Šta je novo?

target: DVD/DIVX PLAYER, budzet: 50~100EVRA

japi

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2005
Poena
309
gledao sam razne teme, ali cini mi se da se situacija promenila u ovih par meseci pa postavljam ovu temu:

treba mi neki dobar DVD/DIVX plejer, imam dosta DVD-ova na kojima imam Divx-ove i titlovi su mi razlicitog formata, a i obicnih DVD-eva i Divx-ova...

e sada sam ja cuo razne price tipa: "treba uzeti to jeftiniji(citaj neki NONAME) plejer da bi mogao da mi cita sve moguce divx-ove"
ili tipa
"SKYVISION je zakon BRATE :D "
i.t.d.

moze li neka preporuka??? kao sto rekoh budzet od 50~100evrica...

japi je napisao(la):
"SKYVISION je zakon BRATE :D "
Pa sad ne znam sta podrazumevas sa tom recenicom,ocigledno je prisutna neka vrsta podsmeha SKY-VISION plejeru, sto on nikako ne zasluzuje za kvalitet koji pruza. Kao sto si i sam rekao da imas razne tipove titlova, cita SUB, SRT i TXT sto je sasvim dovoljno (napomena: rec je o IP-966 modelu). Jedina mana o kojoj je bilo puno reci i na forumu su vratanca koja su od tanke plastike i iritirajuca plava lampica. Ostalo je zaista o.k. Ja sam izuzetno zadovoljan i do sad nisam imao nikakvih problema.

I ja sam kontao da uzmem Xoro ali kada sam cuo kako se brzo kvari, mislim da ce moj izbor pasti na nesto skuplji Pioneer.

evo koliko sam procesljao po raznim forumima, za sada kandidat br1 je Xwave 9200...
Ima neko iskustva sa ovim plejerom???

Evo ja koristim TrioTec i nemam zamerki, cita fino, podrzava dosta tipova fajlova za subtitle, mana kao i na gore pomenutom SkyVision-u su tanka vratanca. Cena mu je bila oko 6900 dinara kada sam ja uzimao, mislim da je sada nesto malo jeftiniji.

japi je napisao(la):
evo koliko sam procesljao po raznim forumima, za sada kandidat br1 je Xwave 9200...
Ima neko iskustva sa ovim plejerom???

Ja ga imam i zadovoljan sam, cita sve zivo, XVID, VOB...Nemam
nekih zamerki, titlovi ok, jasni, sa novim firmware-om, treba da su sub ili srt, u istom direktorijumu....Daljinski hvata suvise pravolinijski, to mi eto jedina zamerka. Fioka solidna, dugmici za kontrolu iznad. Cena mu nekih 5400din, tako nesto...Deluje solidno, koliko ce tako da traje ostaje da se vidi, to ne znam zasad, imam ga tek 2 meseca, tako nesto. :banana:

Kod divx plejera je bitno da citaju sve i da daju dobru sliku na izlazu, kao i koje formate zvuka podrzavaju.
Oduvek sam se divio ljudima koji snime film u jedan folder pod imenom xyz-fov.crimson.dvdrip.xvid.avi a u ko zna koji folder titlove pod imenom star.wars3.RULEZ!!!.must-have.xvid.23.97fps.srt i onda biraju plejer po kriterijumu ko ce to da procita

Poslednja izmena:
Ja imam stari skyvision vec skoro pune dve godine i od tad ne gledam nista na TV out... Par puta nije procitao neki XVid, ali bože moj... Baš ga rabim, čudi me da do sad nije ispustio dušu...

UF UF...
Cini mi se da imam novog kandidata...
PIONEER DV-380!!!

tacno 100evrica :wave: :banana: , ima li ga neko??? kakav je???

Extra, samo su titlovi na DiVX-u svise sitni.
Ocekuje se neko da raspakuje firmware, i sredi tu sitincu...

Mikeli

japi je napisao(la):
UF UF...
Cini mi se da imam novog kandidata...
PIONEER DV-380!!!

tacno 100evrica :wave: :banana: , ima li ga neko??? kakav je???

