Šta je novo?

TEAC W540E pitanjce

Vince Carter

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
649
Evo uzeo sam ga i ja :), i odmah mu stavio novi firmware 1.0c. Sa starim (1.0b) firmwareom je Nero prijavljivao da je velicina buffera onih ~6.5MB (buffer-firmware, karakteristicno za TEAC), a sada sa 1.0c da je celih 8MB. Da li je to normalno (pretpostavljam da jeste ali ajde da proverim:)) ili se nesto zbunio?

Sta se dobija novim firmware-om?
Ja imam 1.0B i sve radi ok...

Dosta bre vise nemojte da nam pravite zazubice! ;)

Amone evo da te utesim ja sam se razocarao... nece da mi pise na RW 2x... :D
Ali sam ga masirao sa onim budjavim princo diskovima i pisao je ceo disk na 32x... isto i multisession...
A, da i dorezivao sam na one nesretne Maxell diskove isto 32x...
Diskovi su citljivi na drugom Teac-u 32x starom 4 godine i na Sony-ju koji je u Mac-u G4.
Ma ******.... :D

pozdrav

Marsovac je napisao(la):
Ali sam ga masirao sa onim budjavim princo diskovima i pisao je ceo disk na 32x... isto i multisession...

Pise po Princo-u i 40x i rade bez problema.

Vince Carter je napisao(la):
Pise po Princo-u i 40x i rade bez problema.

cool... probacu... hvala...

:wave;

U je.... Kada Ricoh ili Aopen izbace 40x pisač , uzimam... Ne padam ja na te fore tipa Teac je Teac... Što reče Bahati... Ljudi samo znaju za ono Sony je Sony... Just tehnologije su daleko bolje od ostalih rešenja...

byMaX je napisao(la):
U je.... Kada Ricoh ili Aopen izbace 40x pisač , uzimam... Ne padam ja na te fore tipa Teac je Teac... Što reče Bahati... Ljudi samo znaju za ono Sony je Sony... Just tehnologije su daleko bolje od ostalih rešenja...

Ja sam izbegavao TEAC (od 12x modela nadalje) jer su bili bez veze (tj preskupi a nudili manje od konkurencije), ali je 40x model stvarno odlican, bez zamerke, pogledaj uostalom opise na netu.
Ako AOpen resi problem sa Medium Speed Error-ima, mozda ce njihov 40x model i vredeti nesto (koliko sam video problemi su se nastavili i sa 32x modelom, doduse manji nego sa 24x).

Nego, da li se neko (uspesno) bavio Mount Rainier-om? Cini mi se da ne radi bas sjajno...

I jos jedno pitanje za vlasnike pomenutog TEACa, kakva je prednja maska na vasem drajvu, cisto bela ili sa plavim logoima? :)

I jos jedno pitanje za vlasnike pomenutog TEACa, kakva je prednja maska na vasem drajvu, cisto bela ili sa plavim logoima? :)

sa plavim logom... a sto ?

Reploka i pitanje za Baneta/strucnjake

Moj isto ima logo.
Btw, da li je neko testirao "CD-SPEED"?
Ja imam ogromnu zamerku, 24x model je bio bolji kao citac.
Naime, citanje ide super do negde 60-og minuta(80min Verbatim), onda ide strasan pad pa skoci na 23-24 i ide konstantno do kraja. Citanje je u P-CAV modu.
Ako se iskoristi onaj Teac-ov utility za setovanje na 40x, nista se ne dobija. Samo se smanji pocetna brzina(18x umesto 24), i ima DVA pada na kraju diska.
Taj isti disk Pioneer DVD cita sa 19-43x konstantno!

i odmah mu stavio novi firmware 1.0c. Sa starim (1.0b) firmwareom je Nero prijavljivao da je velicina buffera onih ~6.5MB (buffer-firmware, karakteristicno za TEAC), a sada sa 1.0c da je celih 8MB. Da li je to normalno (pretpostavljam da jeste ali ajde da proverim:)) ili se nesto zbunio?
Normalno je. Po recima Teac-ovh inzenjera od sada pa nadalje njihovi pisaci ce da prijavljuju ukupnu instaliranu memoriju, kao i kod svih ostalih firmi, a ne raspolozivu.

