Šta je novo?

Teac 40X problem

woolfika

Čuven
Učlanjen(a)
02.03.2003
Poena
609
Imam citac teac 40x i imam jedan problem.Kada ubacim disk laser krene da se pomera da procita disk ali se diska zavrti 2 do 3 puta i stane,i tako nece da procita nijedan disk,neki mi kazu da treba da se nasteluje nesto oko vodjica ali se ja u to nerazumem.

Hvala

Treba mu otvoriti poklopac (gornji) i pazljivo suvom vatom ili stapicem za usi ocistiti socivo, PAZLJIVO. Samo se nakupila prasina i ne moze da cita ni reze. Probaj.

Nije to u pitanju probao sa to ranije ali nema nikakve vajde...

Ili ti se zaprljao laser ( donji deo sochiva kroz koje prolazi svetlost koju proizvodi laserska dioda kome ti ne mozhesh da pridjesh)- malo verovatno, ili se laser oshtetio od rada( ceo mehanizam)
tako da on vishe ne stoji pod uglom od 90 stepeni i laser ne mozhe da uhvati ulazni mlaz svetlosti u diodu normalo, muchi se malo i stane.
najgora varijanta je ta da ti je izgorela diodica na laseru od toplote.
Za detaljno uputstvo kako namestiti pao laser javi se na p.m. mnogo ima da se gushi
a ne bih ovde...
POZDRAV

pure je napisao(la):
Za detaljno uputstvo kako namestiti pao laser javi se na p.m. mnogo ima da se gushi, a ne bih ovde...
POZDRAV
Ajde malo gushi i ovde, a ako neces poshalji neki text na PM.

citac hoce da radi ponekad kad ja pomerim onaj klizac gore dole i onda radi jedno vreme pa opet stane.....

aj i meni na PM ako imas negede text meni je stao teac rezac 40x isto ne prepoznaje diskove malo zavrti cimne i stane

Evo ovde jedno uputsvo (vidim da je to moderno na forumu) napisano na osnovu licnog iskustva a tice se popravke TEAC 540E. Ukoliko ga ne namestite na ovaj način onda na policu (meni se to jos nije desilo).

PozdraV

Probaj da nadjes mali minijaturni potenciometar u blizini sociva
(uglavnom je to na donjoj strani "glave" ) , ne znam da li ovaj
model ima a CD-524-E ili ti Teac 24x ga ima
Onda ga malo pomeri (10"-15") u smeru kazaljke na satu
pa probaj da li radi
Ako nece vrati u prethodni polozaj pa onda suprotno od
kazaljke na satu i onda opet probaj da li cita .....
Ja sam tako sredio moj 24x citac
Od alata je potreban sajdziski srafciger a taj potenciometar
neki kazu da sluzi za promenu snage lasera , a neki
da menja fokus sociva lasera

Ej :) umesto sto se mucis oko namestanja palih laserskih dioda, izdvoji 15e i kupi sebi novi CD-ROM. Resi sebe nepotrenbnih muka i trosenja vremena...

Re

E ajde sada pazljivo znaje se deli dzabe.
Pazi vamo.
Mehanizam koji se podigne i zabravi disk tj onaj deo koji vrti disk ima gumeni prsten koji sluzi da plastika diska lepo legne na osovinu ili ti kako se vez zove.
Avaj ocisi tu gumu alkoholom od prasine i nemas vise problema .
OVO radi pre svega i nemoj sam da dzaras oko potenciometra na laseru.
Sto li sam vam ovo rekao alo ko zna mozda i koristi.
ps:uvek se prvi jeavi neko ko nema pojma
(salim se)

meno konkretno interesuje rezac w540e teac40x, naime posle prvog pokusaja rezanja na 4x (pre toga sam uvek rezao na 24x) rezac se prilikom leadin zablokirao culo se kao pomeranje glave levo desno i ja sam posle minut resatartovao komp.

I sad nece da prepozna CDeve zamo zatrepti lampica dvaput i glave se malo cimne leve desno i ne prepoznaje disk.

Ciscenje lasera i ponovno ubadanje kablica u njemu nije pomoglo.

Intresuje me ima li neko kompletnu semu rezaca ako bi mogao kompletno da ga rastavim i ocistim system?

Nazad
Vrh Dno