Šta je novo?

teac 24/10/40 i problemi (???)

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Hardware:
Teac 24/10/40 (Primary master)
Pioneer 116s (Secondary slave)
2x40AS (Raid na ploci)
256 MB DDR
ostalo ne vazno....ako jeste vicite!
Software:
Win98SE
Nero 5.5.5.1

1.Probao sam 2 diska do sada da snimim On The Fly 24x i oba su zavrsena malo sporije nego da je snimano na 8x!
Nije mi prijavljen nijedan buffer underrun. Od jednog od tih diskova (Myth2...nekih 73 minuta) sam napravio image fajl u NERO i on je zavrsen za 2:25 (snimanje tog diska je trajalo 10:40) i prenos je krenuo od nekih 3500kb/s i na kraju diska presao 6000 (bar tako NERO tvrdi)
Kada snimam sa HDDa 696-699MB zavrsi za 4:08-4:10, a za to vreme radim kopiranje na HDDu, multirenam za vise stotina fajlova i slusam MP3.
Nisam pokusao da snimam 16x On The Fly, ali opet...
Nadam se da sam ja prevideo neku glupost i da postoji neko racionalno objasnjenje za ovo:)
Korisceni su Princo diskovi.

2.Particeje su C,D,E,F (C i D "fizicke"), Teac 24 je G, a DVD H.
U 90+% slucajeva kada pocnem da snimam sa particije E na recorder G nemam vise pristup particiji F! Jedonstavno NE postoji. Ponekad prijavljuje error 400 (ili 440). Kada se snimanje zavrsi F je opet operativan.

3.Da li Teac 24x ne podrzava simulaciju ili Nero 5.5.5.1 ili ova kombinacija? Opcija je jednostavno siva/disable.

4.Kada izadjem iz NERO sva podesavanja ostaju kao posle snimanja poslednjeg diska OSIM finalize.
Kako da namestim da je ova opcija uvek ukljucena?
Probao sam da snimi disk, a da je NE ukljucim i ne izbacuje mi ono upozorenje da je disk pun (skoro 700MB) i da ga nece snimiti ako ne finalizuje. Disk je ispao sasvim OK.

Bilo je jos kojesta, ali ne mogu sada da se setim....ajde dajte bar neki odgovor, pa cu se prisetim:)

1. Pretopostavljam da je problem u keshu za CD chitach/pisach. Mada moze da bude josh mnogo toga. To shto ne javlja buffer-underrun je bag u Nero-u.

2. Pioneer ima obichaj da se "izgubi".

3. Zashto ce ti simulacija kad ima Burn-PROOF. Simulacija je namerno iskljuchena josh odavno.

4. Bag u toj i josh nekim verzijama Nero-a. Ispravljen je kasnije.

Bane

1. Cekaj, bez obzira na to sto ti ne prijavljuje underrunove, da li vidis da buffer stalno pada pri snimanju (ili stoji skoro prazan), ili deluje da je u redu?

3. Da li ti nudi simulaciju kada odcekiras Burn Proof?

Prebaci Pioneera na master polozaj. Imas dovoljno prikljucaka:D
Drugo: stavi noviji Nero. Jos bolje: koristi za takve stvari Juggler ili CloneCD.
Trece: Instaliraj nove Busmaster drajvere(Intel ili VIA). POD OBAVEZNO!!!

Bane je napisao(la):
1. Pretopostavljam da je problem u keshu za CD chitach/pisach. Mada moze da bude josh mnogo toga. To shto ne javlja buffer-underrun je bag u Nero-u.

Skinuo sam XP i stavio 98, pa sam povecao cash u registryju na 4MB i sada radi OK.

Bane je napisao(la):
2. Pioneer ima obichaj da se "izgubi".
Nije se izgubio Pioneer, vec druga particija drugog HDDa.
Dakle?

Bane je napisao(la):
3. Zashto ce ti simulacija kad ima Burn-PROOF. Simulacija je namerno iskljuchena josh odavno.
Simulaciju dobijam kada iskljucim Burn Proof, kao sto vince rece, ali i dalje taj potez smatram glupim:(
Na mojoj masini koristim nero 5.5.1.x i Nec 7700 i samo je determine max speed disable dok je just link ukljucen. Simulacija je tu.

PJ je napisao(la):
Na mojoj masini koristim nero 5.5.1.x i Nec 7700 i samo je determine max speed disable dok je just link ukljucen. Simulacija je tu.

SImulacija se iskljuchuje samo za Burn-PROOF i njegove derivate.

Bane

Necu opet da hvalim JustLink tehnologije, ali... ma, evo (za ovo imam i eyewitnesses) - AOpen je rezao oko 20 on the fly diskova za redom.. Source je bio Pioneer 116, u njega su stavljani filmovi snimljeni na noname blank diskovima (svetlo zeleni) i onda je radjen CD-Copy u Nero-u 5564 na SmartBuy medije (1.1DM, u kesicama 24x, srebrnozeleni)... Nijedan disk nije pukao... Samo sam krpom obrisao source diskove da Pioneer ne bi zezno stvar na kraju...

i da, zaboravih da kazem da su svi bili narezani za oko 4 minuta...

Radi i Teac sada sa 116s on the fly....bilo je potrebmo povecati buffer DVDa....nisam znao kako se to radi u XPu (isto kao u 98?), pa sam stavio 98 i editovao registry.....

a gde se povecavva kes u registryu?

Lepo kazem: koristite CloneCD. U njemu mozete da povecate bufer bez prckanja po redzistriju.

Bane® je napisao(la):
a gde se povecavva kes u registryu?

Kopiras ovaj text izmedju start i end u notepad, snimis fajl kao cd.reg (tj. *.reg) i samo startujes fajl on te pita oces li da ga ubacis u registru ti klikces yes i posle restarta imas 4mb kesa za citac

--------strart------------
REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\CD-ROM]
"Required Pause Tolerance"=hex:e7,13,00,00
--------end---------------

Inace postoji i jako dobar program Cacheman koji pored podesavanja kesa za cd moze da menja i velicinu kesa za hd...
Moze se dl-ovati sa www.outertech.com

Da li je neophodno da i ja kod Pioneer-a 116 povecavam cache?

Ako ti sve sada radi OK nemoj da eksperimentises. Ja bez povecanja kesa mogu da snimam max 8x (na obe masine koje koristim trenutno). Kada ga povecam na 4MB mogu da radim 12 odnosno 24x on the fly....

Nazad
Vrh Dno