Šta je novo?

Teac CDW540E...

Preoccupation

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2004
Poena
725
Kako da proverim da li je cd writer u Pio modu?

Odes u Device Manager pa na IDE/ATA ATAPI controllers, onda biras "granu" na kojoj ti se nalazi CD uredjaj i tu ti pise mod za master i slave te grane.

device manager ->
IDE ATA/ATAPI controlers ->
desni na kontroler (kod mene NVIDIA nForce2 controller) ->
Izaberi granu na kojoj ti je Teac....dalje ces se snaci sam !

Samo smo oboje zaboravili da mu kazemo da ide na Advanced Settings. 🙂

Ili, ako covek koristi nero, startuje Nero InfoTool - moglo bi da bude informativnije.

Inace, w540e bi trebao (pod winxp) da se prijavljuje da radi u Ultra DMA Mode 2

U principu, preporuka Teaca je da ovaj rezac bude sam na grani, i da je master. Doduse meni sasvim ok radi na nf2 uz sec. slave (koji je u pio modu) na istoj grani. Takodje, moje je iskustvo da sasvim ok radi i u PIO modu, ali tada brzina ne moze biti veca od 16x.

Poslednja izmena:
Offtopic: A koju reviziju imate? Jel ste stavili 1.0K?

Sto se mene tice, odma`, cim se pojavila.

Offtopic 2x: E, a jel neko uspeo da nareze CD-RW od 8x-10x na 12x? Ja sam uradio to sa verbatimom, nije mi prijavio gresku kad se zavrsilo rezanje, nego kad sam ga ubacio u DVD on se istripovao zesce: Nije hteo Pionner da ga cita, a LG52x je hteo. Weird, ain`t it?

LiquidPlasma je napisao(la):
Offtopic 2x: E, a jel neko uspeo da nareze CD-RW od 8x-10x na 12x? Ja sam uradio to sa verbatimom, nije mi prijavio gresku kad se zavrsilo rezanje, nego kad sam ga ubacio u DVD on se istripovao zesce: Nije hteo Pionner da ga cita, a LG52x je hteo. Weird, ain`t it?

Naravno da je weird kada nigde u zemlji ne mozes da pazaris original Verbatim...

??? Ne razumem o cemu pricas... Teac sa starom revizijom nije mogao da reze sa 12x, a sa 1.0K moze, a ovo za verbatim izgleda da ipak sam trebao da rezem sa 10x 😛 ***-a moraju da se postuju pravila CD-a :S:

Nazad
Vrh Dno