Šta je novo?

Tacka, tacka tackica iliti-dead pixel problemi...I STA SADE?

Peter

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
604
Eto. Taman sam kupio neki "levi" tft monitor - kad ja tamo ono medjutim! Prvo se pojavila jedna crvena tackica. Ubrzo zatim jos jedna. Prodavac nece da prizna da je to fajl jer nema "do 5 tackica na jednom (ne znam ni sam kolikom) prostoru". A ja sad pojma nemam sta da radim. Jeftino sam ga dobio al ima 2 (za sada) tackice. Dva mrtva pixelcica djavo ih odno. Imam jos cca 8 dana rok da je vrnem natrag prodavcu ali za pare koje cu dobiti (500dm) nemam ni priblizno za tft. Dvoumin se dal da mu vrcem (tj. nije ovo problem al ko velim sta ako svakog dana dobijem po 1 novu tackicu. To mu dodje mloooogo tackica za samo 1 godinu dana. Ili da batalim ta tft ****** i uzmem dobrog starog Samsunda 757NF (kosta samo 130dm vise od ovog sa boginjama). Sta je pametno raditi pitanje je sad. Pojma nemam kako ce se ova tackasta zaraza siriti - dal je to-to il infekcije tel predstoje. Ima li neko iskustva u ovome?

Pozdrav svima!

Ma uzmi taj 757NF i nemoj da izvodis... Em imas mogucnost da vratis hardver em se premisljas... 757NF je bolji od svakog 15" LCD-a... Tacka! (o, sorry, zaboravio sam da ne volis tacke)...

ma znam...

ne premisljam se ja od besa nego....svideo mi se ovaj tft - posle crt-a ko da su mi se oci otvorile...Zoto...

Re: ma znam...

TFt je super, ali mi se cini da trenutno mnogo kosta.Ipak je Samsung 75x nf zakon.

Re: ma znam...

Peter je napisao(la):
ne premisljam se ja od besa nego....svideo mi se ovaj tft - posle crt-a ko da su mi se oci otvorile...Zoto...

Ne znam u koji si ti to CRT gledao, pa si naglo progledao, ocigledno nisi gledao u Samsunga. ;)

hmmmmmmmm, znam da ce se mnogi buniti, al' 757DFX je X puta bolji od NF-a. kad bi ti se zalomili primerci kakve sam ja imao na testu, dfx bi sigurno bio izbor (maksimum CRT geometrije!), al' ******, uvek imas taj faktor srece...

Sto se TFT i mrtvih pixela, ne znam da li neko zna, ali koliko sam cuo u jednoj firmi od servisera postoji odredjen procenat mrtvih pixela po ekranu do koje ne priznaju garanciju, a preko toga uvazavaju.

Nazad
Vrh Dno