Šta je novo?

Technics-ov deck RS M 225 - pomoc

DS9

Čuven
Učlanjen(a)
14.09.2000
Poena
709
Hi(Fi) drustvo,
obicno ne zalazim u ovaj deo foruma, ali me prijatelj (hi-fi fan) zamolio da mu pomognem oko nalazenja informacije.

S ticajem okolnosti gore pomenuti kasetas (s pocetka 80ih godina) je bio na servisu (davno) i promenjen mu je (crknuti) elektromotor.
Medjutim izgleda da promenjeni motor ne odgovara, pa sadasnji serviser trazi da se (od) negde nabavi originalni motor za ovaj model. Dakle, potreban je tacan naziv ovog elektromotora (ili nesto kao product number).
Naravno i svaki link je dobro dosao, koji bi mi pomogao da nadjem naziv modela (i gde bi eventualno mogao da bude nabavljen) ovog elektromotora.
Kako mi je objasnjeno, taj elektromotor spada u grupu 12V CCW elektromotora.

Ultra Hvala
&pozdrav!

Vidi kod ovih ovlascenih servisera kojih bje pun kufer u gradu, a ako su ovlasceni imaju SVU tehnicku dokumentaciju, sto znaci i katalog sa serial no i part no.Probaj to isto u BG elektroniku, Beli elektronik, Blazic elektronik...Ili saznaj preko Tehnicsovog sitea, neka ti ga neko kupi\ motor\ u Gemaniji ako imas nekoga.Tamo ima sigurno.Jel t stepper motor ili je motor za premotavanje kaseta?

`fala

Hvala borab,
sto se motora tice, rekose mi da taj model kasetasa ima samo jedan (a ne vise ) motora, pa onda kao ne bi trebalo da ima dileme koji je. U svakom slucaju reci cu ljudima da pogledaju kod ovih firmi.
Ako neko jos ima neki zanimljiv komentar, bilo bi super.

thnx
&pozdrav!

Vrh Dno