Šta je novo?

Tackasta slika

Siki187

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2003
Poena
604
Ne znam da li ima veze sa grafickom ili monitorom pa cu morati da postujem i ovde i na forumu za monitor.
Imam problem kada upalim kompjuter pa posle jedno sat vremena ako startujem neki video fajl ili igru pojave se zelene tackice ili pikseli na ekranu. Kao na slici koju sam prilozio, inace monitor nema mrtvih piksela i te tackice ili pikseli se pojavljuju samo prilikom startovanja video fajla ili igrice (posebno "dobro" se vide na crnom delu pozadine)...Ako neko zna sa cim to moze da ima veze bio bi mu zahvalan da to podeli samnom. Inace graficka karta je Ati HD4870 (Msi) monitor je Benq 24" G2411HDA.

P.S. Slikao sam sa mobilnim tako da su te tackica na ekranu sitnije u stvarnosti nego na slici :)

Prilozi

• Ekran.jpg
    Ekran.jpg
    385.6 KB · Pregleda: 112
Poslednja izmena:
Dve stvari :
1. Ili su to anomalije koje se javljale pri velikom kloku memorije ili GPU
2. Mrtvi pixeli na monitoru.
Posto ti se jave posle nekog vremena i pri igrama onda je ovo prvo. To je moje misljenje, sace jos neko da se javi pa cemo videte.

Proveri temperature kartice, posebno obrati pažnju na prašinu unutar hladnjaka.
Moguće da kada je kartica hladna nema artefakta ali što je više (duže) koristiš veće je zagrevanje i ventilator ne uspeva od prašine da ohladi hladnjak pa se kartica pregreva.

Nisam klokovao nista mada imam X4 955....jos samo da dodam da kad mi se pojave te tackice i restarujem komp one nestanu i onda mogu da startujem sta hocu i vise se ne pojavljuju, znaci moram da resratujem da bi se izgubile... tako da tu otpada i prica sa mrtvim pixelima...

Nisam klokovao nista mada imam X4 955....jos samo da dodam da kad mi se pojave te tackice i restarujem komp one nestanu i onda mogu da startujem sta hocu i vise se ne pojavljuju, znaci moram da resratujem da bi se izgubile... tako da tu otpada i prica sa mrtvim pixelima...

Koju plocu imas ?Ako je Gigabyte mozda bi trebao u biosu da prebacis ACC na hybrid i onda podesavanja per core sve na bar 0% . Mislim da ne mora da bude do karte, mozda je cpu...

Poslednja izmena:
Da ploca je Gigabyte..prebacio sam na hybrid a podesavnja su mi bila automatska, per core mi je bilo -2%....sad cemu to sluzi (a usto i ne radi)? :)

Da ploca je Gigabyte..prebacio sam na hybrid a podesavnja su mi bila automatska, per core mi je bilo -2%....sad cemu to sluzi (a usto i ne radi)? :)

To su kao neka podesavanja za odnos napona u jezgrima . Skini auto i stavi per core i onda svako jezgro na 0%. Ne mozes *****at nista....Mislim da je to to :) . Gigabyte ploce su poznate po neravnomernoj podeli napona...Kod njih ne treba nista na auto stavljat

Poslednja izmena:
Imao sam ISTI problem, nema tackica pa se pojave u specificnim prilikama, npr. uvek u Warcraft 3. Problem je bio u losem DVI kablu.
Kada sam ga zamenio problema vise nije bilo.

I ja sam posumnjao na kabl...jedino sto je meni kabl od monitora obican nije Dvi iako je monitor full HD pa mi i to nije bas jasno da moze Full HD a da nije Dvi kabl.

Nazad
Vrh Dno