Šta je novo?

Tako to radi KDS....

Mare

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2002
Poena
845
Njihov podizvodjac je danas uspesno presekao 10 KV vod i ostavio 2000 stanara u mraku preko 10 sati...

toliko o strucnosti, dobro je pa se nisu sprzili.... :oops:

Pa sta sad, vod k'o vod - vazno da smo mi zivi i zdravi :D

Cuti jadni oni ljudi nisu krivi (fizikalci), i jos umesto da odu kuci u 15 odose oko 23, naterali ih ovi iz EDB da 8 sati razbijaju beton debeo 20 cm da bi ovi mogli da pridju kablovima, a oni jadni udri macolama jel normalno nemaju pneumatske busilice (a kao nema ih ni EDB). A sef stoji sa strane i gleda...

Naravno glavni krivac je KDS koji je angazovao firmu i poslao ih na teren bez ikakvih mapa sa instalacija 10 KV mreze pa ovi rade napamet. Kaze taj sef, reki su nam da su instalacije dovoljno duboko da ne moramo da brinemo...

Nije ni prvi ni poslednji put da se to desi :(

Mozda nisu krivi samo oni koji su poceli da kopaju.. mozda su oni sto su postavili 10KV kabl lose (ili nikako) obelezili isti u dokumentaciji. :(

petri je napisao(la):
Nije ni prvi ni poslednji put da se to desi :(

Mozda nisu krivi samo oni koji su poceli da kopaju.. mozda su oni sto su postavili 10KV kabl lose (ili nikako) obelezili isti u dokumentaciji. :(
Taj 10KV kabl je definitivno morao da bude obelezen plasticnom trakom barem 20 cm iznad njega ali izgleda da se to radi samo za svecano polaganje kablova a obicno ga samo malo pokriju zemljom da se ne vidi ionako ce to neko drugi da kopa posle ....

to i nije neka muka...(mislim da spojis vod)

zamisli kad ljakse iskida tel kabli od 2000 cetvorki kako se to "strucno" kaze... pa ceo deo grada nema tel.

a neko treba da sad spoji sve te zicice nazad, ali da pogodi koja je sa kojom bila!!!

uzas!

dedamrsoje je napisao(la):
...

Taj 10KV kabl je definitivno morao da bude obelezen plasticnom trakom barem 20 cm iznad njega ali izgleda da se to radi samo za svecano polaganje kablova a obicno ga samo malo pokriju zemljom da se ne vidi ionako ce to neko drugi da kopa posle ....

Ja mislim da je ipak problem u dokumentaciji - nema ko da je pise i nema ko da je cita.
Taj koji je uopste imao nameru da kopa, po zakonu mora da pita postu, eps i ostale firme da li to moze tu i jos gomila papirologije da se resi. Pa se dobiju planovi gde se sta nalazi zakopano...
Zar bi ja trebao da kopam uonaokolo i trazim tu traku da bih znao da tu postoji ukopan kabl? Ne, lepo dobijem dokumentaciju na kojoj sve pise i gde je sve obelezeno kako valja. Samo to izgleda ne funkcionise

Sta ima da ga oblezavaju isekli su vod 50-70 cm od trafo stanice...

Nazad
Vrh Dno