Marsovac je napisao(la):
sa plavim logom... a sto ?

I moj ima logo, cisto me interesovalo zato sto sam po netu video samo slike 'cistog belog' drajva, takve su iz TEACa slali na opise, a i neki ljudi su ih kupili u inostranstvu. U svakom slucaju, ovako mnogo lepse izgleda. :)

Re: Reploka i pitanje za Baneta/strucnjake

BokiPK je napisao(la):
Btw, da li je neko testirao "CD-SPEED"?
Ja imam ogromnu zamerku, 24x model je bio bolji kao citac.
Naime, citanje ide super do negde 60-og minuta(80min Verbatim), onda ide strasan pad pa skoci na 23-24 i ide konstantno do kraja. Citanje je u P-CAV modu.

Testirao sam vise diskova CDSpeedom, i Verbatim, i SmartBuy, i 2-3 vrste nonamea. i sve ih je procitao besprekorno, maksimalnom brzinom, ukljucujuci i diskove sa kojima ASUS DVD ima (manjih) problema, a radi se naravno o diskovima koje nije TEAC snimio. Evo bas sam malopre snimio jedan Princo na 40x, i brzina citanja je na kraju dostigla 50.11x!!!.
Taj utility nisam probao, ne smeta mi buka... The Need For Speed ;):)

Re: Re: TEAC W540E pitanjce

vlasta je napisao(la):
Normalno je. Po recima Teac-ovh inzenjera od sada pa nadalje njihovi pisaci ce da prijavljuju ukupnu instaliranu memoriju, kao i kod svih ostalih firmi, a ne raspolozivu.

OK, hvala, a da nemas slucajno link gde si to video?

BURN baby BUUUURN @ 40x

Ala su ga opravili svak im cast.... ostali samo dugmici ctp; :D
Salm se.
I ja imam 40X TEAC sa 1.0C firm. mnoooogo je dobar. Za sobom ima 50-tak narezanih PRINCO diskova (@ 40x naravno) i mogu vam reci da me je odusevio. Sto se tice onog "pri kraju je bilo 50,11" ISTINA je i meni je toliko prijavio NERO-ov utility.
Sto se tice plavog logoa i onog Record 40x (ili tome slicno - ne secam se tacno jer sad kucam s masine na poslu) i to je ok. Ona cista bela su bila "samo za slikanje" :D

Ma ZMAJ je bljuje vatru i przi diskove ko lud 700 MB reze za 2-3 minuta (u zavisnosti od kvaliteta CD-a jer im se automatski prilagodjava)

Re: Re: Re: TEAC W540E pitanjce

OK, hvala, a da nemas slucajno link gde si to video?
Na cdrinfo.com, recenziji za doticnog, prva strana.

i odmah mu stavio novi firmware 1.0c. Sa starim (1.0b) firmwareom
Ja sam probao da 1.0b flesujem na 1.0c ali se uvek pojavi prozor za verifikaciju OS-a (tako nesto) i na tome se zavrsi. Probao sam i sa japanskog i sa nemackog site-a, ali uvek isto. LM, sta da se radi?

Re: Re: TEAC W540E pitanjce

vlasta je napisao(la):
Ja sam probao da 1.0b flesujem na 1.0c ali se uvek pojavi prozor za verifikaciju OS-a (tako nesto) i na tome se zavrsi. Probao sam i sa japanskog i sa nemackog site-a, ali uvek isto. LM, sta da se radi?

Nemam pojma, meni je iz XPa proslo bez problema, a prethodno sam iskljucio sve zive programe koji se daju iskljuciti. Ne secam se sad tacno, ali cini mi se da se prvo pojavio license agreement, pa je nasao drajv koji treba da flashuje, pa pitao da se potvrdi... Nisam video prozor koji pominjes.

