Šta je novo?

tdk d-view CD-R (izgledaju kao no-name)

valek

Čuven
Učlanjen(a)
06.12.2000
Poena
620
Da li je neko imao iskustvo sa pomenutim. Vidim da ih baja sa oglasa valja po cenama manjim od Princo-a. Izgledaju kao klasicni no-name, ali Nero info tool kao prijavljuje da su TDK. Elem kaze da su uvoz iz Holandije (nebitno) i da su kao turbo. Ima li ko da opovrgne ili potvrdi ?

Odlicni diskovi, snimio sam vec par stotina bez ikakvih problema. I na unutrasnjem obodu diska pise sitnim slovima "TDK". Snimaju se na 40x, kapacitet im je 704 MB (iako u cenovniku distributera pise da su 650!), a prodaju se u pakovanju (zvonu) od 150 komada.

Ako su kao prethodni d-view onda su odlicni. Nisam ih probao ali mi je pre koji mesec glavni distributer (prodavnica ANTIKA u zemunu, diluju sve medije koje proizvodi tdk, vide audio kasete, cd...) rekao da ce dobiti d-view koji nece biti "obojeni" (tako se izrazio), odnosno nece imati natpis kao oni koji se prodaju u kutijama. Pre nego kupis vecu kolicinu koju neko diluje, proveri na ovom mestu koliko kosta (niko nije tdk prodavao jeftinije od njih).
Telefon je 3163252. Pa prijavi sta sve imaju i koliko kosta.

Tek sad sam primetio da si iz Novog Sada, anyway, verovatno i tamo ima predstavnistvo za tdk

Mikis, jesi li h kupio kao 650, pa tek onda ustanovio da su 700, ili je tip koji ti je prodao vec znao da su 700. Kako covek da trazi bas te (jer moguce je da imaju razlicite varijante).

Ja sam bas danas u Zemunu kupio u pomenutoj radnji jedan TDK d-view disk (48x sertifikovan) da probam...

mikis je napisao(la):
Odlicni diskovi, snimio sam vec par stotina bez ikakvih problema. I na unutrasnjem obodu diska pise sitnim slovima "TDK". Snimaju se na 40x, kapacitet im je 704 MB (iako u cenovniku distributera pise da su 650!), a prodaju se u pakovanju (zvonu) od 150 komada.

Da, to su ti. Ako jos mozes da ih uporedis sa Princo ili necim slicnim, bio bih ti zahvalan jer sutra sa drugarima treba da uzmem oko 1000 komada, a nisam imao prilike da ih probam.

Cena od 600-1200 je 0.26 Eura, a od 1200-2400 je 0.24 Eura.
Princo sam sa druge strane na tu kolicinu, najjeftinije nasao za 0.27 Eura. Dakle cena je dosta slicna, pa mi znaci i odnos (ne)kvaliteta sa Princom.

DS9 je napisao(la):
Ako su kao prethodni d-view onda su odlicni. Nisam ih probao ali mi je pre koji mesec glavni distributer (prodavnica ANTIKA u zemunu, diluju sve medije koje proizvodi tdk, vide audio kasete, cd...) rekao da ce dobiti d-view koji nece biti "obojeni" (tako se izrazio), odnosno nece imati natpis kao oni koji se prodaju u kutijama. Pre nego kupis vecu kolicinu koju neko diluje, proveri na ovom mestu koliko kosta (niko nije tdk prodavao jeftinije od njih).
Telefon je 3163252. Pa prijavi sta sve imaju i koliko kosta.

Tek sad sam primetio da si iz Novog Sada, anyway, verovatno i tamo ima predstavnistvo za tdk

Veoma lepa informacija. Kontaktiracu ih sutra i uporediti njihove cene sa cenama na oglasima koje sam nasao. Inace u NS nema predstavnistvo TDK (bar koliko ja znam) :(

Cekam i Delimirov XP (Experience) sa tim 48x sto ga je danas uzeo.

Pa zaboravih da kazem da rade do 17h.
Delimir kaze da je uzeo jedan disk, i mislim da su to oni pakovani u slim kutijama. Mozda ce da se razlikuju (po atipu) u odnosu na one koji dolaze u zvonu, jer su svi tdk d-view bili Ritek-ovi (do 16x su bili na bazi cijanina, a oni od 24x ftalocijanin). A ti kazes da ove u zvonu info tool prijavljuje kao TDK.
Meni su i ritek odlicni (pored tdk d-view to su i npr. Platinum diskov certif. do 40x, label-ovani su i pakovani u slim kutijama po 10kom).

E sad, bice interesantno ako delimir javi da to sto je uzeo info tool prjavljuje kao TDK, iako se ti diskovi vode kao tdk d-view color (sa slim kutijicama). To bi znacilo da je tdk u necemu promenio strategiju.

BTW, mozda bi bilo fino da se organizujemo nekako pa da na vecu kolicinu dobijemo bolju cenu. Valek vec uzima dosta (ako bi tu dolazio), a verovatno bi mozda mogli da doguramo i preko 2000 kom. Tamo gde je ta prodavnica u Zemunu, je zgodno da se okupi 10ak ljudi, mozda i vise. Nadjemo se ispred prodavnice u dogovoreno vreme, damo jednom coveku lovu, on pokupi i razdeli nam na licinom mestu. MIslim da je ovde bilo ljudi koji su bili raspolozeni za ovakve organizacije.

valek je napisao(la):
Da, to su ti. Ako jos mozes da ih uporedis sa Princo ili necim slicnim, bio bih ti zahvalan jer sutra sa drugarima treba da uzmem oko 1000 komada, a nisam imao prilike da ih probam.

Cena od 600-1200 je 0.26 Eura, a od 1200-2400 je 0.24 Eura.
Princo sam sa druge strane na tu kolicinu, najjeftinije nasao za 0.27 Eura. Dakle cena je dosta slicna, pa mi znaci i odnos (ne)kvaliteta sa Princom.

Pa vidi, ranije sam koristio Princo, sada iskljucivo ove TDK. Vidljive razlike u kvalitetu nema, a za ovih par meseci nikakvih problema sa njima nisam imao, a o nekoj dugovecnosti ne vredi pricati. Par komada sam nasnimao za slusanje u kolima, rade bez ikakvih problema. Takodje, niko od ljudi kojima sam ih davao nije mi se zalio.

Inace za vojvodjane, generalni distributer/uvoznik ovih diskova je Dudi Co. iz Subotice, ovo na Novom Beogradu je predstavnistvo. Diskovi su pakovani u zvona od po 150 komada, a bolja cena se dobija na preko 1500 komada.

Ja sam isto kupio doticne TDK diskove i odlicni su.
Zbog njih sam prestao da kupujem Verbatim

Disk koji sam ja kupio je TDK d-wiev u slim kutijici sa zelenim omotom tj. prednjom stranom. Ima mali prorez na omotu koji otkriva jednu cetvrtinu oboda diska gde bi trebao da se upise naziv diska. Sertifikovan je na 48x.

Drug koji je isao u Zemun juce sa mnom je uzeo tri-cetiri vrste diskova.

Ne mogu da probam te diskove u rezacu jer mi je racunar u Krusevcu, a ja sam u Beogradu.

Inace imaju dosta dobru ponudu. Npr. RW diskove 4x i 10x. TDK baterije (pakovanje od 4AAA alkalen je kod njih 110 din). Imaju rechargeable TDK baterije (2 kom. 750 mh - 420 din)...DVD-R je 1100 din :) itd...

DS9 je napisao(la):
Pa zaboravih da kazem da rade do 17h.
Delimir kaze da je uzeo jedan disk, i mislim da su to oni pakovani u slim kutijama. Mozda ce da se razlikuju (po atipu) u odnosu na one koji dolaze u zvonu, jer su svi tdk d-view bili Ritek-ovi (do 16x su bili na bazi cijanina, a oni od 24x ftalocijanin). A ti kazes da ove u zvonu info tool prijavljuje kao TDK.
Meni su i ritek odlicni (pored tdk d-view to su i npr. Platinum diskov certif. do 40x, label-ovani su i pakovani u slim kutijama po 10kom).

E sad, bice interesantno ako delimir javi da to sto je uzeo info tool prjavljuje kao TDK, iako se ti diskovi vode kao tdk d-view color (sa slim kutijicama). To bi znacilo da je tdk u necemu promenio strategiju.

BTW, mozda bi bilo fino da se organizujemo nekako pa da na vecu kolicinu dobijemo bolju cenu. Valek vec uzima dosta (ako bi tu dolazio), a verovatno bi mozda mogli da doguramo i preko 2000 kom. Tamo gde je ta prodavnica u Zemunu, je zgodno da se okupi 10ak ljudi, mozda i vise. Nadjemo se ispred prodavnice u dogovoreno vreme, damo jednom coveku lovu, on pokupi i razdeli nam na licinom mestu. MIslim da je ovde bilo ljudi koji su bili raspolozeni za ovakve organizacije.

:( Bilo nam je hitno za danas pa se nas par skupilo za 1200 komada i dobili smo po 0.24 eura. Student je na turneji po BG, pa je kao jedan od ucesnika fransize odradio primopredaju. Inace preko 2400 komada cena je 0.22 eura sto je po nekim inforacijama jeftinije nego u Zemunu? Ovaj inf. trazi konformaciju.

P.S. Info da Info tool prikazuje ove diskove kao TDK, a ne kao Ritek je dat od strane prodavca i kao takav trazi proveru. Veceras najsigurnije.

DS9 je napisao(la):

ja sam zainteresovan

Super, al` nas izgleda ima malo, a po informaciji koju je dao valek izgleda da je razlika u ceni od 150 kom i preko 1000 relativno zanemarljiva, pa bi onda bilo vece cimanje. Doduse ne znam ni kako su pakovani (osim zvono od 150) pa bi to trebalo proveriti (ima gore telefon predstavnistva u zemunu). Meni nista nije hitno, pa sam vise za opciju da se se skupi dovoljan broj ljudi koji bi kupovali po pak. od 150kom, pa da se dogovorimo da se nadjemo u neku subotu i na vecu kolicinu dobijemo bolju cenu. Nekako mi deluje kabasto ukoliko neko uzima kolicinu koja nije zapakovana, pa onda treba da se za tog coveka raspakuje pakovanje, odbrojava...
Ideja mi je bila da bi i valeku i nama bilo zgodno da dobijemo nesto bolju cenu kad on vec uzima 1000+ kom., al covek je vec resio problem.

Jos ostaje da nam prijavi kako te diskove prepoznaje nerov Info Tool, i kakvo mu je iskustvo.

Ne znam za InfoTool, ali CDR Media Code Identifier ih prijavljuje kao:
ATIP: 97m 15s 05f
Disc Manufacturer: TDK Corp.
Recording Layer: Dye (Short Strategy; e.g. Phthalocyanine)
Nominal Capacity: 702.83 MB (79m 59s 74f / LBA 359849)

Ispravka: probao sam i Nero InfoTool - InfoTool sucks :( Prikaze samo:
Medium Info: TDK, CD-R, 79:59:74

Pri tom mi je pomesao slova CDR-a i virtuelnog CD-a. Steta sto ce CDR Indentifier vise ne azurira :(

mikis je napisao(la):
Ne znam za InfoTool, ali CDR Media Code Identifier ih prijavljuje kao:
ATIP: 97m 15s 05f
Disc Manufacturer: TDK Corp.
Recording Layer: Dye (Short Strategy; e.g. Phthalocyanine)
Nominal Capacity: 702.83 MB (79m 59s 74f / LBA 359849)

Ispravka: probao sam i Nero InfoTool - InfoTool sucks :( Prikaze samo:
Medium Info: TDK, CD-R, 79:59:74

Pri tom mi je pomesao slova CDR-a i virtuelnog CD-a. Steta sto ce CDR Indentifier vise ne azurira :(

Proslo je vremena i pod jedan da kazem da su CD-i identicni ovim o kojima prica Mikis. Znaci i Identifier i Info Tool daju gore navedene podatke.

