Šta je novo?

Teac CD-540E i CD-W540E 40x on the fly?

Heinz

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
20.09.2000
Poena
825
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i3-13100F
Matična ploča
ASUS TUF GAMING B760M-PLUS D4
RAM
Kingston 32GB DDR4 3600MHz
GPU
ASUS DUAL GTX 1060 OC
Storage
Samsung 990 Pro 1 TB
Zvuk
Fiio K5 Pro ESS + HD 58x
PSU
CM G550M
Kućište
Fractal Design Define R5
Monitor
LG 27GR83Q-B
Miš & tastatura
Logi M330 & HyperX Alloy Core RGB
Mobilni telefon
Samsung S23 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 5
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Da li je neko probao? Po dijagramima ne može CD-ROM da ga "nahrani" jer je spor, a ne znam kako Nero npr. koristi svoj buffer, koliko bi se puta aktivarala BURN Proof zaštita i koliko vremena treba za rezanje 700 MB. Ajde ako neko ima tu kombinaciju da pusti "simulate" na raznim brzinama, čini mi se da ni 24x ne može da prođe glatko.

nisam probao ni jedan 40x model za on the fly rezanje - koristio sam samo 48x i 52x citace i sa njima prolazi sasvim lepo bez pada bafera

Ja imam teac snimac 4x4x32 i snimac aopen 32x i mogu da snimam on the fly 24x i 28x. Mogu u principu i 32x ali mi javi da je aktivirao "burnproof" bar dvadeset puta, a vreme snimanja se oduzi kao da snima 24x.
Sigurno mozes u letu da snimas 32x, ali 40x tesko.

Evo Heinz me zamolio, pa sam ogranicio brzinu citanja ASUS DVDa na 40x (inace je 16/48) i on-the-fly @40x radi sasvim normalno, kao da nije usporen (a jeste, jasno se cuje da se sporije okrece disk), uopste nema pada buffera. E sad, ne znam da li je to 100% merodavno, ali obecava. :)

pa nije3 da je nemoguce - samo bi bilo pozeljno da se poveca user bafer u neru - da za svaki slucaj ima odakle da cita.. pogotovo sto neki citaci (rezac lg npr) pocinju da citaju sa nekih 18x a teac-u je pocetna 20..

D-KEE je napisao(la):
pogotovo sto neki citaci (rezac lg npr) pocinju da citaju sa nekih 18x a teac-u je pocetna 20..

Po graficima čitač 40x uvek kasnije dostiže brzinu od rezača, jedino ne mogu sad da računam koliki bi buffer trebao biti da bi sve prošlo smooth :)

Evo da prijavim da kopiranje 40x on the fly funkcioniše bez ikakvih problema (što je po meni neočekivano), a vreme potrebno za rezanje 704 MB je bilo 3:20.

jesi li povecavao bafer ili ne? da li je bilo malog opadanja bafera?

Buffer nisam povećavao, a imam samo 128 MB RAM-a. Opadne pri kraju snimanja na nekih 47% i to traje nekoliko sekundi (dramatični trenuci u prvom pokušaju :) ), međutim sve prođe bez problema, odnosno aktiviranja BURN Proof-a. Sad ne znam tačno na koliko % diska se to desi ali sledeći put ću da detaljno obratim pažnju.
Naravno, kopiranje se odigrava u Win98 jer pod XP-om čitač odbija saradnju sa programima za rezanje ako je uključeno Ultra DMA mode 2. A sa PIO se i ne nadam da može da kopira, jer maximalna brzina čitanja se kreće oko 21x, što je premalo.

Nazad
Vrh Dno