Šta je novo?

Tablet za igrice

Vladm

Slavan
Učlanjen(a)
14.06.2004
Poena
304
Pozdrav drugari,
Klinac me vec duze vreme vrbuje da mu kupim neki tablet, naravno uglavnom ga zanimaju igrice, gledanje crtaca i interntet. Cak je od baba i deda uspeo da skupi oko 120 jura,ja bih dodao max jos 80 eur. Zanima me sta kupiti, da je jeftino, novo, [ili polovno u garanciji] i da igrice na njemu rade bez problema?
Hvala unapred
Vlad

Ako je prvenstveno za igrice i za gledanje crtaca onda najbolje gledajte nesto sa Nvidia Tegra 2 procesorom.
Recimo Acer A100 mi prvo pada na pamet, nisam siguran da nov moze da se nadje za 200e ali trebalo bi da moze.
Ima dobar ekra, kameru, dosta ram memorije, kompaktan je...
Preko 7" mu ne treba nista a i za ovaj budzet izbor je ogranicen. Ja licno ne bih uzimao nista sa A8 ako su igre prioritet.
Jer ne verujem da ce se on smarati sa root-ovanjem, modovanjem... a Tegra ima najbolju podrsku OOTB.

Edit: Sada videh da je nov oko 270e?? Sta je ovo bio je jeftiniji pre par meseci kada se pojavio? Cene skacu umesto da je obrnuto?
Ne znam sta drugo da preporucim...

Poslednja izmena:
Sada nesto razmisljam... ove godine bas neko zatisje sa tabletima. Dosta toga se najavljuje a slabo sta izlazi.
Posebno u nizem i sredjem rangu. A ni Prime od pocetka godine nema neku konkurenciju iskreno. To Asusu ide na ruku naravno. Jedino sada iPad 3.

Secam se da je neko ovde jos krajem 2011-te najavljivao par puta kako Prestigio priprema i izbacuje na trziste nove jace tablete kao i neke dual-core modele, medjutim od toga za sada apsolutno nema nista. Najavili su onaj jedan tablet sa specifikacijama od pre 2 godine.

Ma nema nis... Jedino ona Toshiba At100(thrive) koja kosta nova ~300e.
Da se vratimo na temu, iskreno nemam pojma koji tab ovde moze da se uklopi, recimo Galaxy Tab (P1000) polovan moze da se nadje ili P1010 ako nije bitan 3g (on se nalazi za oko 150-160e) odlicno ocuvani. Ili iPad 1 - koji je mozda najbolji izbor za oko 200e

Ma nema nis... Jedino ona Toshiba At100(thrive) koja kosta nova ~300e.
Da se vratimo na temu, iskreno nemam pojma koji tab ovde moze da se uklopi, recimo Galaxy Tab (P1000) polovan moze da se nadje ili P1010 ako nije bitan 3g (on se nalazi za oko 150-160e) odlicno ocuvani. Ili iPad 1 - koji je mozda najbolji izbor za oko 200e
У тој ценовној категорији, а поготово за игре, половни iPad 1 нема конкуренцију.

Може се за сличне паре наћи и P1000 који такође има доста јак графички чип, P1010 осим што нема 3G, има и слабији процесор и графику, писано је већ о томе на форуму, по некима чак и дупло спорију графику. P1000 има PowerVR SGX540, a P1010 SGX530.

Ако није премали, а можда и није јер је за клинца, Galaxy player 5 нов кошта 160-170е, а има исти хардвер као P1000, плус нижу резолуцију што значи још боље перформансе. Имао сам га пар месеци, јако је добар за игре, поготово што је тако мали ближи ергономији handheld конзоле него таблета, а тати може да послужи као навигација у колима за шта је већина других таблета превелика.

Poslednja izmena:
У тој ценовној категорији, а поготово за игре, половни iPad 1 нема конкуренцију.

Може се за сличне паре наћи и P1000 који такође има доста јак графички чип, P1010 осим што нема 3G, има и слабији процесор и графику, писано је већ о томе на форуму, по некима чак и дупло спорију графику. P1000 има PowerVR SGX540, a P1010 SGX530.

Ако није премали, а можда и није јер је за клинца, Galaxy player 5 нов кошта 160-170е, а има исти хардвер као P1000, плус нижу резолуцију што значи још боље перформансе. Имао сам га пар месеци, јако је добар за игре, поготово што је тако мали ближи ергономији handheld конзоле него таблета, а тати може да послужи као навигација у колима за шта је већина других таблета превелика.

Mislim da je taj Galaxy player 5 odlična stvar za tablet za dete. Nisam ga video uživo, ali video sam Galaxy note koji takođe ima ekran od 5" (tj. malo preko 5") i moj utisak je da to uopšte nije mali ekran, čak je mnogo veći nego što sam zamišljao da 5" izgleda. Nikako ga ne bih stavljao u kategoriju telefona, ovo je mali tablet, a nikako veliki telefon.
U svakom slučaju je daleko bolji od "običnih" tableta koji mogu da se nađu za taj novac - kapacitivni ekran, jak hardver, kvalitet izrade, softverska podrška itd... Možda bi odraslima ovo bilo ipak malo zbog veličine ekrana, ali za dete mislim da bi mogao da bude pun pogodak, plus što može da ga nosi i u džepu.

Najverovatnije cu poslusati predlog za kupovinu iPad 1. Igrao sam se pre neki dan sa njim, mislim da ce klinac biti odusevljen. Hvala svima na odgovorima.
Pozdrav
Vlad

Jos uvek nisam resio dilemu, pojavila se nova spravica o kojoj razmisljam, a to je iPod touch, vidim da je prethodna generacija oko 80-90 eur. Kakav je za igrice, filmove, facebook...?

Jos uvek nisam resio dilemu, pojavila se nova spravica o kojoj razmisljam, a to je iPod touch, vidim da je prethodna generacija oko 80-90 eur. Kakav je za igrice, filmove, facebook...?

Druže, pa imaš YouTube, ukucaj tamo iPod touch i vidi da li ti odgovara. Ekran je naravno mali, u poređenju sa iPad-om. Uzmi ga negde u ruke pa vidi da li ti odgovara dijagonala.

iPod je kao telefon, bez same funkcije telefona a iPad ti je tablet. Tvoj klinac traži tablet, iPod ni blizu nije da se provuče kao tablet. Sve stvari koje fura iPad, fura i iPod ali je drugi tip uređaja, pa ti vidi.

Dobar, ali mu je ekran svega 3.5".
Samsung Galaxy Player 5 je skoro duplo skuplji od polovnog toucha, ali ima neke prednosti:
dosta veći ekran koji je već na granici tableta i ima višu rezoluciju (800x480, ipod Toch 3. generacije ima 480×320, 4. generacije ima 960x640, ali je skuplji)
microSD slot
ugrađen GPS
micro USB port preko koga se i puni pa lako može da se koristi kao navigacija u kolima
jako dobre ugrađene stereo zvučnike
pristup file sistemu, za šta je na touchu potreba jailbreak
dobijaš nov uređaj sa garancijom od 2 godine

Mislim da sem ova 2 i nemaš drugog izbora u kategoriji do 200e.
PSP i Nintendo DS su manje više samo za igre, a svi ostali tableti jeftiniji od 200e nisu baš sjajni za igre.
Jedino ako naletiš na polovan iPad 1 za slične pare :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno