Ne znam kako vama, ali ovi TDK koje sam ja uzeo su ubedljivo najgori diskovi koje sam ikad video...
Prvo: jako su neujednačeni prema mogućnosti za overburn. Neki diskovi iz istog zvona idu bez "Invalid writestate" preko 81:00, dok drugi već i pri minimalnom overburnu izbacuju dotičnu. Jedan je čak krenuo da kuka na 79:57 (?????)
Drugo: Diskovi je jaaaako loše čitaju. U proseku teac cd532e ih čita maksimalnom brzinom manjom od 20x a cdw58e manjom od 10x. (diskovi narezani na 8x). Čak šta više sa njima sam prvi put video da se neki disk čita kao CLV... konstantnih 8.2x od početka do kraja.
Treće: ogroman procenat škarta (u stvari više procenata

). Znači disk se nareže regularno, ali posle kad treba da se pročita neće ni da bekne, odnosno prikaže sadržaj diska, ali ničemu ne može da pristupi. Takođe još jedan biser koji nikad ranije nisam video je da se disk regularno nareže, ali rezač posle toga i dalje misli da je prazan (????). Probam ponovo (isti disk) ali isto. Recording površina posle ovoga dobije neku čudnu teksturu, najpribližnije bih rekao da mi izgleda kao da je nekako zgužvana.
Četvrto: ne znam na koliko su sertifikovani, ali sony CRX195E1 odbija da ih reže na preko 12x, dok Plasmon medije bez problema reže na 32x
Ne znam da li je meni dospelo kvarno zvono, ali ja tdk FX više neću u životu da vidim.