Šta je novo?

Tastatura ne radi posle ciscenja

SienaBg

Zapažen
Učlanjen(a)
17.01.2023
Poena
15
Pozdrav. Imam Dell vostro 3578 laptop sto i nije toliko bitno za pitanje 😄. Uglavnom nakon ciscenja tastature dugmici pogresno rade - izbacuju po vise karaktera i sl. Izgleda da sam gresku napravio sto je lap bio u sleep mode umesto iskljucen dok sam cistio. Danas sam dobio preko ebay drugu tast(polovnu) i opet slican problem. Da li je realnije da je ova tastatura dosla kvarna ili ima neki problem sa samim laptopom, tj onim prijemnikom, kako da ga nazovem, gde se ubaci ona traka od tast ? Cudi me jer ovaj sto mi je prodao preko ebay je top rated seller, imam i opciju refund i sl.. , bas da mi je uvalio neispravnu. Opet kad povezem kompjutersku tastaturu koja ima usb kabl, radi sve. Hvala unapred.

Malo bih naneo alkohola na toalet papir. Ali nije bilo zaista polivanja. Skinem kako treba dugme po dugme i onda zavrnem u krug onako i bez jakog pritiska da ne bi ostetio onu belu konstrukciju koja omogucava pritisak dugmeta.

Moze biti da trakicu nisi lepo gurnuo u plocu?

Moze biti da trakicu nisi lepo gurnuo u plocu?
Tesko. Bas sam pokusavao evo vise puta. Da nisam, verovatno ne bi nijedno dugme radilo. Ovako radi vecina ali od toga pola ispisuje pogresno ili dupla slova. Nije meni problem, ima neka prodavnica na nbg, nude i da se ugradi kod njih pa bih tako proverio, da ne kupujem opet bezveze. Nego me brine ako je nesto doprlo do samog laptopa, onda nema vajde tastatura. A opet radi eksterna tastatura od kompjutera. S druge strane, u servisu kazu da je jako mala sansa da je nesto do laptopa problem 😆

Do tastature je, greska ja ako si koristio razblazeni alkohol (medicinski) koji ima 30% vode i ona napravila neki spoj na foliji.
Verovatno i ta druga nije ispravna. Odradi tu drugu u servisu pa posle refund na ebay.

Do tastature je, greska ja ako si koristio razblazeni alkohol (medicinski) koji ima 30% vode i ona napravila neki spoj na foliji.
Verovatno i ta druga nije ispravna. Odradi tu drugu u servisu pa posle refund na ebay.
Hvala na savetu. Tako cu i uraditi sutra. Znaci ipak mislis da nema sanse da se sam laptop tom prilikom nesto zeznuo ? Konektor ili kako vec.

Bas su male sanse za tako nesto. Odradi novu u servisu i javi kako si prosao.
Tastaturu kad cistis to radi nekom cetkicom i izduvaj prasinu, nema potrebe za detaljnim pranjem osim ako nije ulepljena. Ja sam tako jednu prao skroz, otkacim sa laptopa, isprskam komplet sa Axel sgrasso za odmascivanje,, prodjem cetkom celu, ostavim malo, onda isperem dobro toplom vodom, dobro otresem koliko moze i onda je isperem cistim alkoholom i ostavim da se susi 48h sati.

Ma evo uzeo sam za 3000 novu, radi. Trazicu refund i vraticu ovu sa ebay, ne znam da li bi bolje prosao da sam popravljao neku od ove 2 kvarne.

Ne moze to da se popravi, samo zamena.

Ne moze to da se popravi, samo zamena.
Druze, ja samo da te pitam, posto sam sad slikao tastaturu i poslao zahtev da vratim robu - da li ima svrhe jer je kostala oko 12 dolara, a ako ja snosim troskove slanja, posta ce mi uzeti za slanje u litvaniju oko 1500 din ? Cak i ovaj sto mi je poslao je uneo neki papir na kom pise da prihvata return, ali kupac snosi troskove slanja.

Ne isplati se, traži delimični refund ako hoće da pristane bez slanja.

Ne isplati se, traži delimični refund ako hoće da pristane bez slanja.
E trazio refund ja i poslali mi, tj treba da legnu pare ovih dana, ali nisu zahtevali tastaturu nazad. Ovaj Litvanac mi se izvinio, sve ok, ali nije trazio nazad. Pretpostavljam da necu morati da vratim, dosad bi mi valjda napomenuli kad i kako da vratim.

Ako je ebay tu je situacija bolja, mada cesto traze dokaz da je nesto neispravno i onda ne traze slanje nazad.

Ma šta pričali i pisali, trošak slanja nazad je uvek na teret prodavca.

To na ebay funkcioniše tako da ti kao prodavac kojem je kupac reklamirao predmet kupuješ slip (ili pošto to u ovoj bestragiji nije moguće uplatiš iznos troškova slanja nazad kupcu na račun), što njemu stvara obavezu da u roku od par dana, predmet pošalje nazad ka tebi (prodavcu) i okači dokaz da je poslao predmet. Kad ti predmet stigne nazad potvrdiš da je sve u opisanom stanju (tj. da nije poslao ciglu i sl) i tek onda kupac dobija refund svojih para na račun.

Naravno, ako je predmet manje vredan, prodavci se često odlučuju da refundiraju punu cenu kupcu u slučaju nekog defekta i ne traže vraćanje jer time povećavaju svoje troškove preko same vrednosti predmeta...

Ma šta pričali i pisali, trošak slanja nazad je uvek na teret prodavca.

To na ebay funkcioniše tako da ti kao prodavac kojem je kupac reklamirao predmet kupuješ slip (ili pošto to u ovoj bestragiji nije moguće uplatiš iznos troškova slanja nazad kupcu na račun), što njemu stvara obavezu da u roku od par dana, predmet pošalje nazad ka tebi (prodavcu) i okači dokaz da je poslao predmet. Kad ti predmet stigne nazad potvrdiš da je sve u opisanom stanju (tj. da nije poslao ciglu i sl) i tek onda kupac dobija refund svojih para na račun.

Naravno, ako je predmet manje vredan, prodavci se često odlučuju da refundiraju punu cenu kupcu u slučaju nekog defekta i ne traže vraćanje jer time povećavaju svoje troškove preko same vrednosti predmeta...
Ima logike ovo sto pises, mada je ovaj meni poslao neki papir na kom pise kao kupac snosi troskove slanja nazad. Ali opet, da ja placam postarinu, onda ne bi prihvatio ovako da zadrzim tastaturu uz refund.

Vrh Dno