Šta je novo?

Tablet - primarno za citanje

pera451

Slavan
Učlanjen(a)
19.07.2008
Poena
319
Vec imam Kindle Touch i Prestigio 3172B.

Sa oba uredjaja sam vrlo zadovoljan u pogledu citanja EPUB-a, odnosno MOBI-ja.

Ipak, najznacajnije knjige kojima raspolazem su u PDF-u. Pomenuti EBR imaju premale displeje za PDF.

Razmisljam o kupovini tablet-a, primarno za ovu namenu (verovatno ce mu se naci jos neka kad pocnem da ga koristim).

Najvise sam razmisljao o modelima Vodafon Smartab 10.1, Prestigio 7100 i Prestigio 5080C Pro.

Cene polovnih Prestigio-a su priblizne, Vodafon je oko 50 evra skuplji. 5080 ima 8" displej, ali i ICS. 7100 ima 10" displej, ali Froyo.

Koliko mi je za ovakve namene bitna razlika izmedju Froyo-a i ICS-a?

Koji se po Vama pokazao najbolje?

Hvala!

Takođe, uzmi u obzir i nexus 7, ima samo jedan inč manji ekran od navedenog prestigia, ali je znatno bolji, a posebno što će ti tegra 3 pomoči da brže barataš pdf-ovima.
Mislim da se već može naći polovan za oko 200 eur-a...

U principu sam razmisljao o nekom budget-u izmedju 100 i 150 evra.

7" inca mi je ipak premalo. Ja sam i 5080 ukljucio vise zahvaljujuci njegovoj popularnosti, nego time sto sam odusevljen 8" ekranom - ostala dva modela koja sam pomenuo su 10" masine. 7" je sigurno prakticno za druge namene, ali za duze citanje PDF-a ne.

Naime, cesto nalecem na PDF-ove koji se ne citaju lako ni na mom 12" Thinkpad-u, a kamoli...

Video sam doduse jedan p1000 za 165, ali covek do sada nema ocene, pa sam malo rezervisan.

Mada je i to moguce resenje, mozemo da ga uvrstimo u ovo razmatranje.

Mozete li da napravite neko poredjenje Froyo-a i ICS-a?

Poslednja izmena:
Samsung ipak ispada iz igre. Prevideo sam da p1000 ima ekran od 7". Cena moze da bude ovakva ili onakva, ali nije resenje.

Proucicu ponudu jos malo.

Hvala svima na odgovorima.

Vodafon Smart Tab imas odlicno ocuvane za 150-180eu na KP. Ja uzeo jedan manje ocuvan za 140.

Vrh Dno