Pa, ako ne vidis neke dobiti od XP-a, ili jos gore, imas sa njime vece probleme onda je bolje 98ica, Svaki je stabilan windows daleko bolji , i od najboljeg koji ti userd posla izbacuje BSOD. Kad kazem vindouz, tu mislim i na kombinaciju os-a sa korisnickim programima.
Home wXP nisam probao, ne znam, bilo je ovde ljudi koji su imali muke sa njim (al` imaju [se] muke i sa svakim drugim).
Ako budes imao nameru da ubijes Home, i da cisto instaliras , onda bi verovatno bilo dobro da u pocetku instaliras npr. samo nero, pa da vidis da li ti i on izbacuje BSOD pri rezanju.
Roxi-ov Easy CD Creator je (vec sam o tome pisao) sjajan paket, medjutim ima gadnu manu sto pri instalaciji ume da napravi zestoke probleme, pa covek mora nekoliko puta da ide u safe mode i odatle (najcesce) da primenjuje update-ove. Hocu da kazem da kad nisi siguran da li ti probleme pravi OS (uslovno receno), ili vise korisnicki program, onda je zgodno da probas neki drugi program. Ako se desava isto, bice da je nesto sto ima (neposrednije) veze sa OS-om 9pa onad menjaj os).
Posto ti koristis ECDC Platinum, ja ti savetujem da (ukoliko ces da se s time zezas) kad instaliras os, probas rezanje na necemu sto nije platinum - jer moje iskustvo kazuje da ima prilicno verovatnoce da zeza ecdc platinum.
Nisam probao ovaj poslednji update za Platinum, ali je (ukoliko je do ecdc-a) cudno sto ti se desava problem (jer bi taj update trebao da sredi probleme sa xp-om). To bi znacilo da problem nije do platinum-a. Jedino sto mi pada na pamet je verzija firmware-a rezaca, jer poslednja (1.0F) resava brzinu rezanja na novijim rw diskovima (a posto si ti probao samo sa rw mozda bi moglo [ne tvrdim da jeste] da ima veze ako nemas noviji f/w)
Poslednja, i cini mi se najmanje verovatna mogucnost je da neki od patch-eva za XP koji je izbacio (i dokumentovao) Microsoft, mogu da rese BSOD kod tebe. Naime, microsoft je opisao nekoliko kombinacija, a ticu se przenja diskova, koje mogu da izazivaju BSOD. Medjutim, kako trenutno premestaju dokumente u Knowledge base, mnogi od njih su nedostupni.
Ovo je jedan koji opisuje probleme sa ECDC (al` ipak ne bi trebalo da bude problema kada se instalira poslednji update)
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;315345
U svakom slucaju ako te interesuje da cackas, idi na ms knowledge base i koristi search sa kljucnim recima tipa cd-r, cd recording...
Mislim da bi bilo dobro, cisto da bude jasno, da kazes, da li ti se BSOD desava samo kad rezes rw (odnosno kad koristis ECDCplatinum i XPov ugradjeni u os) ili se desava i kada radis/ koristis i druge programe.
Srecno