Šta je novo?

[Tattoo] Ne mogu da prebacim nista na karticu

JSN

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2009
Poena
319
Imam problem,ne radi mi nikako ni android onaj device centar kako li se zove...skinuo sam ga sa HTC-ovog sajta i uspeo da povezem prvi put telefon i komp...i prebacio kontakte i sve podatke koje sam sacuvao sa WM-a...i kad se fon napunio skinuo sam 2 aplikacije na komp i hteo da prebacim na karticu...ali nema sanse...
cak mi sad i taj device centar ne radi...
a kad otvorim My computer prikaze mi karticu ili fon kao removable device i ne mogu da otvorim...nudi mi samo da formatiram...a fon normalno radi

moze neka pomoc...ako je neko imao slican problem

i ako mozete da mi date neki link odakle da skinem taj device centar ili kako se zove za android...i da li trebam nesto da stkliram ili odstikliram

juce sam kupio fon...ne znam mnogo oko androida...ali WM sam doktotorirao skoro :) i snalazim se ok...samo mi treba par finih uputa

hvala unapred

kada konektujes telefon na komp, klikni tamo gore, gde ti je status baterije, mreze, itd, drzi jedno pola sekunde i samo spusti dole notification bar. tu imas mount usb drive da selektujes..

Kad povucem odozgo na dole izbaci mi USB debugging connected
i dole pise

a computer is connected to your phone

:S :(

Idi na settings->applications->Development-> pa ugasi usb debugging.

Isto tako, vidi na kompu da pogasis sve sto ima vece sa telefonom, on bi trebao da ti mountuje kao flash karticu na telefon.

jok ne vredi...cak se ni ne upali ovaj budjavi device centar...kao npr na WM-u kad nakacim cuje se zvuk i on promeni boju
e ovde se cuje zvuk ali ne promeni boju...i kad ga ja rucno pokrenem...ne mogu nista da radim sa njim...znaci nesto ne valja...ili na fonu mozda ima jos nesto sto ne treba da bude stiklirano ili odstiklirano...ili na kompu nesto...mada ne bi trebalo

Kakav device centar. Koliko ja znam od softvera imas samo htc sync, ima i droid explorer, ali samo za rootovane telefone. Kazem ti pogasi sve to, ugasi usb debugging na telefonu, i samo ga nakaci na komp i onako u notifikaciji mountuj usb drive. ako to ne radi, probaj stvarno format kartice, mozda si nesto zeznuo.. :p

ma nije problem da ja uradim format kartice...ali rekao mi jedan lik sto isto ima tattoo da na kartici ima neki file uz pomoc kog radi sistem..i da bih ga zeznuo ako bih formatirao
jel to tacno...
jesi formatirao karticu

I kod mene je slican problem posle paljenja telefona moze da se mountuje kao usb drive posle toga samo moze da puni bateriju :( Problem resavam prebacivanjem iz Disk drive u HTC Sync i ponovnog vrecanja na disk drive tada sve proradi.

Bravo to mi je trebalo....samo sto kod mene nece da ponudi opcije kako hocu da mi se vidi telefon , dok ga nisam ugasio i upalio...ali za sad sam uspeo da instaliram sa kompa neke aplikacije
hvala...a za ovo cu da javim sta sam uradio

I nece da ti da vec preko teleofona odes na USB to PC i tu rucno izmenis.

a i to znaci....e pa hvala...pomogao si mi puno...
samo sto jos uvek ne mogu da otvorim iz my computer-a nista
ne vredi...a ne mogu ni da formatiram preko kompa

jel neko uopste formatirao mem card na tattoo-u ili nekom android fonu??

pazi, i ja imam problem kad kačim tattoo na komp, nikad iz prve nije dostupna kartica već moram nekoliko puta u 'USB to PC' da prebacujem između HTC Sync i Disk drive dok se kartica ne mountuje kako treba

hvala na pomoci...resen je problem...na kartici se dobije onaj pc suite...i on mora da se instalira na komp...ovi sto sam skidao sa neta ne vrede nista...uspeo i da formatiram karticu...sve lepo radi...
moz lok ili delete :)

