Šta je novo?

Tabula Rasa beta

Stavio sam sinoc da mi skida, videcu kakvo je stanje kad dodjem kuci sa posla. 2,8Gb. Jel neko poceo da igra?

Hm, ja nisam nasao link za gl, mozda sam pglu...

Ima na File Planetu, ali moras prvo da kreiras nalog i FP na i na PlayNC sajtu, onda ce ti krenuti DL.
Prebukiran je link, DL ide 0-10kB/s ja prekidam do daljnjeg.

M'jok, ja nastavljam, ionako mi se masina vrti na prazno dok sam na poslu...

Inače ako se uzme preorder TR (oko 5EUR) može da se skida direktno sa njihovog ftp servera. Čim dođem kući počinjem sa skidanjem. :)

Gledao sam sada malo sajt... igra obećava :). Šteta što nema više SciFi i cyberpunk MMORPGova.

Jel našao negde neko koliko će igra koštati mesečno?

cini mi se da sam negde procitao da je pretplata 49$ za 3 meseca, ali nisam siguran

Evo skinuo sam, probacu je popodne. Ako nekoga mrzi da skida, a ima vec cd-key (ili ce ga nabaviti), voljan sam mu narezati. (3Gb)

Poceh da igram betu, zanimljivo je, na pocetku se bira samo vizuelni izgled lika, a klase (specijalizacije) se dobijaju posle vise levelovanja. Igram na Public 1 EUR, a server je toliko nestabilan da diskonektuje na svakih pola sata ili tako nesto. Odoh ja da probam opet, pa pisem kasnije.

Meni se na prvi pogled sviđa. Liči mi na MMOFPS sa primesama MMORPG, ali je skroz OK. Grafika je solidna, framerate dobar, videćemo koliko će da laguje kada budu krenuli live serveri (sada strašno laguje ako ima mnogo ljudi). A serveri stvarno idu offline na svakih pola sata. :p

Sviđa mi se ona clone opcija, koliko sam shvatio možeš da kloniraš lika i da probaš različite klase, a ne moraš sve iz početka da igraš. :)

*** ja neznam kako je vama dobra igra .... ovo meni lici na totalno ne doradjenu igru .... FPS mi je ocajan .. a nemam losu masinu (na poslu gde sam je probao) radi ok samo u Low podesavanjima ...a da ne pricam probijanje tekstura kad sam bio na US serveru ...onda tu je iritantno lokovanje kamere kad otvoris bilo koj podmeni .. npr torbu ili quest log .... sve u svemu moze to mnooooooooooooooogo bolje ... pa meni je anarchy Online koji sam igrao i koj je vise od 5 godina star bolji od ovoga :) ali dobro ukusi se razlikuju :)

mmmmm..... BETA!!!!
kod mene radi ok.... Naravno ne racunajuci cinjenicu da je BETA i da je lag do neba. nemacki serveri, ping od 400 do 800!!!

*** ja neznam kako je vama dobra igra .... ovo meni lici na totalno ne doradjenu igru .... FPS mi je ocajan .. a nemam losu masinu (na poslu gde sam je probao) radi ok samo u Low podesavanjima ...a da ne pricam probijanje tekstura kad sam bio na US serveru ...onda tu je iritantno lokovanje kamere kad otvoris bilo koj podmeni .. npr torbu ili quest log .... sve u svemu moze to mnooooooooooooooogo bolje ... pa meni je anarchy Online koji sam igrao i koj je vise od 5 godina star bolji od ovoga :) ali dobro ukusi se razlikuju :)

Pa i jeste nedorađena... beta je i dalje. :)

Inače skroz je drugačiji koncept igre od Anarchy Online. Anarchy Online je baš pravi RPG, i to dobar. Jedino što smori posle nekog vremena je grind - Postoji par mesta gde možeš XP(SK) da dobijaš i to je to. Posle levela 190 recimo nemaš izbora... radiš inf misije za XP(SK) i AI misije za AIXP. I tako u krug. Onda malo odeš na neki zerg raid, pa skupljaš tu poene. Pa ako sakupiš neverovatno veliki broj poena možda i dobiješ neki item koji pada tu. A zaboravio sam pre svega toga radiš grind single misija da bi sakupio tokene za token board.

TR mi izgleda dosta jednostavniji - ima tri ability-ja i 10ak skillova u poređenju sa gomilom skillova i perkova i nanoprograma iz AO i to mi se ne sviđa, ali koliko sam video XP se dobija uglavnom iz questova i tu nema nikakvog grinda. Ne radiš jednu istu stvar milion puta dok ti se ne smuči...

Meni se čini da će biti OK igra, samo da dorade chat system i da naprave neki drugi vid formiranja timova osim onog jednog LFG kanala.

Inače meni na radi skroz OK na mašini iz potpisa u 1280x1024 na Normal. Imam oko 30fps.

edit: Samo jedna napomena, meni igra zauzme 1.2GB memorije. E sada, developeri su pominjali neki memory leak koji valjda nije još ispravljen skroz. Tako da bi to trebalo da reše uskoro.

Poslednja izmena:
Ja je nisam igrao, ali drug jeste.Mogu da vam kažem da mi se ono što sam video uopšte ne sviđa.Može to mnogo bolje (znam da je još uvek beta i tako to), mada ne verujem da će pored ostalih MMO igara imati neki veći uspeh.

Inače što je više igram, više mi se sviđa.

Pros:

- Igra ne zahteva puno vremena. Mogu da se ulogujem, uradim par questova i ne potrošim više od sat vremena za to (a nemam više toliko slobodnog vremena da mogu kao u AO da čekam sat vremena samo da nešto počne da se dešava :) ). Znači mogu i casual playeri da je igraju, što meni mnogo odgovara.

- Nema grinda uopšte. (bar ja do sada nisam naišao).

- Ima dosta stvari koje mogu da se rade solo bez tima.

- Po meni veoma zarazan i dinamičan gameplay (pogotovu u instancama). (za sada) ,)

- Grafika je OK i sredili su većinu problema sa lagom.

- Game world je super urađen, svuda se nešto dešava, alieni napadaju baze, NPCovi ih brane (igrači naravno mogu da se priključe :) )....

- Ubacili su neke zanimljive mehanizme da spreče KS i ninja loot u timovima. Igra za vrednije iteme automatski počinje roll i ispisuje ko je pobedio (on može da pokupi item). Takođe može da se uključi da se itemi skupljaju automatski čim se pređe preko njih i da se grubo odredi koji itemi će se skupljati (da li će da skuplja sve živo, samo opremu, samo veoma retku opremu, itd.)

Cons:

- Neki delovi interfejsa su loše urađeni. Čudno se ponaša kada se otvori bilo koji prozor: mišem više ne možete da se okrećete, dok tastatura normalno radi. To me i dalje često zbuni kada se desi. Invetar su malo sredili, ali i dalje recimo nedostaje opcija za sortiranje.

- Chat sistem je blago rečeno - užasan. To će valjda srediti.

- Mislim da nije još uvek dobro balansirana igra. Čini mi se da je previše laka (mada ja nisam daleko odmakao).

- Uprošćen sistem atributa i skillova. Ima svega 3 atributa i 20ak skillova. Ovo može da bude i plus, zavisi sa koje strane se gleda.

Sve u svemu, mislim da će biti odlična igra čim srede neke sitnije probleme. :)

Nazad
Vrh Dno