Šta je novo?

Teac 540E problem

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
660
Imam Teac CD 540E citac i Teac CD W540E rezac. Kod citaca mi se desava da nece da procita neke diskove.Nakon duzeg oklevanja resim da mu ocistim socivo.Ali umesto da mi nakon toga ukaze zahvalnost boljim citanjem on se ponasa po starom.Verbatim i bugare cita ali za Smart Buy 16X Black me maltretira.Nekad hoce da procita nekad nece.Sve cesce nece.Smart Buy 16x sam ja rezao na Teacovom rezacu na 16x jer ne volim da rezem na vecim brzinama nego sto je napisano na samom cd-u a i da probam nista ne dobijam posto mi je ploca zesci uzas.Takodje od nekud sam nabavio narezani Princo 24X slim i taj nikako nije hteo da procita.Rezac ga je citao sa manjim mucenjem ali kad sam ga nakon sat vremena izvadio bio je veoma vruc.E sad mozda je kod ovog Princa 24x on sam problem zajedno sa onim ko ga je rezao, ali onaj Smart Buy sam ja rezao.Znaci polako na tihoj vatri.Znaci citac ima problema sa svim Smart Buy evima koje sam narezao_Ono sto ja mislim da ce mi mozda pomoci je nov FirmWare.Trenutna verzija FirmWare mog citaca je 1.0A tj. ona sa kojom sam ga i dobio.Sad mi treba neko ko ce mi reci gde mogu da nadjem novu verziju (ALI najbolje da to bude sa zvanicnog site-a).Takodje bilo bi pozeljno da mi neko objasni tacan postupak promene i snimanja prethodne ver. cisto za svaki slucaj.Menjao sam firmware na modemu i bios na maticnoj ploci pa pretpostavljam da je postupak slican ali ako neko ima volju da kuca nek objasni.

p.s. Ako postoje beta verzije firmware-a voleo bih da znam posto bih ja radije stavio neku koja je final.

Ih bre covek, izgleda da te bas ekstremno mrzi da čačneš malo po pretrazivacima tipa google, altavista...
Naravno da ces najnoviji f/w da nadjes na sajtu proizvodjaca.
Dakle, www.teac.com
E sad, najbolja podrska (odnosno najsveziji f/w) uvek se prvo nadju na Japanskom i Nemackom sajtu Teac-a, s tim sto je na nemackom potpunija lista starijih uredjaja, pa je zgodniji.
Dakle, kad izaberes nemacki sajt ides na Support and Service (a prethodno ja sebi uvek izaberem da prikazuje engleski jezik), pa u listi s leva, izaberes firmware, i evo lepo se vidi da je za CD-540E poslednji fw 3.0 A iz 05.04.2000ite

http://www.teac.de/dspd/downloads/firmware/fw_540e30a.zip

Inace flashovanje uredjaja ume da bude kriticno (nemoj da zaboravis da izvadis cd), pa budi pazljiv. Ja licno nisam imao tvoj model citaca, pa ne znam kako se ponasa sa datim fw.
Hocu da kazem da je sva odgovornost na tebi.

&srecno!

Vrh Dno