Šta je novo?

tablet pitanje

nikola1984

Slavan
Učlanjen(a)
03.09.2004
Poena
309
jel ima neki tablet da u njega moze neki win da se instalira.treba mi neto za kola da ima navigaciju i ubacio bih u njega dijagnostiku

Imas MSI WindPad 100W-012EU sa Microsoft Windows 7 Home Premium 64bit, cena mu je tu negde u rangu sa boljim Android tablet-ima, oko 50.000 din.

Imas i Viewsonic Viewpad 10s, koji ima dual boot Windows i Android, koji je skuplji, ali ne bih znao kakav je u radu. Takodje, imas i vise tableta sa tastaturom i rotirajucim ekranima, a uskoro se pojavljuje i Acer sa prikljucnom tastaturom i Win7. Ukoliko ti je sve ovo skupo, mozes da krenes "uradi sam" putem i kupis npr neki stari eeePC, pokupis uputstva sa neta, kupis mu touch panel (nema multitouch, pitanje je kolik oi sta ti treba), i sastavis carputer. Drug i ja smo odavno razmatrali sastavljanje istog za njegov auto, ali je u tom trenutku bial prevelika komplikacija, sa premalo vremena. Medjutim, ako si kratak sa lovom, nije nemoguce, a relativno je jeftino.

ekran moze da bude plafon 7 inca i to ce biti problem za ubacivanje,planiram da prepravim deo gde je trenutno ventilacija da na nju dodam tablet koji bi tu ostao a uvek bi bio povezan sa dijagnostikom i nasao bih mesto gde bi mogao da postavim usb za 3gnet.Naravno gledam da prodjem jeftinije najverovatnije cu uzeti neki tablet pa po njumu cu praviti mesto za fiksiranje

Uh, ako zelis 7" tablet sa windowsom, to moze da bude problem... Moraces da pogledas starije modele, koji se masovno vise ne proizvode, ili da smislis i "izmamutas" nesto sa recimo Asusom 701... Noviji modeli koji koriste Win su minimum 9" koliko sam ja video... Ili da kupis pravi Carputer, pravljen da se montira na mesto za radio i preskupi ekran pravljen bas za tu svrhu... Ili opet, neki carputer sa izmajmunisanim ekranom... Mozes da uklopis svasta, samo je lova pitanje. Takodje, neki tableti mogu da pokrenu i puni Linux, iako su pravljeni za Android, a imaju 7". Postoje razne varijante (besplatnog) automobilskog softvera za Linux, ali kako rade i da li imaju dijagnostiku bas za tvoj auto, ko bi ga znao...

U sustini, kako ja vidim to, imas dve varijante: pukni debele pare i prepusti posao nekome ko zna sta radi, ili se trudi da ustedis i potrosi jako mnogo vremena na istrazivanje onoga sto tebi treba i jako mnogo truda na sastavljanje istog. U suprotnom, lako mozes da zavrsis sa iskasapljenom plastikom u automobilu, poluupropascenim tabletom i mogucnoscu da gledas film, ali bez zvuka...

Imam jedno glupo pitanje:)

Kada ste u kuci kako koristite Tablet (preko baterije ili punjaca)?

Imam jedno glupo pitanje:)

Kada ste u kuci kako koristite Tablet (preko baterije ili punjaca)?

Preko baterije, a kada se ista potroši, onda se nakači punjač. A, ako je to tvoje pitanje, tablet sme da se koristi i kad je uključen na punjač, a današnje baterije izdržavaju i po 500 ciklusa punjenja i pražnjenja...

^ Hvala na odgovoru;)

da li su tableti samo dzepni racunari ili su u isto vreme i mobilni telefoni???

Samsung Galaxy Tab P1000, Huawei S7 i Viewsonic Viewpad 7 su i telefoni u isto vreme, ostali nisu. Sva 3 modela imaju 7" ekrane. Mozda je moguce hakovati i neke druge modele da rade kao telefoni, ali nisam siguran da li samo softverski, ili fizicki ne podrzavaju GSM. Samsung je i dalje mocan iako vec malo zastareo, ostali su slabi.

Molim za pomoc, kako da povezati samsung galaxy P1000 sa PC-em ? Prikljucen je preko USB kabla ali ga ne vidim, koristim Win7/32. Da li je moguce instalirati Excel 2007 na Galaxy P1000. Hvala

Molim za pomoc, kako da povezati samsung galaxy P1000 sa PC-em ? Prikljucen je preko USB kabla ali ga ne vidim, koristim Win7/32. Da li je moguce instalirati Excel 2007 na Galaxy P1000. Hvala

U settings pa wireless and networks u usb settings izabereš da te svaki put pita.
Kada priljučiš na PC izabereš koju opciju hoćeš i, ako izabereš kao mass storage, uključiš mas storage odabirom opcije na ekranu Tab-a.

(ne znam baš kako sve tačno zvuči, meni je default na našrm jeziku)

Vrh Dno