Šta je novo?

Tastatura na MacBook-u

Smith

Čuven
Učlanjen(a)
20.09.2002
Poena
619
Nedavno sam uzeo MacBook, al u Italiji posto su drasticno jeftiniji. Naravno ima italijansku tastaturu, pa sam mislio da je kod nas zamenim. Zvao sam Apple centar i rekli su da kosta oko 50-60e.

E sad, jel radio neko ovo i dal je to generalno preporucljivo? U Apple-ovoj prodavnici u Italiji su mi rekli da se laptop otvara, dok sam ja na netu video sa ne ne otvara, vec se samo menjaju pojedinacni tasteri. Ovaj kod nas skim sam pricao ne zna.

Poslednja izmena:
Na powerbook-u se relativno lako menja, pošto ide u komadu. Verujem da je tako i sa MacBook-om ali bolje je da ako nemaš iskustva, pustiš da ti to oni odrade... ako baš nećeš da im plaćaš, pogledaj uputstva na netu, sigurno ima korak-po-korak uputstvo. I nema šanse da se menja taster po taster, pošto je tastatura iz jednog dela. Ispod tastera se nalaze aktuatori, a pošto se radi o notebook tastaturi, oni su spojeni (mada je tako i na većini novih desktop tastatura) i nema zayebancije...

Ne bih ti savetovao da sam vršiš bilo kakve intervencije samo zbog tastature, koja je ispravna ali italijanski raspored koji je koliko se sećam isto qwerty kao i US. uz samo dodata 3 tastera na znacima interpunkcije/zagrade sa desne strane.
Prvo što gubiš pravo na ostatak popravki u garantnom roku, drugo možda bi ti bila najbolje varijanta sam nabaviš ta 3 tastera a zamenu da izvrši najbliži ovlašćeni Apple servis.

Na powerbook-u se relativno lako menja, pošto ide u komadu. Verujem da je tako i sa MacBook-om ali bolje je da ako nemaš iskustva, pustiš da ti to oni odrade... ako baš nećeš da im plaćaš, pogledaj uputstva na netu, sigurno ima korak-po-korak uputstvo. I nema šanse da se menja taster po taster, pošto je tastatura iz jednog dela. Ispod tastera se nalaze aktuatori, a pošto se radi o notebook tastaturi, oni su spojeni (mada je tako i na većini novih desktop tastatura) i nema zayebancije...

Kod 12-ice veoma lako, kod 15-ice je "pain ih the ass". Mora da se otvara cela masina i skidaju veoma osetljivi flat kablovi.

Isto je i kod MacBook Pro, a za MacBook imajuci u vidu kakvu tastaturu ima - ne verujem da se tako lako skida.

Enivej, mozda ima ovde guide...

http://www.ifixit.com/Guide/

Nazad
Vrh Dno