Šta je novo?

TD-8810 adsl ruter

Radita

Cenjen
Učlanjen(a)
22.02.2012
Poena
151
Zdravo svima, korisnik sam beotel adsl-a i imam neki plavi modem sagem koji ne radi na win 64 i hocu da zamenim taj modem za ovaj td-8810 iz naslova. U beotelu su mi rekli da mogu da ga zamenim bez ikakve nadoknade i to je sve dobro. Ono sto mene zanima u vezi sa tim ruterom je da li kada iskljucim i ponovo ukljucim ono on/off dugme pozadi da li mi se menja ip adresa a ako se menja koliko treba da ruter ponovo uspostavi vezu posle gasenja? Zanima me jos i da li mora ruter sve ponovo da se podesava kada iskljucim i ukljucim na to on/off dugme pozadi?

Ukoliko Beotell daje dinamičke IP adrese nemaš potrebe gasiti ruter da bi je promenio.
Kada bi gasio ruter potrebno je recimo 2-3 min da se ponovo podigne i da uspostavi vezu.
Putem programa Router Reconnect 1.3
Kod:
http://www.rpworld.de/page_programme_routerreconnect.html

prisiljavaš ruter da prekine na nekoliko sekundi vezu i da je ponovo uspostavi uz dobijanje nove IP adrese.

Naravno to važi samo ako Beotel daje dinamičke IP adrese.

Da li tvoj modem ima ethernet port? Ako ima, povezi racunar i modem preko etherneta, a ne preko usb-a, i radice sve bez problema bez obzira na OS.

Ma nema ethernet, ovakav modem je u pitanju

http://eagle-usb.org/images/fast_800_E4/fast_800_E4.jpg

i ima klasicnu konekciju kao nekad za dial up. U principu sam zadovoljan sam njim ali prelazim na win7 64 tako da ne mogu tu ga koristim jer nema drajvera za njega.

@Yellow Pinky
Da da imam dinamicku a ona mi i treba.Ovo je odlicna fora nisam znao za to hvala ti puno samo me zanima da li nece biti nekih problema sa tim programom, tipa da mi zabaguje ruter ako cesto to nasilno radim i slicno?

^ Posedujem Pirelli ruter koji je Telekom ranije davao i putem ovog programa sam menjao IP adresu više puta uzastopce a da nisam imao nikakvih problema.
Pod Win XPom sam u Firewallu morao da pod Exceptions čekiram UPNP Framework dok pod Win 7 x64 sve radi bez ikakvog podesavanja.

Vrh Dno