Šta je novo?

Tablet za auto

Moja računica je tada bila jasna, pre 2 godine uzeo sam ga za 8000 din. preko oglasa (u savršenom stanju). Za te pare (možda za 1000-2000 više) se mogla uzeti neka navigacija ali upoređivati ekran od ovog Galaxy-ija i takvih navigacija je nebo i zemlja. Naravno, plus je i to što se njega mogu staviti neke igre za dete, može se i film pogledati a dovoljno je mali da može da stane u jaknu.

Po meni je 7" veliko samo za takvu namenu, težina je veća što znači da je nosač položniji vibracijam i klimanju a i to treba to nosati okolo, zaboravite to da će te ga ostaviti u kolima, naravno da nećete...

Slažem se sa Blackeyed-om 🙂 Zato i ja u 99% slučajeva koristim telefon kao navigaciju, a tablet samo u izuzetnim slučajevima.

@ Nikolasbg: Hm, sada možeš da kupiš Lenovo A7-40, koji ima sličan hardver kao Lenovo Tab 2 A7-10, osim što A7-40 ima bolju kameru (što znači bolji video chat 😉 ) Mada, A7-10 je 50g lakši 😉

Slažem se sa Blackeyed-om 🙂 Zato i ja u 99% slučajeva koristim telefon kao navigaciju, a tablet samo u izuzetnim slučajevima.

@ Nikolasbg: Hm, sada možeš da kupiš Lenovo A7-40, koji ima sličan hardver kao Lenovo Tab 2 A7-10, osim što A7-40 ima bolju kameru (što znači bolji video chat 😉 ) Mada, A7-10 je 50g lakši 😉

Bas zbog toga sto je laksi i manji mi odgovara, medjutim nigde ne mogu da nadjem informaciju kada i da li ce ga uopste biti kod nas.

Ja moj tablet bacim sa upaljenom navigacijom na suvozacko sediste i slusam Nevenu dok me navodi. Tek po neki put zapravo pogledam u ekran, pred neku komplikovaniju raskrsnicu ili kruzni tok. Tako da ne moram da nosim nosac za tab koji je poprilicno masivan, a i zao mi da mu shebavam vakum, jer bih ga morao dosta cesto stavljati i skidati sa soferke.

Ja sam uzeo zicu za varenje,ona je otprilike 1m duzine i 2.5-3mm debela, iskrivio je kao drzac za tablet i navukao termo buzir. Sad je gumirana a na krajevima ima zakrivljeno kao kuke i nakacio sam ga na ventilaciju. Kad mi ne treba stavim ga ispod sedista.

@marxista. Ako mislis na mene parkiram se ispred zgrade.Ako ti treba drzac dacu ti ga. Nije problem. A tablet drzim kuci. 🙂

Ja imam asus fonepad k004 7", i vrlo sam zadovoljan.Baterija 4270mah omogućava minimum 5sati gledanja filmova, a može da izgura i do 8 sati upaljenog ekrana. Znači ne mora stalno na punjač.
Podržava sim karticu i to mu je veliki plus, a pošto imam paket od 25gb mesecno onda ga koristim i kao hotspot.Isprobao sam dosta navigacija na njemu i sve fercera odlično , jedino je HERE mapa posle zadnjeg ažuriranja odbijala da radi.Momci u piramidi su mi uradili kabal sa 3.5mm džekovima na oba kraja i onda ga prikačim na ulaz na pioneer muzici i sve u fulu.
Na žalost ukrali mi muziku i odneli mi i kabl [emoji17] .
Elem skoro sam naleteo na KP na isti tablet kao moj za 50evrića, što je extra ako treba da se koristi za auto.
Znači multimedija , navigacija , telefon , hotspot , skype....

I ja sam se cudio "custom-made" kablu koga ima na svakom cosku.

Pa custom je custom 🙂 Ja izabrao kvalitet kabla, kvalitet džekova, dužinu. Ali ebeš kabl kad mi odneli muziku.

Nikad mi ne bi palo na pamet da neko koristi tablet kao izvor za 'ziku u kolima 🙂

Meni USB/SD deluje kao neuporedivo bolje i jednostavnije rešenje, mada u slučaju ugrađenog fabričkog radija nema mnogo izbora.

Nazad
Vrh Dno