Šta je novo?

Teac-cd-w548e

lisanin

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poena
619
Dakle pre neki dan sam pazario ovo sokocalo a zatim procitao gomilu pogrda na ovu spravicu(kad ne citas na vreme).Ne mogu da kazem da lose radi ali ponekad (retko)zakuca ceo racunarp(pri pokusaju rezanja).Razmisaljam da ga zamenin za najnoviji LG kombo rezac i DVD plejer.Ima li logike ovakva zamena?

Kako izgleda "zakucavanja" racunara. Koji program za rezanje koristis, koji OS...

lisanin je napisao(la):
Dakle pre neki dan sam pazario ovo sokocalo a zatim procitao gomilu pogrda na ovu spravicu(kad ne citas na vreme).Ne mogu da kazem da lose radi ali ponekad (retko)zakuca ceo racunarp(pri pokusaju rezanja).Razmisaljam da ga zamenin za najnoviji LG kombo rezac i DVD plejer.Ima li logike ovakva zamena?

Mislim da bi uradio nagori moguci potez, a to je da ga zamenis sa COMBO-om. To ti je jos gora solucija...

Sta koristim?

Pa koristim WinXP,Clone CD i "Nera".Jednostavno ne prepozna prazan CD(Verbatim) ali obicno u drugom pokusaju prodje.Pa ne znam ni ja,zatim precesto se desi da isprazni bafer mada rezanje obicno i tada prodje.Prethodni rezac mi je bio Teac CD-W540 i sve ovo se nije desavalo.A inace meni ova mehanika je bila cudna i ne lici na Teac-a a posle procitah da je to LG-eva mehanika a verovatno i ostalo mada u Biosu I Windousu je uredno prepoznat kao doticni Teac.Najrealnije bi valjda bilo da ga koristim jos neko vreme(dve nedelje je kod mene) pa da vidimo....A taj LG combo(GCC-4320B cini mi se da ima oznaku) je dobro prosao na nekim testovima po casopisima.

po ko zna koji put citiracu samog sebe, a i red bi bilo da ovo ode u FAQ:boom: :boom: :boom: :boom:
Windows XP ima opaku naviku da iz cista mira prebaci disk u PIO mod. Doduse nije iz cista mira, vec kada se dogode tri "greske" podeseno mu je da prebaci disk u slabiji rezim rada. Bilo je dosta price o tome na forumu, i svake dve-tri nedelje se javi neko sa tim problemom. Ne znam da li se to nalazi u FAQ ali to bi cak trebalo da postane sticky.

Da ipak ne bi trazio dalje idi u control panel->system->hardwer->device manager->IDE ATA/ATAPI controllers->primary (ili secondary - zavisi gde ti se nalazi dvd) IDE channel->advanced settings i pogledaj u kom se modu nalazi dvd. Ako nije u ultra dma modu ili multi-word dma 2 modu vec u nekom PIO onda uninstalliraj celu granu iz device managera a windows ce je samim vratiti sledecim ulaskom u sistem a disk ce biti u dma modu. Da bi izbegao da ti se ponovo desi isti problem poceprkaj malo po prethodnim postovima, mislim da je neko dao neko registry resenje.

Klasicini simptomi PIO moda su otezano citanje/snimanje, veliko zauzece procesora...

Ako tvoj problem nema veze sa ovim, veoma je verovatno da je ipak hardverski problem.

iZGLEDA IPAK HARDVERSKI

Hvala Lazo na savetima ali to sam prvo proveravao i sve je OK.Cd citac i rezac su na posebnim granama,UDMA je OK,bice da je hardverski.Nego,ima li neko taj LG kombo i kakva su mu iskustva.

Nazad
Vrh Dno