos pa da pazarim nesto. U svakom slucaju hvala na informacijama

Nazad
Vrh Dno