Šta je novo?

Tailscale server na windowsu (deljenje IP Adrese)

petarster

Slavan
Učlanjen(a)
05.09.2005
Poena
330
Pozdrav, podstaknut @alex303 predlogom o dizanju privatnog VPN-a, koji moze da sluzi za gledanje izmedju ostalog i EON-a van mreze
Možeš potpuno besplatno da digneš TailScale WireGuard VPN koji radi čak i ako si NAT-ovan. Ili uplatiš Mullvad VPN koji ima port forwarding po defaultu.

Ja sam pokusao sam da odradim prema upustvu koje sam nasao na tailscalovom websajtu, ali na zalost nisam uspeo da namestim da radi.

Sta sam uradio
1. Registrovao se na tailscale sajt skinuo njihov klijent za windows, aktivirao ga,
2. Na drugom android uredjaju sam instalirao takodje android klijent, povezao ih, ali ne znam kako da oznacim da windows deli IP adresu sa androidom

Pa bih zamolio kolege koje imaju vise iskustva za pomoc.

Moras da konfigurises rutiranje za javni internet, pogledaj ovo https://tailscale.com/kb/1103/exit-nodes/

Problem koji mozes da imas je u vidu performansi odnosno brzine mreze kroz tailscale kada su oba klijenta NATovana bez javnih IP adresa onda saobracaj ide kroz tailscale relay servere, pa brzina odnosno bandwidth moze biti nedovoljan za strimovanje Eon-a ili sta vec planiras.

Hvala ti to je to, nisam pokrenuo exit node I to je bio problem, ovde je baš jasno objašnjeno šta treba.

Nemam javnu IP adresu iza NAT-a sam na SBB-u, proverio sam brzinu oko 20 Mb/s je, nisam još testirao EON, nadam se da neće kočiti.

Nazad
Vrh Dno