Pozdrav, podstaknut @alex303 predlogom o dizanju privatnog VPN-a, koji moze da sluzi za gledanje izmedju ostalog i EON-a van mreze
Ja sam pokusao sam da odradim prema upustvu koje sam nasao na tailscalovom websajtu, ali na zalost nisam uspeo da namestim da radi.
Sta sam uradio
1. Registrovao se na tailscale sajt skinuo njihov klijent za windows, aktivirao ga,
2. Na drugom android uredjaju sam instalirao takodje android klijent, povezao ih, ali ne znam kako da oznacim da windows deli IP adresu sa androidom
Pa bih zamolio kolege koje imaju vise iskustva za pomoc.
Možeš potpuno besplatno da digneš TailScale WireGuard VPN koji radi čak i ako si NAT-ovan. Ili uplatiš Mullvad VPN koji ima port forwarding po defaultu.
![]()
Optički internet i tehnička pitanja
Okači skrinshot gde si ubacio VLAN 710 da znaju ostali koji hoće da koriste Xiaomi (blokiraj pppoe user pass ako je na istoj strani) To se na ovim uređajima radi u aplikaciji MiHome gde pri samom pokretanju aplikacije ona registruje uređaj putem wi-fija i na taj način započinje podešavanje...forum.benchmark.rs
Ja sam pokusao sam da odradim prema upustvu koje sam nasao na tailscalovom websajtu, ali na zalost nisam uspeo da namestim da radi.
Sta sam uradio
1. Registrovao se na tailscale sajt skinuo njihov klijent za windows, aktivirao ga,
2. Na drugom android uredjaju sam instalirao takodje android klijent, povezao ih, ali ne znam kako da oznacim da windows deli IP adresu sa androidom
Pa bih zamolio kolege koje imaju vise iskustva za pomoc.