Šta je novo?

TCL televizori

Čika_Kure

Čuven
Učlanjen(a)
04.11.2010
Poena
715
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Ne razumem ja bas tebe...
Samo sam napišao zapažanje tj izrazio čuđenje da gigabit adapter + USB 3.0 port daju rezultat tako nizak, Što ne bi trebalo da se dešava, ako je port stvarno USB 3.0. I da su te brzine očekivane kad se gigabitni USB adapter ubode u uređaj koji nema USB 3.0 već samo USB 2.0 portove, jer je to kapacitet USB 2.0 linka.

Znači da ga ubodeš u neki matoriji ili jeftniiji TV ili u bilo koji od gomile Android boxeva sa USB 2.0 portom tih 200 Mbps je očekivan rezultat. A za USB 3.0 nije.

Da li si radio speedtest na nekom laptopu ili kompu sa gigabit mrežnom? Pa da vidiš jel tamo dobijaš 5xx od tih 600 koliko plaćaš.

Samo sam napišao zapažanje tj izrazio čuđenje da gigabit adapter + USB 3.0 port daju rezultat tako nizak, Što ne bi trebalo da se dešava, ako je port stvarno USB 3.0. I da su te brzine očekivane kad se gigabitni USB adapter ubode u uređaj koji nema USB 3.0 već samo USB 2.0 portove, jer je to kapacitet USB 2.0 linka.

Znači da ga ubodeš u neki matoriji ili jeftniiji TV ili u bilo koji od gomile Android boxeva sa USB 2.0 portom tih 200 Mbps je očekivan rezultat. A za USB 3.0 nije.

Da li si radio speedtest na nekom laptopu ili kompu sa gigabit mrežnom? Pa da vidiš jel tamo dobijaš 5xx od tih 600 koliko plaćaš.
Da, radio sam na vise racunara. Svugde je rezultat maksimalan,

Sad sam i ja radio speed test na 55c805 preko gigabitnog adaptera. Probao sam Oakla speed test preko 2 browsera(neki default na tcl i tv bro). Brzina preko default browsera ide do 150mbps, ping 10ms preko servera iz Ćuprije, a wifi ide do 180mbps. Kad sam probao preko tv bro browsera, brzina ide do 206mbps, ping 5ms preko servera u Nišu, a wifi 196mbps, ping 7ms isto preko servera u Nišu. Imam supernova optički net 250/20 i onaj beli zte ruter. Probao sam sva 4 lan porta na ruteru.

Ima li kod nas u prodaji nesto novo od tcl-a? Koji noviji model je pandam c805?
Zasad ne koliko ja znam, C855 kad se pojavi će verovatno biti dosta skuplji gledajući specifikacije - jači brightness i mnogo više dimming zona. Pitanje je da li će biti bolja kupovina od C805 (koji imam od decembra i izuzetno sam zadovoljan).

Zasad ne koliko ja znam, C855 kad se pojavi će verovatno biti dosta skuplji gledajući specifikacije - jači brightness i mnogo više dimming zona. Pitanje je da li će biti bolja kupovina od C805 (koji imam od decembra i izuzetno sam zadovoljan).
Postoji i c765. On je zapravo naslednik c805. Za sad ga nema kod nas. Pojavio se u Mađarskoj tako da će verovatno uskoro i kod nas da se pojavi.

Ponovih se i ja sa 65C805, nakon nekog najjeftinijeg Vox-a od 50 inča ovo je doživljaj, u svakom smislu. Vagao sam da li uzeti neki OLED, ali nisam mogao da opravdam računicu.
Jedino što mi mnogo nedostaje je magic remote.

Moj stiže sutra. Ne mogu da dočekam, kao malo dete. Na kraju sam uzeo u Tehnomediji za 85000din a otkazao Ananasu tj. Dr. Techno prodavnici jer nisu obradili porudžbinu ni posle 4 dana. Ista cena bila i na Ananasu kad se sabere isporuka.