Ono sto je meni bilo zanimljivije je da doticni TDK diskovi odlicno podnose brzine od 24x (probano na Teac 24x i NEC24x) kao i 32x i 40x (Teac 40x). Tako narezani su apsolutno citljivi na pomenutim rezacima, kao i na NEC 52x i Teac 40X (2.5 godine star) citacima. Znaci na uzorku od 5 uredjaja CD-i se ponasaju vrlo korektno. Pokrenucu ovih dana i Nero CD Speed sa nekim od prvo narezanih diskova, da vidim da li ima nekih promena u citljivosti.
Inace na uzorku od 150 komada (jedan paket) polovina ima na gornjoj strani neku nepravilnost u vidu "tacke" na emulziji koja se ocigledno ne odrazava na kvalitet snimljenih diskova, mada vizuelno smeta.

valek je napisao(la):
Proslo je vremena i pod jedan da kazem da su CD-i identicni ovim o kojima prica Mikis. Znaci i Identifier i Info Tool daju gore navedene podatke.

Ono sto je meni bilo zanimljivije je da doticni TDK diskovi odlicno podnose brzine od 24x (probano na Teac 24x i NEC24x) kao i 32x i 40x (Teac 40x). Tako narezani su apsolutno citljivi na pomenutim rezacima, kao i na NEC 52x i Teac 40X (2.5 godine star) citacima. Znaci na uzorku od 5 uredjaja CD-i se ponasaju vrlo korektno. Pokrenucu ovih dana i Nero CD Speed sa nekim od prvo narezanih diskova, da vidim da li ima nekih promena u citljivosti.
Inace na uzorku od 150 komada (jedan paket) polovina ima na gornjoj strani neku nepravilnost u vidu "tacke" na emulziji koja se ocigledno ne odrazava na kvalitet snimljenih diskova, mada vizuelno smeta.

Tacku na emulziji sam i ja primetio, ali ona je na onom delu diska u koji se ne upisuje nista (ili mi se cini). NeroSpeed u kombinaciji sa 32x narezanim diskom i LG 40x rezacem nije ispoljio nikave anomalije pri citanju ovakvog diska.

Da je jedna tackica, nego ih ima 5-6 po disku, ali nisam primetio da uticu na kvalitet snimljenog diska. Za sada su OK.

Ovde se nešto dešava što se nikako ne slaže...

Ne znam kako vama, ali ovi TDK koje sam ja uzeo su ubedljivo najgori diskovi koje sam ikad video...
Prvo: jako su neujednačeni prema mogućnosti za overburn. Neki diskovi iz istog zvona idu bez "Invalid writestate" preko 81:00, dok drugi već i pri minimalnom overburnu izbacuju dotičnu. Jedan je čak krenuo da kuka na 79:57 (?????)
Drugo: Diskovi je jaaaako loše čitaju. U proseku teac cd532e ih čita maksimalnom brzinom manjom od 20x a cdw58e manjom od 10x. (diskovi narezani na 8x). Čak šta više sa njima sam prvi put video da se neki disk čita kao CLV... konstantnih 8.2x od početka do kraja.
Treće: ogroman procenat škarta (u stvari više procenata :(). Znači disk se nareže regularno, ali posle kad treba da se pročita neće ni da bekne, odnosno prikaže sadržaj diska, ali ničemu ne može da pristupi. Takođe još jedan biser koji nikad ranije nisam video je da se disk regularno nareže, ali rezač posle toga i dalje misli da je prazan (????). Probam ponovo (isti disk) ali isto. Recording površina posle ovoga dobije neku čudnu teksturu, najpribližnije bih rekao da mi izgleda kao da je nekako zgužvana.
Četvrto: ne znam na koliko su sertifikovani, ali sony CRX195E1 odbija da ih reže na preko 12x, dok Plasmon medije bez problema reže na 32x

Ne znam da li je meni dospelo kvarno zvono, ali ja tdk FX više neću u životu da vidim.

Izvini za pitanje, al` koje tdk si uzeo. One u dudiju, ili one u antici (u zemunu). Kako stvari stoje, poprilicno se razlikuju. Jedni su na bazi ftalocijanina a drugi na bazi cijanina.

