Šta je novo?

Teška ekskluziva... (barem po meni)

castor

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2002
Poena
705
LM, šta mi se danas desi.

Stigle mi neke nove mašine u kojima su diskovi od 80 giga. Zamijenim ja te diskove sa manjima. Tu nema ništa zanimljivo.

Ono što jeste zanimljivo je to da je jedan disk bio na konfiguraciji iz potpisa, a strpan je u mašinu: Celeron-D 2.66GHz, 256MB RAM, MSI PM8M2-V na kojoj je sve integrisano. Zanimljivo je dalje da se Windows XP Professional sa SP2 podigao bez ikakvog štucanja. Dakle, desilo se ono što mi se nije desilo od prelaska sa 95-ice, tj. 98-ice na NT, pa na 2000-arku pa na XP.

Nemam pojma šta je tu ko radio, čačkao i prčkao, ali ovo funkcioniše i izgleda da funkcioniše samo na integrisanim mašinama. I SVE radi.

Ima li neko neki pametan komentar ili ideju kako je ovo moguće? Neka proba još neko pa neka kaže da li je moguće na još nekoj mašini. Ako ga ne mrzi naravno...

Pozdrav.

Dali ces mi verovati ako ti kazem da je moj OS preziveo 5 plocha?:D.
Asus>MSI>MSI>asus>asus.Samo sam dodavao drivere.Jedino je kod prelaska sa asus 915 na asus 955x doslo do plavog ekrana.Obzirom da sam lenj a veoma tvrdoglav odluchih da odradim sledece:
1.ubacim butabilni xpsp2
2.overim instalaciju novog xp-a
3.preskocim korak gde mi nudi konzolarni repair XP-A
4.Izaberem automatski repair
Tako i bude i xp lepo napravi poseban instalacioni folder i krene da se instalira po vec vidjenoj semi.Potom se sistem podigao bez problema i samo sam dodao drivere za plochu.I eto me opet sa starim sistemom.:D.
Ako su chip setovi u konfliktu ti lepo uradish repair i eto te sa xp-om koji je zedan samo josh za novim inf driverima. :type:

Poslednja izmena:
a pazi sad ovo :p
MSI KT3 Ultra2->Epox 8RDA+->MSI K8N Neo2 Platinum->MSI K8N Diamond :d
a grafike...ihaaj...pocev od one KT3 Ultre...na njoj prvo bio Ti4200 pa onda 5900 pa onda HIS IceQII X800Pro (nikad prezaljen) pa sad ovaj GTX...sve isti OS vozio...odnosno, vozi i dalje...al' sam konacno resio da ga prebijem pa ispocetka :d

NF4 u Intel 945

Prosle nedelje promenio AMD ATHLON 3200+ 64bit socket 939, Gigabyte ultra sli NF4 u INTEL D920 na INTEL 945GMT ploci. Windows prosao bez ikakvih problema!!!

Ma pazi, pristajem ja još na kombinaciju da upgrade-om ploče i procesora sve bude nekako ok, jer ipak ostaješ barem na istom čipsetu koji je unazad kompatibilan i u principu ne mijenjaš ostatak hardvera.

Ali da prebacim instalaciju XP-a koja je radila na nF4 ultra ploči na integrisanu VIA čipset ploču, to mi nekako ne ide u glavu. Nešto to teško prihvatam kao moguće, jer onda XP počinje polako da liči na 98-icu od koje sam pobjegao i jedva našao rješenje u NT-u, a kasnije i 2000-arci.

Radi se samo o nevjerici, jer kad se sjetim da 2000-arka nije htjela da radi ako si instalirao sistem sa 128MB RAM-a i onda npr. izvadio 64MB. Meni nijedna nije htjela tako da radi. A sad ovo. Prosto ne mogu da vjerujem...

Pozdrav.

isti cipset?! paz' vamo...VIA333 pa NF2 pa NF3 pa NF4?! jedino nisam prelazio na Intel chipset pa tako da isprobam koliko je XP zaista otporan :d

Nisu isti chip setovi.Ali tu ima jedno resenje:radis Repair sa butabilnim xp i on napravi novi folder u kome nema drivera od starog chip seta.Potom se sistem podigne u defaultu "zedan" drivera za novi chip set.Ubacis CD i gotovo............

ma kakav novi folder...pustis repair iz drugog koraka, i on pregasi staru instalaciju a ostanu ti sve aplikacije instalirane kao sto su i bile...

Kao sto sam vec spomenuo u drugoj temi, pre nego sto izvadite staru plocu (ili premestate HDD na drugu masinu, promenite IDE driver u device manageru na Standard Dual Channel IDE Controler. Nakon toga mozete na bili kojoj ploci da podignete taj sistem, instalirate chipset drivere i onda vam takav sistem radi na obe ploce. Broj ponavljanja postupka (i broj chipseta) nije ogranicen. Mi uglavnom drzimo jednu intalaciju koja radi na SVIM masinama, cisto za potrebe testiranja.

A ako je SATA? ;)

ma kakav novi folder...pustis repair iz drugog koraka, i on pregasi staru instalaciju a ostanu ti sve aplikacije instalirane kao sto su i bile...
nisi me skapirao....upravo i kucam o tome..o repair u drugom koraku posle konzolarnog repair,koga preskaces.....ali tada xp pravi nov folder u koga trpa potrebne fajlove za novu instalaciju pa.............................itd........toliko puta sam to radio na svoji i tudjim masinama....ustedelo mi je puno vremena...

Očigledno je da su napravili skoro idealan spoj 98-ice i 2000-arke i to upakovali u odgovarajuće pakovanje - čitaj XP.

Nazad
Vrh Dno