Ponovih se i ja sa 65C805, nakon nekog najjeftinijeg Vox-a od 50 inča ovo je doživljaj, u svakom smislu. Vagao sam da li uzeti neki OLED, ali nisam mogao da opravdam računicu.
Jedino što mi mnogo nedostaje je magic remote.
Nek je sa srećom, i da te u zdravlju dugo služi 🙂

Posle nekog vremena koriscenja v143 na C805 mogu reci da nema bitnijih promena. Mozda je losiji motion kod SDR-a (Supernova kablovska). Primetno seckanje slike narocito uocljivo kod gledanja fudbala. Pomaze kada se judder stavi na 5. Kasnije sam vracao bez te opcije i nije bilo problema. Moguce je da je zbog loseg kablovskog signala.
Juce zamalo da brikujem tv. Menjao sam kanale brzo, mislim super brzo... Odjednom crn ekran i TCL logo koji je stajao pa jedno desetak sekundi... 😱 Zatim se startovao.
Tako da ovo apsolutno ne preporucujem.
Vec je tv preziveo prosipanje caja (sa medom), dva udarca loptom, jednom nekom igrackom. Ako prezivi do kraja godine castim gajbu 🍻.
Izasla je V404. Od pozitivnih stvari nove opcije u game bar-u, mnogo bolji motion, boji local dimming. Ali neki korisnici su prijavili nesinhronizovan ton sa slikom. Tako da ne treba jos zuriti sa ovim updejtom.

New TCL T653T01 platform Google TV Update available in V404.
TV models .... not known
(98P745/98P755)
(C745X2/ C755/ C765)
(C805/ C845X2/ C855)
(C955/ X955)
Full models list

V8-T653T01-LF1V404.001270

V404 OTA

build date= Sep 25, 2024
build.date.utc= 1727207614
security_patch= 2024-08-05
gmsversion= Android_12_GTV_S
build.fingerprint= TCL/G08_4K_GB/G08:12/STT2.221228.001/AS27:user/release-keys
revision= 001270
OTA size= 1.89 GB

Da se prikljucim i ja temi posto sam kupio 65c805, i za sada sam prezadovoljan. Jedino sto me nervira, ne znam da li je to do tcl-a ili samog google tv-a, kad god pustim neki hdr sadrzaj, pali po defaultu dolby vision dark iako sam 100 put promenio na bright, i takodje kad izadjem iz filma serije cega god, presalta mi na vivid mod iako je pre toga bio u movie modu. Jel se desava jos nekome ovo nervira me sto non stop moram da menjam modove..

Da se prikljucim i ja temi posto sam kupio 65c805, i za sada sam prezadovoljan. Jedino sto me nervira, ne znam da li je to do tcl-a ili samog google tv-a, kad god pustim neki hdr sadrzaj, pali po defaultu dolby vision dark iako sam 100 put promenio na bright, i takodje kad izadjem iz filma serije cega god, presalta mi na vivid mod iako je pre toga bio u movie modu. Jel se desava jos nekome ovo nervira me sto non stop moram da menjam modove..
Desava se ali ne uvek. Cesce je bilo u pocetnim verzijama firmware-a. Trenutno sam na v143 gde je to redje.

Desava se ali ne uvek. Cesce je bilo u pocetnim verzijama firmware-a. Trenutno sam na v143 gde je to redje.
Hvala, jel ima na temi negde kako updejtujete firmware, posto kad idem u settings ne nalazi mi novi, ja sam na v135

Hvala, jel ima na temi negde kako updejtujete firmware, posto kad idem u settings ne nalazi mi novi, ja sam na v135
Nemoj da zuris sa updejtima. Doci ce regularno samo vidi da li ti je ukljucen auto updejt u opcijama. Meni je online pre skoro mesec dana stigla verzija v143. A par postova iznad sam okacio sa telegrama najnoviju verziju v404.
A ako bas zelis da instalras evo postupka:
Post in thread 'TCL televizori' https://forum.benchmark.rs/threads/tcl-televizori.475475/post-6915904

A evo i verzije v143:

New TCL T653T01 platform Google TV Update available in V143.
TV models ....98P745/98P755
C745X2/ C755/ C765
C805/ C845X2/ C855
C955/ X955
Full models list

V8-T653T01-LF1V143.001145

V143 OTA

build date= Jul 19, 2024
build.date.utc= 1721328944
security_patch= 2024-05-05
build.fingerprint= TCL/G08_4K_GB/G08:12/STT2.221228.001/AS18:user/release-keys
revision= 001145
OTA size= 1.87 GB

