Adam K
Slavan
- Učlanjen(a)
- 04.01.2006
- Poena
- 360
Nakon meseci čitanja i čekanja došlo vreme da se i ja najzad počastim nekim tabletom. Odmah da kažem da nije ništa hitno i da mogu da sačekam mesec dva na neki noviji model, u podjednaki kvalitet "kineza" bilo poručenih bilo Igoritza style ,) verujem, ali hoću da mirno spavam s 2 godine garancije.
Elem, budžet je tako oko 200e, plus minus 20-30e tako da za sada u razmatranje uzimam samo 2 modela.
MultiPad PMP3084B za ~ 17 000 RSD
i
MultiPad PMP5100C za ~ 23 000 RSD
Prednosti i mane:
3084B
5100C
Prvenstveno me zanimaju iskustva onih koji su koristili više različitih veličina ekrana, al' što više komentara to bolje
Mislim da neće škoditi još jedna tema o tabletima u ovom delu foruma jer su teme o pojedinačnim tabletima i njihovim OSovima prepunjene, a manje se obrađuje šta konkretno, gde i za koje pare kupiti.
Budžet je takav kakav je i rado bi' uzeo neki Cortex A8 ili Tegra model za +300e, al' to trenutno nije opcija.
Tablet će se uglavnom koristiti za čitanje knjiga, surf, poneki film, rado bi' ga koristio i kao GPS u kolima/na putovanju kao i HDMI izlaz al' znam da previše tražim u ovoj cenovnoj kategoriji, no ako vam pada na pamet neki drugi model slobodno recite.
Čitam dosta i skeniranih i slikanih knjiga (što i sam povremeno radim s knjigama) tako da se bojim da bi mi neki 7" model bio premali, ali neka me neko slobodno opovrgne.
Hvala unapred
Elem, budžet je tako oko 200e, plus minus 20-30e tako da za sada u razmatranje uzimam samo 2 modela.
MultiPad PMP3084B za ~ 17 000 RSD
i
MultiPad PMP5100C za ~ 23 000 RSD
Prednosti i mane:
3084B
- navodno ima nekakvu HW video akceleraciju koju ne navode za 5100C (u ovo čisto sumnjam)
- dolazi sa čvrstom futrolom koja mu savršeno odgovara
- niža cena - praktično najjeftiniji tablet na tržištu
5100C
- ima USB port pune veličine
- ima mikrofon (što 3084B iz nekog ******skog razloga nema, provereno)
- ima prednju kameru
- veći ekran sa višom rezolucijom, zbog odnosa stranica koju 3084B, ovaj je čak malo niži, ali za nekih 5cm širi - naravno u landscape orijentaciji
- zbog većeg ekrana i rezolucija, a istog HW, mogu "patiti" performase i baterija
- viša cena, za koju je pitanje vredi li dati oko 6 crvendaća više za navedene prednosti
Prvenstveno me zanimaju iskustva onih koji su koristili više različitih veličina ekrana, al' što više komentara to bolje
Mislim da neće škoditi još jedna tema o tabletima u ovom delu foruma jer su teme o pojedinačnim tabletima i njihovim OSovima prepunjene, a manje se obrađuje šta konkretno, gde i za koje pare kupiti.
Budžet je takav kakav je i rado bi' uzeo neki Cortex A8 ili Tegra model za +300e, al' to trenutno nije opcija.
Tablet će se uglavnom koristiti za čitanje knjiga, surf, poneki film, rado bi' ga koristio i kao GPS u kolima/na putovanju kao i HDMI izlaz al' znam da previše tražim u ovoj cenovnoj kategoriji, no ako vam pada na pamet neki drugi model slobodno recite.
Čitam dosta i skeniranih i slikanih knjiga (što i sam povremeno radim s knjigama) tako da se bojim da bi mi neki 7" model bio premali, ali neka me neko slobodno opovrgne.
Hvala unapred
Poslednja izmena: