Šta je novo?

tablet sa offline mapama

gari

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.08.2015
Poena
79
Pozdrav, dosao sam da vas pitam za savet vezano za kupovinu tableta. Vazno mi je ako bih mogao na njemu da imam offline mape, pa da mogu pronaci gde se nalazi neka ulica i kad nemam net, ili ako mogu na njemu da imam i navigaciju ukoliko sam u mestu koje ne poznajem.

Pretpostavljam da ako bih uzeo neki Windows tablet da bih imao HERE maps i HERE drive bez obzira na proizvodjaca? Takodje, ako bih uzeo android tablet, da li mi mozete reci jel bi i na njega mogao da instaliram neke mape koje bi mi radile offline? Znam da sad ima i HERE maps za android, ali ne znam ipak koja je najstarija verzija androida na koju mogu HERE maps da se instaliraju?

Ne bih kupovao neki skuplji tablet, nadam se da moze da se nadje neki za manje od 15 hiljada, a koji bi mi radio pomenuti posao.

Najstariju podrzanu verziju Androida za svaku aplikaciju mozes da vidis na Play Store-u.

Pozdrav

Mozes na android da instalir Here, mozes Igo, Sygic, mislim da i google maps im offline mod.. Samo gledaj da tablet ima gps

Pretpostavljam da ako bih uzeo neki Windows tablet da bih imao HERE maps i HERE drive bez obzira na proizvodjaca?
Windows tablet je termin za 3 različite platforme:
-Prvo, postoje tableti koji su isti kao desktop/laptop jer guraju klasičan, desktop Windows za Intel/AMD x86 procesore. Laptopovi u obliku tableta. Problem je što ja, bar, nikad nisam video (normalan) navigacioni softver za desktop Windows. Molim da me neko prosvetli, ako grešim.
-Sledeći su Windows tableti koji rade na ARM procesorima i pokreću Windows 8 RT operativni sistem koji izgleda kao desktop, ali ima neverovatno malo programa, jer radi na drugom tipu procesora i mislim da više i ne može da se kupi, osim kao zaostali primeri. Bacanje paca.
-Treća varijanta je Nokia Lumia 2520, jedini Windows Phone 8/8.1 tablet. Sve što mogu Windows Phone telefoni, može i on. Najbolja varijanta. Sigurno postoje HERE i druge navigacije za ovaj OS, dok za prethodna dva ne verujem da ima.

Takodje, ako bih uzeo android tablet, da li mi mozete reci jel bi i na njega mogao da instaliram neke mape koje bi mi radile offline? Znam da sad ima i HERE maps za android, ali ne znam ipak koja je najstarija verzija androida na koju mogu HERE maps da se instaliraju?
Spektar androidnih tableta je ogroman, jer svaka šuša pravi svoj. Offline navigacionog softvera ima dovoljno (Sygic, iGo, Here,...). HERE, čini mi se, traži najmanje Android v4.0, ali ne drži me za reč.

Obavezno proveri da li tablet uopšte ima GPS modul, jeftini obično nemaju.

Poslednja izmena:
Jeste, sad sam i ja pogledao u Play Storu. Gledao sam i ranije danas i nisam primetio da je to navedeno, trebao sam da pogledam jos malo nize. Trazi se 4.1 verzija androida.

Bas sam pogledao Lumiu 2520 na netu, malo je skupa za moj dzep. :(

Pogledacu jos kakve su cene kojih tableta. Bilo bi super ako postoji navigacija za prvu varijanta windows tableta koju si opisao, al dobro je da ima dosta navigacija i za android.

Hvala vam na pomoci. :)

DODATAK: Sad sam jos malo pogledao tablete na netu, pa da pitam za svaki slucaj... Ako je tablet sa sistemom Windows 8.1 ili Windows 8.1 with Bing, to soada u trecu varijantu kao Lumia 2520?

Poslednja izmena:
ne, to je full windows, ne windows mobile

lepo rece covek da je lumia jedina iz te kategorije

Here maps za Andoid se cesce azurira nego Windows verzija. Kupovina ARM Windows tableta je bacanje para, jer je to mrtav proizvod za koga niko ne pravi aplikacije.
Moj predlog je neki Android tablet na koga mozes stviti Sygic (uhvati neki popust, npr. za 20eur cela Evropa) ili Here Maps. Mozes i iGo, samo treba pronaci verziju za odredjenu velicinu ekrana.

Jeste, al reko da pitam za svaki slucaj, da se uverim. Hvala. :)

Hvala! Pogledacu i jedne i druge, i uzecu ovo sve u obzir. Hvala na informacijama!

DODATAK: Izgleda da HERE mape rade na Windows 8. Evo ih u Windows Store-u.
Pre toga sam pronasao ovu vest iz februara 2014-e. Tada su najavljivali da ce biti dostupni za sve Windows 8.1 uredjaje ukljucujuci laptopove, desktop racunare i tablete. Ja sad na kompu imam Windows 7 pa mi u storu pise da se upgradeujem na Windows 10, mada pretpostavljam da bi i sa Windows 8.1 na kompu ili laptopu mogao ovo da skinem.

Poslednja izmena:
Jeste, al reko da pitam za svaki slucaj, da se uverim. Hvala. :)

Hvala! Pogledacu i jedne i druge, i uzecu ovo sve u obzir. Hvala na informacijama!

DODATAK: Izgleda da HERE mape rade na Windows 8. Evo ih u Windows Store-u.
Pre toga sam pronasao ovu vest iz februara 2014-e. Tada su najavljivali da ce biti dostupni za sve Windows 8.1 uredjaje ukljucujuci laptopove, desktop racunare i tablete. Ja sad na kompu imam Windows 7 pa mi u storu pise da se upgradeujem na Windows 10, mada pretpostavljam da bi i sa Windows 8.1 na kompu ili laptopu mogao ovo da skinem.

Na Windows 10 imas predinstalirane mape od Microsoft-a koje pokrece HERE I imaju full navigaciju,dok je kod 8.1 bilo ne moguce pokrenuti navigaciju

To je onda odlicno! Hvala! Samo onda obratiti paznju da tablet ima windows 10 nadogradnju.

Ne razumem te. Kupovinom Windows tableta ćeš se zakopati. To je bacanje para jer nema dovoljno aplikacija, a to što ima je slabo u odnosu na ios ili Android.

Ja razumem da ti ne razumes kad se neko raspituje o za nesto sto mozda nije android. :) Salim se malo. Radi se o tome da bi meni i zbog posla znacićo da mogu da instaliram neke programe a za koje znam da rade na Windowd 8 laptopu. Koliko sam razumeo isti program bi radio i na Windows 8 tabletu, ako ovaj nije Windows 8 RT. Mada svakako planiram da naglasim u radnji da bih, ukoliko tablet ipak ne zadovoljava moje potrebe, dosao za manje od nedelju dana da ga zamenim. Odmah prvog dana bi ja proverio da li radi ono sto mi je najvaznije.

Ako tablet pokrece sve sto i na laptopu, onda mi je takav tablet bolji. Ako bi na njega mogao da instaliram sve isto kao na telefonu, koji su po defaultu inferiorniji, onda mi je taj tablet manje funkcionalan.

DODATAK: Uzimam ja u obzir oba sistema inace. :)

Poslednja izmena:
Takođe predlog za bilo koji Android tabletom sa Androidom 4.4 i novijim. Takvih ima gomila i veliki broj ima ugrađen GPS (pođi od Lenova, Acera, Samsunga, pa sve do no-name kineza, tipa Tesla).

Svi oni će biti odlični za tu namenu.

Što se tiče Windows tableta... wtf? Zašto bi to uradio???

Kao sto rekoh gore, al videcu jos. Android bi mi nekako bio pucanje na sigurno, al hocu da vidim da li sa windowsom mogu da dobijem i vise. Zbog posla bi mi odgovaralo da imam iste programe na tabletu kao na kompjuteru.

Uzmi win tablet imas pun office i sinhronizaciju sa laptopom, a ako oces da flesujes i da igras igrice idi na android

Po mom miljenju, Win (x86) tableti su pun pogodak. Ja doduše nemam GPS na mom, ali koristim HERE/Microsoft na mobilnom telefonu. Ako koristiš microsoft nalog na tabletu, mape (omiljena mesta i sl.) se automatski sinhronizuju. Mada, kao što rekoh, meni bez GPS-a i nije toliko bitno, ali je lepo :)

Pri tom, za Windows 8.1/10 postoji dosta zanimljivih i glupih metro aplikacija, ali ono što je najbitnije, možeš da instaliraš i koristiš bilo koji standardni WIn program, pa se tablet za 5 sekundi pretvara u PC. Povežeš miš (i tastaturu ako ne ide uz njega) i monitor/TV i to je to :D

Jedino treba gledati nekog krštenog proizvođača (Asus, Lenovo, Tohiba, Acer, Dell…) Ovi kinezi od ~200€ (Tesla, One….) imaju lošu bateriju, a i generalno se vidi razlika u kvalitetu.

Pa onda je windows tablet za mene mama! :D Da, meni igrice ne trebaju. :)

Yooyo prijatelju zašto toliko mrziš windows :D Kakav je ovo uređaj Lumina ? Rade test a ne znaju ni kako se zove uređaj.

Windows tablet sa win 10 nikako ne može biti promašaj ako čoveku ne trebaju igrice I hoće nešto ozbiljno da uradi, jednostavno si pristrasan .

Pogotovu sada ima najezda tablet sa win 10 , može se probrati .

To je onaj Lumia Tablet. Poredili su performanse Intel i ARM uređaja.
Surface kao najbolji predstavnik punokrvnih windows tableta je u sva 3 izdanja bio promašaj.
Ne mrzim Windows, realan sam, te sprave nisu upotrebljive. Na tabletu ništa ozboljno ne može da se uradi osim odgovaranja na mail.

To je onaj Lumia Tablet. Poredili su performanse Intel i ARM uređaja.
Surface kao najbolji predstavnik punokrvnih windows tableta je u sva 3 izdanja bio promašaj.
Ne mrzim Windows, realan sam, te sprave nisu upotrebljive. Na tabletu ništa ozboljno ne može da se uradi osim odgovaranja na mail.

Surface pro 3 je odlično prošao za razliku od prethodnih WinRT uređaja , evo izlazi I surface pro 4 I ti uređaji se baš visoko kotiraju po kvalitetu . Surface 3 je isto odličan uređaj, manji I slabiji od pro verzije I koristi istu olovku .

Ima manje app od ios I android ali neko prosto neće da koristi app za svaku glupost, može koristiti I browser. Kada se poveže tastatura dođe mu mini laptop sa touch podrškom, kao ranije netbook uređaji, pogotovu zgodni za rad na terenu .

Gledanje filmova, pregled novina, slika , youtube klipova , isto kao i na androidu može, plus se može koristiti i neki ozbiljniji program , ako baš zatreba .

Poslednja izmena:
Ovde ima solidan izbor za bacanje para:

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2417564,00.asp

Surface linija proizvoda je samo napravila gubitak u poslovanju Microsofta. Te uredjaje, ma koliko fancy bili, skoro niko ne kupuje.

Opet mešaš, Surface RT je bio promašaj u to vreme, radili su na poboljšanju I sada je Surface pro blossoms into a billion dollar business for Microsoft

Uređaji su skupi ali imaju svoju publiku , nisu ni namenjeni svakome . Prosto služe sa prikazivanje mogućnosti Ms softvera I hibrid uređaja .

Poslednja izmena:
Intel Atom tableti troše više struje, tj. baterija traje kraće.
Windows x86 tablet je najgora opcija.

Izvini, ali ni najmanje se ne slažem sa tobom.

Imam Asus T100Ta i baterija bez problema drži 8-10 sati rada.

A što se tiče upotreblivosti, meni je T100TA mnogo upotrebljiviji od iOS/Android uređaja.

Radim kao administrator, često je potrebno da van radnog vremena nešto završim, proverim, izmenim.

Tablet mi je ubačen u domen, koristim BitLocker enkripciju na njemu što nam policy zahteva i imam VPN ka firmi što sa Android/iOS uređaja ne bih mogao.

Na njemu koristim RSAT za upravljanje AD-om, klijent za VMWare ESX, iLO ili DRAC alati ili upravljanje storidžima uglavnom lepo radi samo iz desktop browser-a.

Inače ogromna prednost Windows tableta je puna podrška za USB - imaš USB port, ubaci uređaj, instaliraj drajver i vozi. Kačio sam na njega USB na COM port adapter i konzolni kabl za pristup svičevima, radio update FW na raznim uređajima, drugim rečima koristio ga kao i bilo koji laptop, samo daleko lakši za nošenje.

Od kada imam T100TA ni jednom nisam izneo svoj laptop iz firme, sve mi odrađuje T100TA koji mi je postao sastavni deo ranca, bocnem u njega 3G modem i za 2min sam na poslu gde god da se nalazio.

A kad ga ne koristim u poslovne svrhe otkačim ga sa dock-a i koristim ko i svaki drugi tablet.

Imam i Galaxy Tab S 8.4 ali on služi samo za čitanje, multimediju i igrice ili da deca gledaju crtaće i sl, nije mi baš nešto koristan za nešto praktično, tako da ga slabo nosim van kuće.

Ali ako se držimo teme i tablet prvenstveno nabavlja kao auto navigacija, Windows je tu po meni najgora opcija.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ali ako se držimo teme i tablet prvenstveno nabavlja kao auto navigacija, Windows je tu po meni najgora opcija.
Meni je bitno da za njega postoji navigacija, ali kad kupujem tablet draze bih kupio tako neki kao sto si ti opisao, jer nemam laptop pa bih kupovinom takvog jednog jednim udarcem ubio dve muve. :) Tema je pocela sa tom pricom oko navigacije i mapa - da li ih imam na android i da li ih imam na windowsu i da rade offline, al smo onda poceli i ovo da poredimo, pa ja jos ovde sedim, slusam, i upijam ko sundjer. :) Nisam o tome mislio u pocetku, al sad nekako imam utisak da bi android tablet meni koristio samo za net, mape, i verovatno nista vise. Sa druge strane windows tablet bi mi bio kao mali laptop, ali mnogo jednostavniji kad bih hteo da uradim nesto na brzinu.

Samo dobro pazi/proveri da li na Win tabletu ima ugrađen GPS?

Vazi. Ili cu uzeti jeftiniji android zbog cene, ili windowd tablet - ako njega nadjem da mu je meni pristupacna cena u ovom trenutku, pa da to sve ima.

Hvala vam svima sto ste me uputili.

Nazad
Vrh Dno