Šta je novo?

Tablet PC

Stator

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
650
Dakle hteo bih da kupim Tablet PC. E posto nisam mnogo upucen u tematiku tableta reko da postavim par pitanja. Ovako taj tablet nece videti ni "t" od 3d grafike na sebe bice koriscen samo za kancalarisku upotrebu word exel net...

Sta je vazno:
Da nije tezak
Da mu dosta traje baterija
Da ima blue tooth
Da ima modem
15" monitor

Sta nije vazno:
Rezultat u 3d marku :) (dakle graficka, cpu)
Velicina hard diska
WI-FI

To bi bilo otprilike to e sada me jos jedino interesuje koliko bi kostao jedan ovakav tablet?

Hvala.

Au pogrešno razmišljanje, odma u startu. Pre svega, meni se koncept Tablet PC-a uopšte ne sviđa, odnosno ja lično ne vidim potrebu za tim, ali možda je nekome to zgodno (neka mi kaže konkretne primere, meni ne padaju na pamet). Svaki ima modem i nije teško naći lagan i da OK traje baterija, ali... Uslovljavati da ima Bluetooth je glupost, jer se na primer može kupiti MSI BToes koji košta 15-20€ i praktično ne smeta svojom veličinom. Retko se BT stavlja u notebookove/tablete, pa samim tim izbor krupno smanjuješ uslovljavanjem da ima integrisan BT. WIFI je druga priča, ne znam kako to može da bude nevažno, WIFI je budućnost, a povrh svega, ne može se jednostavno ubosti u USB i ne, sigurno ne može da košta 20€.
I po meni najbitnije, 15" monitor je takođe glupost, i na to treba po meni treba zaboraviti. Nisam se baš nagledao (pričam o laptopovima) laganih varijanti kojima dugo traje baterija, a da imaju 15" ekran, a računaj da je par puta lošija situacija sa Tabletima (mada ne kažem da ne postoji tako nešto, ali bre to je oogromno). Eto, toliko od mene.

1. BT sam stavio da bude integrisan da ne ga stalno stavljao i vadio a non stop treba.
2. WI-FI ne treba jer to sto je integrisano u njega nema antenu i jako lose hvata signal moras da budes bas blizu ap-a a za tolike razdaljine je bolje kabal. I moze se ubosti u USB a cini mi se da kosta oko 30 € (napominjem da je ovo mnogo bolja varijanta od integrisane u lap-u)
3. 15" jer osoba koja ce je koristiti je malo starija i tesko cita sitnije stvari...

ja nisam video kod nas nijedan tablet sa 15" ekranom, a ako ga i ima uopste cena je verovatno previsoka da bi ga uopste uzeo u razmisljanje tako da ces se verovatno ograniciti na 12". WiFi ces verovatno dobiti hteo nehteo, a i BT ide verovatno u paketu.

Pre svega, meni se koncept Tablet PC-a uopšte ne sviđa, odnosno ja lično ne vidim potrebu za tim, ali možda je nekome to zgodno (neka mi kaže konkretne primere, meni ne padaju na pamet).

Jedino da budes primecen, nista pametno sigurno.

WIFi se takodje prilicno uspesno ubada u USB....a i PCMCIA (predpostavljam da ga tablet ima, jer me nikada nisu mnogo interesovali....slazem se da je sam koncept prilicno glup).

Ukoliko tablet koristis za ono za sta je predvidjen (da ga savijes i nosas okolo), ekran od 15" postaje malo problematican. Plus sto mozes da dodjes u situaciju da uzmes 15", a da mu native rezolucija bude neko ludilo i da isapdne sitnije nego da si uzeo 12.1 sa 1024x768 :)

ok sve sugestije su primljene k znanju uzimam lap-top :)

E sada mi jos samo treba generalni zastupnik IBM-a HP-a i COMPAC-a ako neko zna jer ce se lap-top kupiti preko racuna to jest firme... pa ne moze preko oglasa..

Nazad
Vrh Dno