Preporuka u vezi instalacije softvera

Mislim da ti je bolje da skines sa neta i prebacis na sd kartticu aplikaciju za instaliranje programa tipa slideme app installer koji je besplatan nego da instaliras direktno sa pc-a. Ja sam probao i jedno i drugo. Moj nacin rada je sledeci: napravio sam folder applications na sd kartici i tu trpam sve sa neta a sta sam prethodno downloadovao sa weba na pc. Zatim pokrenem slideme aplikaciju on sam pretrazi sve i nadje aplikacije, i instalira, a takodje i deinstalira po potrebi. Tako mi aplikacije ostaju na sd kartici, pa ih po potrebi koristim, instaliram i deinstaliram, ili pak obrisem ako vidim da su bez veze.
Ne kazem da je moj nacin do j*** ali meni odgovara. HTC sync sam probao, postoji na sd kartici verzija 2.0.6 kja se dobija na njoj prilikom kupovine. Medjutim, prava stvar je imati gmail, i upisati sve kontakte na googlu, jer onda tattoo sve sinhronizuje, cak i google kalendar sa rodjendanima i ostalim podsetnicima. Vise ne moram da mislim da li ce mi se kontakti izgubiti, jer je sve na googlu, pa sad ako on pukne, e pa onda j*** ga.
Takodje sam sa kompa upload-ovao fotografije za kontakte, pa ne moraju da stoje na telefonu i zauzimaju memoriju.
Jos sam nesto uradio... kupio sam sd hc 4GB karticu, presnimio sve sa tattoo-ove od 2GB, i gurnuo ovu vecu u telefon. Mislim... od viska glava ne boli, a mozda jednog dana bude postojala mogucnost gledanja i avi formata pa ce visak memorije dobro doci :). A i treba silne fotke za flickr i facebook negde cuvati, zar ne :)?
pozdrav

Pomoc

Procitao sam ceo forum i pokusao sa odradim to po vasim savetima ali nije mi islo. Moj problem je to sto mi sve podatke koje prebacujem na disk talozi na memoriji telefona tako da sam dosao u situaciju da mi je izaslo obavestenje da mi je samo malo slobodne memorije ostalo. Na kompu mi izbacuje samo jedan disk (tj. F disk) dok mi je na proslom telefonu bilo dva jedan sa tel. memorijom a drugi sa karticom, treba mi kartica zbog muzike i mnogih aplikacija koje sam skinuo i ne mogu da instaliram.

Hvala unapred......POZ

Taj drajv koji ti pokaže ti je kartica...

Da li treba onda da na telefonu podesim da mi smesta podatke na SD posto mi sve smesta na karticu i kako?

A kakva je razlika između SD i kartice? Ako hoćeš aplikacije da instaliraš na mem. karticu to ne može.

Poslednja izmena:
Treba da...

Treba da podesis da ti se sva muzika, fotografije , klipovi, tj multimedia, cuvaju na SD kartici. To ti nije problem da nadjes u setovanjima... Aplikacije ne znam gde instalira, ali one su male, ne brini. Jedino ako skida neke mape, onda te obicno pita da li da ih instalira na SD ili telefon, i ti izaberes SD.
Meni je obicno slobodno oko 60-70MB na fonu kad proverim iz advanced task manager-a. Onda poskidam neke koje su idle, i oslobodim do oko 90. Telefon radi normalno. Kad vidim da uspori, onda je obicno potrosnja rama oko 20-30mb...
Ne znam da li sam pomogao. Valjda :).
pozdrav

Pogresno sa se izrazio, a ja mislio da aplikacije mogu i na SD. Nema nigde da se podesi gde da mi smesta podatke, verovatno ide sve na SD posto mi u SD card storage pise total i available space i tu sam video da mi je 0.4 GB zauzeto.

HVALA PUNO na pomoci, POZ!!!

Nazad
Vrh Dno