Šta je novo?

Tastatura radi u BIOS-u, posle njega ne?? (cudan problem)

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
tastatura radi na post screenu, moguce je uci u bios, nakon biosa vise ne radi

bez obzira da li sam:
-ubacio kaspersky rescue disk
-hiren's boot cd
-hdd regenerator..

znaci nevezano za windows, ne radi tastatura, tako da i ne mogu da uradim dijagnostiku zasto nece windows da se ucita

sumnjam da je neki novi virus u pitanju
da je kvar hardverski, nesto oko usb
da se nije nesto rastelovalo u biosu (sad cu da proverim usb legacy, keyboard support..)

imate li neke ideje sta bi moglo da bude, i kako resiti problem (da li se neko sretao sa ovim problemom)

hvala unapred

Ako nije neka neobična USB tastatura kojoj trebaju posebni drajveri, možda je do USB drivera. Probaj neku PS/2 pa onda uključi tu USB kada se windows podignu. Windows startuju elementarne dajvere još prilikom BOOT-a.

Nisi napisao koja je ploca u pitanju, moguce da ima jumper na ploci za +5V kod USB konektora, desio mi se jednom isti problem na asus k8v-vm ali nije radila tastaura ni u BIOS-u.

Najverovatnije kao sto si i rekao, USB legacy support je iskljucen u BIOS-u ili ako je ukljucen onda neke ploce imaju jos dodatno Enable USB Mouse/Enable USBKeyboard opcije, tamo negde medju integrated peripherals opcijama.
U tim situacijama tastatura radi u BIOS-u ali nece da radi u Win-u, samo zasto bi se to resetovalo? Jedino ako baterija otkazuje ali resetovalo bi se i sistemsko vreme u BIOS-u...

Probaj Ubuntu.

Probaj PS/2 tastaturu.

Obrisi driver za tastaturu:

Capture1.PNG

Posle restarta instalirace novi , probaj i bios da resetujes.

Desilo mi se to vec par puta, kod dvojice... U pitanju su bile Intel ploce, nove generacije i "zezalo" je sa usb portovima i to bas na isti nacin.
U UEFI biosu sve radi, posle nista... Reset biosa, flashovanje, nista, vec ps2 mish i tastatura i deinstalacija drivera za cipset i ponovna instalacija.
Koliko se secam, oba puta je mish [usb], bio neprepoznat, i cak se nije cuo ni zvuk prilikom ukljucenja-iskljucenja. Probano vise komada, obicnih Logitech, itd..
Zaboravio sam da kazem, windows 8.1 je bio u pitanju, jer za njega nekih drivera nema, posto bi "trebalo" da su u njemu. Tako je bar pisalo na Intel-ovom sajtu, kad sam trazio resenje..
pozz

Poslednja izmena:
Vrh Dno