Šta je novo?

Tablet za knjige, casopise

pukibgd

Čuven
Učlanjen(a)
28.03.2002
Poena
609
Kupio bi tablet, ali uzeo i najvise zbog citanja knjiga i casopisa! Koja je vasa preporuka do nekih 15.000 din. Bitno mi je da je ekran dobar ne zamara oci tokom citanja. Znam da je kindle jedan od najboljih ali ipak bi uzeo tablet zbog neta..aplikacija dodatnih i da li 7'' ili 8''

Bolji ti je 8", IPS obavezno, za te pare imas GoClover i Prestigio.

Ja ne bih nikada za knjige i casopise uzeo ispod 10"... Takav i koristim, a 7 i 8 su mi zaista nali za to

Hvala...! Bitno mi je kada nosim na put da nije glomazno za poneti i da nije tesko za drzanje tokom citanja! A vidim im aneka firma nextbook i ployer momo za poslednji kazu da je odlican za ulozene pare.

Ja ne bih nikada za knjige i casopise uzeo ispod 10"... Takav i koristim, a 7 i 8 su mi zaista nali za to

Iz mog iskustva sa više različitih uređaja, za čitanje knjiga je već i 3" dovoljno, pošto je za tekst nebitno koliki je ekran. Za časopise sa druge strane važi pravilo - što veće to bolje.

Ако ћеш читати књиге које имају формат електронске књиге као што су mobi и epub величина екрана је потпуно небитна јер се текст може скалирати тј. повећавати величина фонта.

Ако ћеш читати сложене pdf-ове, стрипове и скениране књиге онда боље што већи екран.

Slažem se sa Adam K, ja imam 8" i za pdf-ove je na granici upotrebljivosti. Ukoliko ti treba za to, ja predlažem 10"

Za čitanje elektronskih knjiga moze da posluzi i mobilni telefon (konkretno, ja ih citam na Samsung Galaxy S3), ali za casopise i knjige u PDF formatu i stripove koristim Asus Transformer TF300T bas zbog njegovih 10 inca. Vidim da MultiPad PRESTIGIO PMP5097CPRO 9.7" vec moze da se nadje ispod 15.000 dinara.

Nazad
Vrh Dno