Re: Re: TEAC W540E pitanjce, plus AutoKorekcija

vlasta je napisao(la):

To znaci da flasujes iz W98 Clasic. Nazalost, to mora da se uradi iz SE-a, ME-a, W2k ili XP-a. Srecom mi je sekundarni OS bas XP.

Btw, onaj CD koji ne cita lepo izgleda da mu se ne svidja. Neke druge je citao zavrsno sa 51x!!!
Nagnalo me da ga istestiram sa doosta narezanih CD-a. Jeste, cita super, ali je definitivno osetljiviji na kvalitet(rezanja, medijuma, ili vec sta) od prethodnih modela. Rezac 24x cita blesavo dobro! Mada, izgleda da je to danak kod vecine(ako ne i svih) novijih xxx brzinskih rezaca.

Re: Re: Re: TEAC W540E pitanjce, plus AutoKorekcija

BokiPK je napisao(la):
To znaci da flasujes iz W98 Clasic. Nazalost, to mora da se uradi iz SE-a, ME-a, W2k ili XP-a.
Bravo majstore, pogodak!

Pozdrav svima,

Upravo sam i ja dobio Teac RW540x, posle Teac 24x , i imam samo jedno pitanje koje me bas muci!

Kako da rezem Audio Diskove kada je minimalna brzina rezanja 4x.

Da li to znaci da treba da cekamo da izadje firmware koji ce da omoguci i 2x, ili da se nadamo da ce svi playeri da citaju audio cd narezan na 4x.

pjsoft je napisao(la):

Da li to znaci da treba da cekamo da izadje firmware koji ce da omoguci i 2x, ili da se nadamo da ce svi playeri da citaju audio cd narezan na 4x.

Da rezesh sa TEAC-om 40x diskove na 4x? Da li znash koliko cesh "razlivanje" trake praviti? To mozesh da snimash jedino ako ti je disk sertifikovan na 4x.
Te priche da je audio diskove najbolje rezati na 2x zaboravi. To je nekad vazilo kod starih pisacha koji su snimali sa 8x. Kod novih pisacha laser je isuvishe jak, i ako je josh CD-R sertifikovan na >16x, onda cesh napraviti izuzetno "razlivanje" trake. Naravno, to ce rezultovati nivoom greshaka od preko 40cps. Ovo je provereno u praksi i na CDA3002Pro uredjaju za testiranje medija.
Naravno, druga stvar je ako iamsh "zlatnike", pa na njima snimash muziku.

Bane

Sa koliko brzina onda treba da rezem audio CD

(recimo ovi Noname ili Smart Buy ili Verbatim)

Unapred sam zahvalan

Pedja

pjsoft je napisao(la):
Sa koliko brzina onda treba da rezem audio CD

(recimo ovi Noname ili Smart Buy ili Verbatim)

NoName (plavi, Princo): max. 16x
NoName (zeleni, Princo): max. 12x
SmartBuy (srebrni, 24x): max. 12x
Verbatim DataLife Plus (24x): max. 12x

Sa ovim brzinama cesh dobiti nivo greshke manji od 1cps, shto se smatra za skoro savrshen snimak.

Bane

pjsoft je napisao(la):
Pozdrav svima,

Upravo sam i ja dobio Teac RW540x, posle Teac 24x , i imam samo jedno pitanje koje me bas muci!

Uzgred budi receno, i Teac24x ima min brzinu rezanja 4x .

I moj ima logo, cisto me interesovalo zato sto sam po netu video samo slike 'cistog belog' drajva, takve su iz TEACa slali na opise, a i neki ljudi su ih kupili u inostranstvu. U svakom slucaju, ovako mnogo lepse izgleda. :)

Moj ortak ima obicnu masku, tj. bez plavog logo-a! Bedak! I nije dobio uz pisach ni jedan CD sa softverom, samo prazni uredjaj cak bez kutije a i bez plavog logo-a FX

Ako Bane kaže da je najbolji, pored cela četiri strana testa koje sam pročitao... onda mora da jeste najbolji....

Nazad
Vrh Dno