Menjao sam prekjuce plocu i memorije i potrosio poslednje zrnce iz kesice termalne paste koja je u fioci cekala svojih 5 minuta. Posto volim da uvek imam sve potrebne gluposti pri ruci raspitao sam se gde moze da se kupi termalna pasta i rekose mi poznavaoci situacije: "U Radio Klubu!". Odem tamo danas da proverim sta imaju, a jedna cica sa hipertrofiranim sexualnim atributima prislonjenim na pult mi rece da imaju silikonsku pastu bez krede u manjem pakovanju i silikonsku pastu sa kredom u vecem pakovanju. Ja sam je onda pitao da li je to termalna pasta ili pasta za podmazivanje (mislio sam na pastu kojom se podmazuju osovine ventilatora), na sta sam dobio odgovor da je to pasta kojom se podmazuje izmedju procesora i hladnjaka. Pitao sam je da li cesto pomera hladnjak po procesoru, pa zato podmazuje, da se smanji sila trenja i time olaksa kretanje. Potom je doslo do prekida normalne komunikacije. Posto sam vec bio tamo, kupio sam pakovanje silikonske paste bez krede, kostalo je samo 100 kinti, pa ako nije u pitanju termalna pasta, posluzice za osovine ventilatora kad prozuje.
Ipak, muci me pitanje sta je to sto sam kupio. Spakovano je u kutiju koja lici na one gej kutijice za grozdjanu mast, tako da sadrzaj te kutije svakako moram premestiti u spric... na kutiji pise "silikonska pasta" i nista vise, a sadrzaj je bezbojan. O gustini nista ne mogu da kazem, plasio sam se da pipnem... ako neko ima iskustva sa onim sto u Radio Klubu zovu termalna pasta, unapred sam zahvalan na objasnjenju.
Ipak, muci me pitanje sta je to sto sam kupio. Spakovano je u kutiju koja lici na one gej kutijice za grozdjanu mast, tako da sadrzaj te kutije svakako moram premestiti u spric... na kutiji pise "silikonska pasta" i nista vise, a sadrzaj je bezbojan. O gustini nista ne mogu da kazem, plasio sam se da pipnem... ako neko ima iskustva sa onim sto u Radio Klubu zovu termalna pasta, unapred sam zahvalan na objasnjenju.