Šta je novo?

TEAC CD-W516 i neki CD-i

Drunk Devil

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Zadnjih par nedelja sam naleteo na neke CD-e, koje TEAC CD-W516 nece da rezhe. To su Platinium 48x i neki no-name, svetlozhuti.

Nije pomogao novi firmware ni zadnji programi za rezanje. Uvek ispisuje fixation error i cannot perform power calibration...

Isti diskovi su rezani bez problema na LG 40x rezachu.

Drunk Devil je napisao(la):
Zadnjih par nedelja sam naleteo na neke CD-e, koje TEAC CD-W516 nece da rezhe. To su Platinium 48x i neki no-name, svetlozhuti.

Nije pomogao novi firmware ni zadnji programi za rezanje. Uvek ispisuje fixation error i cannot perform power calibration...

Isti diskovi su rezani bez problema na LG 40x rezachu.

Meni teac cd-w524 perfektno reze po platinumima 48x,a firmware je 1.0b(nisam ga ni menjao).

Postoje Platinum diskovi koje pravi Ritek i postoje oni koje pravi neki Indijski MosaBaer. Na jednima piše Multispeed a na drugima 40x ili 48x. Koji su ti koji ti prave problem, možda je i u tome fora?

Pa naveo sam koje ne mozhe rezati... Nije stvar u brzini svakako. Nece ni na 4x da radi.

Pozajmio sam Teac 8x brzinac, i on rezhe diskove sasvim fino.
Nesto tu nije u redu sa 16x Teacom...

Heinz je napisao(la):
Postoje Platinum diskovi koje pravi Ritek i postoje oni koje pravi neki Indijski MosaBaer. Na jednima piše Multispeed a na drugima 40x ili 48x. Koji su ti koji ti prave problem, možda je i u tome fora?

Ovo je zanimljivo sto kazes. Jel` se Mosabear vidi u atip-u.

Imam Platinum diskove koje sam nabavljao pakovane po deset kom. sa kutijama (sve to zapakovano u celofanu), kao i one platinum koji su stiyali na stapu (100kom)

Atip i jednih i drugih je identican (prema nero info tool)
Ritek, CD-R, 79:59.73

Dakle, ritekovi i jedni i drugi.

Oni u kutijama su bili certifikovani na 40X i sa desne strane im pise 1x-40x
Na istom mestu onih koji dolaze na stapu pise MULTISPEED (i nigde ne pise za koliko su certifikovani).

Cinjenica je, bar one koje sam ja kupio, da oni na stapu imaju finalnu obradu losiju nego oni koji dolaze komplet u kutijama zapakovani.
Stap od 100kom je imao 2 diska kojima je skoro na istom mestu bila sljustena folija (s gornje strane). A kada se uporede sa onima iz kutije vidi se da (oni sa stapa) imaju nesto neravnomerniju sedefastu gornju farbu. Mozda mi je uleteo vrljav stap, ali je to ono sto sam video.
Izuzimajuci ta dva diska, nisam imao nikakvih problema sa ostalima prilikom rezanja (ili citljivosti na drugim uredjajima).

Da ne bude zabune. Ovi kod kojih pise MULTISPEED mislim da su za 48x
Ja to nisam mogao da probam, jer imam 40x rezac, ali koliko se secam bilo je ljudi koji su uspevali da ih narezu na 48x. Tako se i vode kod onih koji ih prodaju.

DS9 je napisao(la):
Atip i jednih i drugih je identican (prema nero info tool)
Ritek, CD-R, 79:59.73

Dakle, ritekovi i jedni i drugi.

Oni u kutijama su bili certifikovani na 40X i sa desne strane im pise 1x-40x
Na istom mestu onih koji dolaze na stapu pise MULTISPEED (i nigde ne pise za koliko su certifikovani).

Kod mene je kontra, u stvari Multispeed na štapu je bio Ritek (btw uspešno rezan i na 52x), a u slim kutijicama i celofanskom pakovanju po 10 kom je bio MosaBaer India. Jednom prilikom su bili 40x a drugom 48x. Taj 40x je bio loš, a 48x OK, mada mi taj MosaBaer ne uliva neko poverenje. Kažu i da Platinum od Riteka dobija diskove recimo 3. klase, oni bolji odlaze u TDK i ostale bolje firme...

Vrh Dno