Nemam iskustvo sa sonijem ali koliko znam, to je lite-on, pa je moguce da bi eventualno moglo da ti pomogne nesto sa ovih linkova.

http://kickme.to/sony195
http://www.cdrlabs.com/phpBB/viewtopic.php?t=5498

Na sonyjevom faq-u su takodje opisali probleme pod winXP koji bi eventualno mogli da budu reseni (a ticu se gresaka i necitljivosti) sa updateom opisanim u Q320174 (patch je oko 300kb, ukljucen je u SP1, ali sam ga ja instalirao sa windows update, posebno).

Znam da je (naj)veca verovatnoca da je problem samo u medijima, medjutim kako su i rezac i mediji relativno noviji moguce je svasta...

Re: Ovde se nešto dešava što se nikako ne slaže...

jddipqd je napisao(la):
Ne znam kako vama, ali ovi TDK koje sam ja uzeo su ubedljivo najgori diskovi koje sam ikad video...
Prvo: jako su neujednačeni prema mogućnosti za overburn. Neki diskovi iz istog zvona idu bez "Invalid writestate" preko 81:00, dok drugi već i pri minimalnom overburnu izbacuju dotičnu. Jedan je čak krenuo da kuka na 79:57 (?????)
Drugo: Diskovi je jaaaako loše čitaju. U proseku teac cd532e ih čita maksimalnom brzinom manjom od 20x a cdw58e manjom od 10x. (diskovi narezani na 8x). Čak šta više sa njima sam prvi put video da se neki disk čita kao CLV... konstantnih 8.2x od početka do kraja.
Treće: ogroman procenat škarta (u stvari više procenata :(). Znači disk se nareže regularno, ali posle kad treba da se pročita neće ni da bekne, odnosno prikaže sadržaj diska, ali ničemu ne može da pristupi. Takođe još jedan biser koji nikad ranije nisam video je da se disk regularno nareže, ali rezač posle toga i dalje misli da je prazan (????). Probam ponovo (isti disk) ali isto. Recording površina posle ovoga dobije neku čudnu teksturu, najpribližnije bih rekao da mi izgleda kao da je nekako zgužvana.
Četvrto: ne znam na koliko su sertifikovani, ali sony CRX195E1 odbija da ih reže na preko 12x, dok Plasmon medije bez problema reže na 32x

Ne znam da li je meni dospelo kvarno zvono, ali ja tdk FX više neću u životu da vidim.

Ne znam kakav to Teac imas i TDK diskove, ali meni isti CDROM odlicno cita snimljene TDK (dostize full speed pri kraju, mereno nero speed diskom)

Pa ajde izjasni se koji su bolji u dudiju ili Antici...

Zato sto ljudi kazu da su proizvodjaci diskova za TDK:
Taiyo Yuden,TDK,Ritek,CMC.

E sad najgori su kako kazu na forumu kad ih iscita kao TDK corp u kombinaciji sa Taiwan manufacture.
Pa su jos gori TDK proizvedeni u CMC Magnetics Corp.

Znaci ako je Japan manufacture onda je Taiyo Yuden i ti su perfektni, malte ne jedni od najboljih.
E sad je pitanje za Ritek TDK! moguce je da su dobri!

Moramo da razjasnimo par stvari.Ima malo fabrika u svetu koje prave medije, a puno firmi, nije bitno koje marke je medija vec ko je proizvodi.

Vrhunski diskovi poticu iz Japana, znaci sve sto se malte ne proizvede u japanu je TY ,a najbolje je Kodac Gold i Fujifilm
kao i Japanski dikovi proizvedeni od Mitsui fabrike.

Zamolio bih sve koji imaju TDK diskove i koji su ih narezali da nam daju rezultate kao i opis na koliko brzina su ih rezali i na kom rezacu, naravno koristite Nero CD Speed pa opciju Scan disk pa cekirajte obe opcije pa start.
Ukoliko imate vremena vi sa rezacima uporedite narezane diskove bar sa ovom naj jednostavnijom metodom.

Nazad
Vrh Dno