Šta je novo?

teac e532b cita noname a nece verbatim

dag381

Čuven
Učlanjen(a)
07.07.2002
Poena
604
teac e532b cita noname svetloplave diskove a nece tamnoplave verbatim ili bijele originale. probao sam sa diskovima ciscenje sociva ali dzabe.
ima li neko kakav predlogboom

Probaj update fw-a.

Ja imam taj teac i cita sve zivo (pa i sve vrste Verbatime-a). Mozda mu se laser nakupio prasine pa ga ocisti alkoholom. Mada, u tom slucaju bi trebalo da cita bez problema Verbatime a da ne cita noname-ove ...

Kakva greska kolega...pa NIKAKO ne sme glava da se cisti alkoholom, jer je glava od plastike, a alkohol nagriza plastiku...
Glava se najbolje cisti destilovanom vodom...

Ne lupetaj - alkohol nagriza plastiku ??? Mozda si mislio na aceton ? Vodom neces nista postici jer se socivo zaprlja uglavnom od duvanskog dima koji je smolast i jedino mozes da ga skines nekim specijlnim sredstvom ili najjeftinije etil alkoholom. Kad obrises socivo pusti ga da se malo osusi, a zatim ga ponovo izribaj suvim stapicem za usi jer alkohol ostavlja posle susenja sitan beli prah.

Ocistio sam najmanje 10 CDROM-ova (neke od istih vise od 20 puta), nekoliko CDPlayer-a sve alkoholom uz pomoc stapica za usi. Uvek je SVE radilo kako treba (alkohol je mislim 70%, iz apoteke) i nije bilo NIKAKVIH problema.

Tacno je da se najvise prlja u "pusackom" :D okruzenju.

Pozdrav:)

hvala na sugestijama

hvala probacemo, ali prije nego li probam...
dali moze da se desi da je u pitanju mehanizam koji fiksira disk prije nego sto ga zavrti, jer razlika u tezini original verbatima i onih noname je vise nego ocigledna.

ako neko zna koji polimer je koristen za socivo mogu vam reci sta mu nece skoditi sa sigurnoscu od 90< posto.
ono sto predpostavljam da jeste to je ili PETP (moze i aceton i alkohol) ili PMMA (moze etilalkohol ali ne aceton) ili PS cist (moze etil ali ne act), a postoji i mala vjerovatnoca da je PVC a njega mozete i benzinom da cistite.type;

radi ko svajcarski sat

otvorio ocistio radi ko nov i poslje vise od 3 godine maltretiranja

hvala na sugestijama(D)

Vrh Dno