Šta je novo?

Tadiran vs Mitsubishi klime

Učlanjen(a)
19.09.2000
Poena
815
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 3600 + Scythe SCMG-5100
Matična ploča
Asus B550 TUF Gaming Plus
RAM
Kingston 2x16 GB DDR4 3200 CL 16
GPU
ASUS GTX 1080 ROG Strix 8 GB
Storage
Kingston SA2000 1 TB + 2x4 TB WD Red
Zvuk
Integralac
PSU
Cooler Master V750 gold
Kućište
Thermaltake Urban T31
Monitor
HP Envy 27'' 4K
Miš & tastatura
Mad Catz RAT 5 + Genius tastatura
Mobilni telefon
Samsung Note 20 Ultra SD 256/12
Pristup internetu
  1. Optički internet
Znaci, zanima me koja je klima bolja od ove dve. Ortak tvrdi da je Tadiran, a ja Mitsubishi. Ko je u pravu i zasto? :)
Pozdrav!

Mitsubishi primerci koji mogu da se nabave kod nas su uglavnom Kineski i loseg kvaliteta su, dok Tadiram su Izraelski i stvarno su dobrog kvaliteta.
Ja sam se dvoumio izmedju LG i Fujitsu, uzeo sam LG a nebi pogresio da sam uzeo i Fujitsu. Za sada najmanje zalbe ima na LG klime.
Ako imas para i hoces vrhunsku klimu, onda tu nema dvoumljenja, to je Carrier. :beat:

sikili je napisao(la):
Mitsubishi primerci koji mogu da se nabave kod nas su uglavnom Kineski i loseg kvaliteta su, dok Tadiram su Izraelski i stvarno su dobrog kvaliteta.

Izgleda da je situacija sa Mitsubishijem, koji je dugo ovde bio pojam kvaliteta , upravo takva. Pricao sam sa covekom koji je veoma upucen u problematiku i on sumnja u njihov kvalitet i poreklo. Pitanje je i za tadiran, navodno je Izraelski mada ni za njega nisam siguran gde se sklapa, a isto pitanje se moze postaviti i za sve ostale. Sto se Tadirana tice, moj kolega sa posla je nedavno uzeo Apolo seriju i prezadovoljan je.

Vezano za ovo, nedavno su se pojavili Gorenje modeli koji su potpuno isti kao Tadiran, cak je i deljinski isti :)

Ja sam se dvoumio izmedju LG i Fujitsu, uzeo sam LG a nebi pogresio da sam uzeo i Fujitsu. Za sada najmanje zalbe ima na LG klime.
Ako imas para i hoces vrhunsku klimu, onda tu nema dvoumljenja, to je Carrier. :beat:

Posto planiram da uzmem jos jednu klimu, vrteo sam dosta telefona ovih dana i relativno sam u toku sa ponudom. Carrier, koji sam potajno merkao, jer JESTE zakon, po meni kosta SULUDO. Klima od 9000 BTU/h kosta preko oko 900 €!!! Mislim da ima klima koje nisu puno losije za kud i kamo manje para.

Kad i u ovom threadu vec pricamo o klimama ....
Izgleda da treba biti oprezan ako se merkaju klime sa inverterom, jer istima izgleda baš ne prijaju varijacije napona kod nas. Dosta ih je crklo baš zbog toga.

sikili je napisao(la):

Ma sve je to ok, ja vec imam klimu, ali me zanima samo porredjenje ova dva.
Znaci, imamo original Mitsubishi, i original Tadiran. Sta biste pre uzeli? O ceni ne pricamo, samo o kvalitetu.

Tadiran bi ipak uze pre nego Mitshubishi klimu. Tadiran radi u saradnji sa Carrier-om, a kao sto znamo Carrier su ipak najbolje klime.
Samo da kazem jedno za klime sa inverterom. Kod njih se desava da se same iskljuce zbog variranja napona, a ne da riknjavaju zbog toga.

sikili je napisao(la):
Tadiran bi ipak uze pre nego Mitshubishi klimu. Tadiran radi u saradnji sa Carrier-om, a kao sto znamo Carrier su ipak najbolje klime.
Samo da kazem jedno za klime sa inverterom. Kod njih se desava da se same iskljuce zbog variranja napona, a ne da riknjavaju zbog toga.

Upravo tako. Inverteri i tu, kao i kod elektromotora u industriji sluze da zastite motor i da mu produze vek. Zato je i preporucljivije kupovati takve klime. Naravno to poskupljuje uredjaj, pa ne verujem da ih ima u klimama od 300-400e, kada samo inverter kosta skoro toliko.

sikili je napisao(la):

Slažem se, Informacija o crkavanju klima sa inverterom potiče od firma koja je svojevremeno uvezla Toshibe, 70% ih je pocrkalo.

Matthias je napisao(la):
Naravno to poskupljuje uredjaj, pa ne verujem da ih ima u klimama od 300-400e, kada samo inverter kosta skoro toliko.

Poskupljuje itekako, modeli sa inverterom su oko 800€.
U principu, cena kompresora čini i do trećine cene celog uređaja.

Samo jedno, nestrucno montiranje klime najvise uzrokuje njenom crkavanju. Dosta ljudi uvezu klime, prodaju ih i nestrucno ih ugrade pa ih vise nikad i ne vidis, a posle nema kome da se zalis. Zato treba uzimati od proverenih firmi koje postoje bar nekoliko godina kod nas.
To ja iz licnog iskustva toplo preporucujem.

A šta znači nestručna ugradnja? Meni se čini da je to easy money posao, za 2 sata se uzme 75€, a to je daleko od cene radnog sata i za kud i kamo komplikovanije poslove!

[Mancha] je napisao(la):
Neznam ko sve uvozi Mitsubishi, ali firma u kojoj radim ih je uvezla iz Kanade.

Joj, al' vas treba iskritikovati, oko organizacije ugradnje tih klima! Sreća pa je Ivana G. bila veoma ljubazna, pa je izgladila stvari...

Zato i ima toliko majstora koji ih ugradjuju jer misle da je to pic... dim. Lose pertluju bakarne cevi, ne vakumiraju u vecini slucajeva sistem, ako je spoljna jedinica postavljena vise u odnosu na unutrasnju jedinicu obavezno cevi koje izlaze iz spoljne jedinice moraju da idu verikalno bar 25 do 30 cm pa tek onda da se spustaju dole, zbog ulja u motoru. Itd, itd....

brzi je napisao(la):
...
Joj, al' vas treba iskritikovati, oko organizacije ugradnje tih klima! Sreća pa je Ivana G. bila veoma ljubazna, pa je izgladila stvari...
Nisam siguran ko ugradjuje klime, mislim da je neko ko nema direktno veze sa firmom, verovatno zato nekad zakaze organizacija.
Ja samo popravljam racunare :crash:

sto se Fujitsu-a tice u istoj firmi imas 12-e kineze po 550evra i Japance za 800evra. Za ove od 800 znam da su super od par ljudi koji ih imaju dok za ove od 550evra jos nista nisam chuo.

Vrh Dno