Šta je novo?

TeamViewer - promena licence

CikaKURE

Cenjen
Učlanjen(a)
27.03.2011
Poena
180
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 4770K / Noctua NH-U12P SE2
Matična ploča
AS Rock Z87 Pro3
RAM
12gb
GPU
GTX 1060 6gb
Storage
NVME + SSD + HDD
PSU
Zalman ZM850HP
Kućište
Chieftec Dragon Full Tower
Situacija je sledeca. Prilikom instaliranja kolega je umesto free verzije, izabrao komercijalnu licencu. To nije ni znao dok nije istekao probni period. Kada mu je istekla proba ja sam pokusao da izbirsem staru instalaciju i instaliram ponovo sa free licencom. Medjutim, program prepozna staru licencu i ne mogu da uradim nista. Probam i posle deinstaliranja da pobrisem appdata folder, ocistim registar i ostalo, medjutim cim ga instaliram on opet vrati na staro. Na internetu sam nasao neka resenja koja zahtevaju promenu MAC adrese. E sad ja ne znam sta ta promena nosi sa sobom. On ima nekih placenih programa na racunaru koji koriste razmenu preko interneta, plasim se da se nesto tu ne pokarabasi. Moja pitanja su sledeca.

Postoji li neki elegantan nacin promene na free licencu?
Ako moram da menjam tu MAC adresu, koji je najbolji nacin i nosi li to neke posledice sa sobom?

Nema potrebe za menjanjem MAC adrese, nisi sve izbrisao kako treba.
Ukljuci opciju da vidis skrivene foldere "Show hidden files" i brisi iz program data foldera.
Posle pobrisi registry sa CCleaner i to bi trebalo da resi problem.
Provereno radi.

A možda da probaš portable verziju, ako ne upali Kokanov predlog?

Zavisi za šta ga koristi - za pružanje ili primanje podrške? Za pružanje može to brisanje ili portable verzija, ali će mu vremenom skraćivati sve više period posle kojeg se automatski prekine konekcija pa postaje praktično neupotrebljiv. Jeste skup, ali ako se od toga živi, mislim da vredi platiti, jedino što nove verzije svake godine nerviraju i upgrade nije baš jeftin, ali šta da se radi...

Za davanje pristupa je bolje da koristi QuickSupport jer je on potpuno free.

Da se zahvalim svima na predlozima. Nista od predlozenog nije pomoglo. Brisanje na 101 nacin, brisanje registrija, fajlova na sto mesta itd. Ne moze ni instaliranje krekovane verzije, niti portable. Cim se poveze na net prepozna staru licencu i tu je kraj. Posto nisam imao iskustva i nisam hteo da se zezam sa promenom MAC adrese, ja lepo posaljem mauk direktno njihovoj podrsci. Lepo im kazem da sam se za****, da sam slucajno instalirao pogresnu licencu i da sad ne mogu da vratim nazad. Jedan lepi cika po imenu Djovani mi kaze da mi veruje da sam se za**** i da necu koristiti program u komercijalne svrhe. Da mu posaljem LOG file. Ja to uradim, on nesto odradi sa druge strane. Startujem program i dobijem obavestenje da mi je promenjena licenca u FREE i to je to.

Da se zahvalim svima na predlozima. Nista od predlozenog nije pomoglo. Brisanje na 101 nacin, brisanje registrija, fajlova na sto mesta itd. Ne moze ni instaliranje krekovane verzije, niti portable. Cim se poveze na net prepozna staru licencu i tu je kraj. Posto nisam imao iskustva i nisam hteo da se zezam sa promenom MAC adrese, ja lepo posaljem mauk direktno njihovoj podrsci. Lepo im kazem da sam se za****, da sam slucajno instalirao pogresnu licencu i da sad ne mogu da vratim nazad. Jedan lepi cika po imenu Djovani mi kaze da mi veruje da sam se za**** i da necu koristiti program u komercijalne svrhe. Da mu posaljem LOG file. Ja to uradim, on nesto odradi sa druge strane. Startujem program i dobijem obavestenje da mi je promenjena licenca u FREE i to je to.

Svaka čast za podršku. :)

Vrh Dno