Šta je novo?

Tablet ekran otiso

Igoritza

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
229
trebam pomoc.

dakle, rezistivni ekran na tabletu iz kine se slomio. ja genije sam nesto otvarao, i prilikom sklapanja uredjaja, slomim ekran.

e sad - ekran se i dalje vidi, to jes ono iza plastike providne, samo ne radi touch.

moze neko da mi objasni, kako izgleda zapravo touch screen rezistivni, i postoji li sansa da polomljenu plastiku zamenim nekom, koju bi eventualno napravio da odgovara ivicama, a da mehanizam touch-a namestim na tu plastiku ?

znam da je pitanje mozda i retardirano, nego pitam, jer kapiram da je touch screen slojevita naprava, pa sobzirom da je puklo ono sto se pipa, a iza toga pretpostavljam da ide neki grid senzora, da pokusam .. ?

hvala u napred

Znači tebi je pukao digitizer? Pa probaj da vidiš da li ga imaju ove radnje koje prodaju i za mobilne telefone.

tesko da ce da nadje 10" digitizer... bolje vidi ove iz Kine da ti posalju, kostace do 10$

Slazem se, mada sam na ovo mislio kao momentalno resenje, ako ga nadje uopste.

aha, skapiro sam kako rade rezistivini - dva sloja ekrana, koji su prekriveni odbojnim materijalom, i izmedju njih "nesto" i kada se pretisne, grid registruje lokaciju pritiska.

dakle - im screwed. moram da nadjem ekran konkretno, od proizvodjaca. pih ...

ja da pitam, poshto google ne pomaze - postoji li ikakva shansa da se POPRAVI napukli digitizer ? shta god ja kucao u google, izlazi mi instrukcija za zamenu, ima li nacina da se digitizer koji je napuko popravi, nekom suludom metodom, tipa - grejanje pa poliranje, i slicno .. ?

А да замениш цео екран?
Ја нисам нигде видео ни да напрсли ЛЦД дисплеј врате у живот, а камо ли тач.

pa otisao mu je samo digitizer, sto bi menjao ceo ekran?

ukucaj u google "digitizer reparation", ima zanimljvih linkova. probaj i na youtube takodje. ocigledno se to nekako da popraviti. a ako se i samo menja, cena nije visoka.

А да замениш цео екран?
Ја нисам нигде видео ни да напрсли ЛЦД дисплеј врате у живот, а камо ли тач.

ekran i digitazjer nemaju veze svezom, osim shto su jedan preko drugog :)

inace, hvala intelekt na savetu, skapirao sam da ne moze. nazalost. jer, da bih popunio pukotine, morao bih da topim plastiku digitajzera, pa da je poliram, i u procesu da unishtim "tackice" za touch.

jedina shansa mi je da nadjem negde ekran, ili pojedinachno digitajzer, shto moze samo u kini, za ovaj model tableta .. dodushe, idem uskoro, pa cu videti, ali sam mislio da napravim neshto sam .. :)

Vrh Dno