Poslednja izmena:
Nemoj da zuris sa updejtima. Doci ce regularno samo vidi da li ti je ukljucen auto updejt u opcijama. Meni je online pre skoro mesec dana stigla verzija v143. A par postova iznad sam okacio sa telegrama najnoviju verziju v404.
A ako bas zelis da instalras evo postupka:
Post in thread 'TCL televizori' https://forum.benchmark.rs/threads/tcl-televizori.475475/post-6915904

A evo i verzije v143:

New TCL T653T01 platform Google TV Update available in V143.
TV models ....98P745/98P755
C745X2/ C755/ C765
C805/ C845X2/ C855
C955/ X955
Full models list

V8-T653T01-LF1V143.001145

V143 OTA

build date= Jul 19, 2024
build.date.utc= 1721328944
security_patch= 2024-05-05
build.fingerprint= TCL/G08_4K_GB/G08:12/STT2.221228.001/AS18:user/release-keys
revision= 001145
OTA size= 1.87 GB
Sacekacu vrv jos malo pa ako ne stigne rucno cu, hvala ti

TCL 65C805 vs TLC 65C645? Da li je vredan 805 100tinjak eura vise?
Za 100e vise dobijas mini led vs direct led dakle dve razlicite tehnologije. C805 je svetliji 1300 nita vs 400 nita, bolji contrast 6000:1 vs 4000:1, 144Hz vs 60Hz refresh rate.
Zavisi kako ces koristiti tv. Ako se vise koristi za Dolby Vision i HDR sadrzaj (filmovi i serije) onda apsolutno mini led C805. Ako ce se tv koristiti uglavnom za televiziju (kablovska) i poneki film onda ce zavrsiti posao i C645.
Sa C805 dobijas kvalitetniju sliku i bolje Dolby Vision i HDR iskustvo.

Instalirao sam V404 pre nekih 10-ak dana na 65C805 i mogu reći da sam zadovoljan u odnosu na prethodni V143 koji je, po meni, jedan od lošijih. Jedina mana kod mene je nesinhronizovan ton u odnosu na sliku, ali se to dešava samo prilikom uključivanja tv-a. To se rešava vrlo brzo, jednostavno prebacivanjem kanala i povratkom na željeni. Posle toga ceo dan tv radi savršeno. Pozitivne promene su:
- primetno brži odziv sistema
- za nijansu kvalitetniji prikaz slike(oštrina i tačnije boje)
- unapređen motion
- judder efekat bolji
- prestanak trzanja tj. secanja slike u TiViMate aplikaciji prilikom pojačavanja i uključivanja sistemskog menija.

Instalirao sam V404 pre nekih 10-ak dana na 65C805 i mogu reći da sam zadovoljan u odnosu na prethodni V143 koji je, po meni, jedan od lošijih. Jedina mana kod mene je nesinhronizovan ton u odnosu na sliku, ali se to dešava samo prilikom uključivanja tv-a. To se rešava vrlo brzo, jednostavno prebacivanjem kanala i povratkom na željeni. Posle toga ceo dan tv radi savršeno. Pozitivne promene su:
- unapređen motion
- judder efekat bolji
- prestanak trzanja tj. secanja slike u TiViMate aplikaciji prilikom pojačavanja i uključivanja sistemskog menija.
Jel ima problem sa sinhronizacijom na striming servisima?

- unapređen motion
- judder efekat bolji

Neki su taj problem resili sa "Reset shop":

"Reset Shop is a hidden TV menu. It will not wipe your TV. Apps will be untouched, initial settings will be required, like passwords, WiFi."

Za 100e vise dobijas mini led vs direct led dakle dve razlicite tehnologije. C805 je svetliji 1300 nita vs 400 nita, bolji contrast 6000:1 vs 4000:1, 144Hz vs 60Hz refresh rate.
Zavisi kako ces koristiti tv. Ako se vise koristi za Dolby Vision i HDR sadrzaj (filmovi i serije) onda apsolutno mini led C805. Ako ce se tv koristiti uglavnom za televiziju (kablovska) i poneki film onda ce zavrsiti posao i C645.
Sa C805 dobijas kvalitetniju sliku i bolje Dolby Vision i HDR iskustvo.
Hvala puno.

Da li neko ima preporuku za neki zidni nosac za 65C805? Ne treba nista posebno, vec samo da ga drzi u mestu

nije tema za zidne nosače. pitati u podforumu "šta da kupim"

Nazad
Vrh Dno