Uzeo sam PIONEER DV-380, i moram reci da je fenomenalan!!!

kuciste ne toliko tanak ali lep, vratanca cini mi se prilicno dobro napravljen, slike fenomenalne, cita skoro sve divx formate...

mislio sam da cu ga zadrati kada ono... PROBLEM!!!

ima dosta problema sa titlovima: titlovi moraju biti u istom direktorijumu, dosta njih i ne ucitava pa pokazuje da nema titlova, sitna slova koja ne mogu da se povecaju...

i sve to me je navelo da ga danas vratim i uzmem neki drugi plejer...

pa i dalje trazim - PREPORUKE!!!

Na sta lici onaj Daewoo sto se prodaje za ~7 000 u Eltimu? Vredi li ga uopste uzimati u obzir?

Ajde oni koji imaju XWave 9200,da mi posalju na PM. oznaku najnovijeg firmwera za ovaj plejer,jel treba da ga kupim pa da se ne vracam opet da ga flesujem a to isto ako moze i za Triotec 1000,posto kako vidim najveca bitka u low kategoriji se vodi izmedju ova dva plejera

Ser Goxy je napisao(la):
Ajde oni koji imaju XWave 9200,da mi posalju na PM. oznaku najnovijeg firmwera za ovaj plejer,jel treba da ga kupim pa da se ne vracam opet da ga flesujem a to isto ako moze i za Triotec 1000,posto kako vidim najveca bitka u low kategoriji se vodi izmedju ova dva plejera

imas na sajtu NTSOFT link za najnoviji firmware

Ja pre kupovine plejera procitah stranice i stranice o plejerima i dodjoh do zaklucka- najbolji bez konkurencije XORO (415 ili 402+) do 100eur pa je moja prijateljica vrlo zadovoljna preporukom.

hmm...

ja sam kupio XWAVE 9200, i moram reci da sam prezadovoljan, mozda jeste kinesko ***** za razliku od pionira kojeg sam uzeo na pocetku, ali ovde su titlovi ogromni tj. taman kako trebaju da budu - kao na TV-u, cita sve formate divx-ova i titlova, ma sve u svemu - PREZADOVOLJAN!!!

o Xwawe 9200

Da dodam, Xwave je baziran na MTK čipu, kao i recimo LG, a internet je pun alata za modovanje MTK biosa, tako je lako moguće promenuti font. Ne znam kako ide za Xwave, ali recimo na LG-u sam celu priču za komšiju odradio za 15 minuta - sada čovek ima ComicSans titlove, pokidao se od smeha kada je video šta sam uradio, ali mu se sviđa :p i neće da ih menja.

japi je napisao(la):
ja sam kupio XWAVE 9200, i moram reci da sam prezadovoljan, mozda jeste kinesko ***** za razliku od pionira kojeg sam uzeo na pocetku, ali ovde su titlovi ogromni tj. taman kako trebaju da budu - kao na TV-u, cita sve formate divx-ova i titlova, ma sve u svemu - PREZADOVOLJAN!!!

Jel si mozda primetio da pojedini filmovi pomalo seckaju, tj. ne idu bas glatko, malo usporeno? Nekoliko filmova u divx formatu koje sam pustio (i starijih i novijih) imaju ovaj problem dok na kompjuteru sve ide perfektno.
Planiram da ponesem te cd i dvd diskove i probam ih u prodavnici gde sam kupio uredjaj pa ako kod njih nema tih pojava da reklamiram moj plejer.

Nemoj se blamirati dzabe, na xw9200 seckaju filmovi pakovani sa XVID-om, resenje postoji u vidu drugog fw, ako te zanima javi, poslacu ti ga
Pozdrav

A jel taj firmware ima nekih drugih razlika osim boljeg reprodukovanja xvid filmova, mozda u izgledu ili velicinu titla, menija i sl.?

Pozdrav

Planirao sam da kupim za brata Xwave 9200 ali sam ovde i na jos nekim mestima na netu procitao da doticni ima problema sa novijim verzijama Xvid-a. Interesuje me kakva je situacija u tom pogledu sa Xoro 415. Imamo veliki broj Xvid filmova tako da mi je ova stavka veoma znacajna.

Vrh Dno