Šta je novo?

Tablet do 350 eura

ribolovacr

Slavan
Učlanjen(a)
25.10.2010
Poena
235
Postovane kolege u velikoj sam nedoumici.
Treba mi mobilni tablet koji cu koristiti pre svega za posao - prezentacija proizvoda, a van radnog vremena kuci za igranje, surf, filmove itd.
Znaci treba mi kompaktna sprava sa dovoljno memorije, da ima wi-fi, 3g mi ne treba, dobar ekran(tegra 2 pozeljna) i da ce moci ICS da se instalira na nju.
Oko velicine ekrana nisam siguran, nisam imao ni jedan tablet do sada, pa je pitanje hoce li 7 inca biti dovoljno?
Sve sugestije su dobrodosle.

Mozes u oglasima da potrazis Transformera, ima ih za oko 300e (bez docka naravno), ali sa garancijom, a od 7' sacekaj da vidis utiske za Acer A 100, pa ces videti, ali sigurno da je Asus mng bolji.. Ja sam bas danas probao kod druga ovaj Acer od 7', ali vrlo kratko, i nekako mi delujeo kao da bi se prepolovio kad bi pao na zemlju, nekako je cudno sastavljen ne znam...

^^ na tebe sam i mislio kad sam rekao da saceka utiske, ali nisam mogao da se setim kako si upisan nesto dr mrrr... :D
Ovaj koji sam ja gledao je na mene ostavio drugaciji utisak, ali ponavljam jako kratko je bio kod mene da bi ja mogao da iiznosim bili kakav sud..

Au, pa ja u svakoj corbi mirodjija :D

Ako ti treba za prezentacije, moja iskrena preporuka je da po oglasima potrazis iPad2. Istina, ja vise volim Android, vise mi odgovara, vise mi odgovara 7" itd, ali kada klijenti vide jabuku, prosto se usiskiriske od srece... Ako hoces da impresioniras klijenta, pa, vecina ljudi ce se zapanjiti kada vide tablet, ali kada vide jabucila, ostavices jaci utisak na vecinu.

Koliko idu polovne dvojke? Koje oglase pratiti za polovan tablet? Ne obozavam bas da kupujem polovnu elektronsku opremu, vise sam za novo.

Ja glasam za jabuku. Moze da se pojuri polovna (dobro ocuvana) dvojka za nekih 400e. Znam da 400e zvuci mnogo naspram nafuranog transformera, ali veruj mi da je ajPed na prvom mestu a onda idu tri slobodna i onda svi ostali.

Ja ipak glasam za transformera za prezentacije je daleko bolji nego ipad. A posto je trenutno apsolutno naj aktuelniji ostavices podjednako dobar utisak. A jos mozes da ga uparis sa nekom plazmom ili projektorom I eto prezentacije.
A zabava kuci jos bolja. Uzmes gamepad povezes na lcd I kao na konzoli sibas.najavili su da ce vecina igrica dobiti update sa podrskom za gamepad a za nove se podrazumeva. Tako da vidi proracunaj sam.

Gledao sam oglase za jabuku. Jako dobro ocuvani mogu da se nadju za 400-450 eura. Problem je kako ostvariti garanciju ako se uredjaju nesto desi? Nije malo para za nesto bez garancije.
Bas sam u nedoumici, a moram vrlo brzo da resavam kupovinu.

Poslednja izmena:
Veoma, veoma velika razlika Note i Ipad.Prvo moras da odlucis sta hoces jer su dva totalno razlicita uredjaja.Za garanciju ne znam sta da ti kazem ja sam uzeo Iphone4 nov vakum i nikakvih problema.Mislim da se Jabuka nekvari :)

Galaxy Note je blizi telefonu nego tabletu, malko je sitan za pustanje prezentacije iz ruke. Transformer Prime ce biti reprezentativan i skup, Transformer nije bas toliko, ne ostavlja vizuelni utisak kao iPad, cak ni kec, a kamo li dvojka. Ja ne kupujem polovnu elektroniku, ali 2-3 meseca staro sa garancijom, sto da ne. A jednostavno se radi o tome da kao masina za pokazivanje, nema premca. Vise volim android, ali ako mi treba da impresioniram klijente i za to uzimam masinu, definitivno apple. Transformer 1 je maloskuplji od tvoje granice nov, iz radnje, ali sam utisak kvaliteta je Bog i sesirdzija, cak i bez jabuke na poledjini.

Editovao sam post kad videh cenu note-a.:lupko: Mnogo mi je 400 evra za polovan ipad, za koji mi niko ne garantuje, pogotovo kada uzmem u obzir koliki sam maler pri kupovini elektronike. Uglavnom ubodem los primerak koji bar jednom vracam u radnju.

Ukoliko gledas uredjaje od 5" onda pogledaj samsung, valjda je galaxy nesto, only wi-fy je, otprilike kao Note, samo sto nema telefonsku funkciju, a tada je na nekim akcijama bio oko 230e.. Nemoj da me drzis za rec, nisam siguran, ali mozes da pogledas i potrazis.. Licno mislim da 5" nit` smrdi nit`mirise i da nije bas ugodan za rad, dobro neki to tvrde i za 7", ali za nekog ko stalno nosi uredjaj sa sobom, 7" je po meni idealno, evo ja na primer Tab nosim gde god stignem, prodavnica, fax, bilo gde,stavim u torbicu, staje kao da je pravljenja za njega i nema zime.. Cak, ko nije probao sigurno ne zna, 7" staje u dzep od farmerica... :)

Za dzep od farmerica tvrdnju mislim da su svi culi i da niko nije bas poverovao dok nije probao :) Jedna od prvih stvari koje sam probao da uradim sa svojim tabom i pokazalo se da staje bez problema :)

E sad, ja sam se premisljao da li je 7" premalo dok nisam probao. S obzirom na portabilnost, meni je idealno. Ali ja ne moram da pokazujem prezentacije klijentima. 5" je meni licno besmisleno, preveliko za telefon koji cu da nosim svuda sa sobom (a kamo li ako cu da ga nosam kao uredjaj koji ima samo WiFi), a premalo za udobnost rada koju nudi tablet. Ali za prezentacije, 10" je neuporedivo udobnije i prakticnije, obavezno ekran sa sirokim uglovima gledanja.

Ako bas insistiras na ICS, u ovom trenutku je to pomalo lutrija. Najsigurnije ti je da uzmes Asus Transformer. Ili da sacekas Transformer Prime i das lepu sumu preko te koju hoces. Opet insistiram na tome da je kvalitet veoma bitna stavka. Necu da pokazujem potencijalnom klijentu bilo sta na uredjaju koji ne odise kvalitetom, a Transformer, koliko god dobar uredjaj bio, to ne radi. Najblizi je onome sto trazis, ali ovo nisu toliko preskupi uredjaji, za ovu svrhu je Apple zakon. Vise volim Android, radije cu da koristim Android, ali ako radim sa nekim ko nema pojma o tehnologiji (ili ima vrlo malo), hocu da vidi lep, kvalitetan uredjaj.

Slazem se. Razmisljate vrlo racionalno. Slazem se da je 5 inca nesrecna velicina. Za varijantu od 7" nisam siguran da li je dovoljna. Desetka je izgleda prava mera. Klijenteli sa kojom radim je bitnije da dobro prikazem i priblizim proizvode, da shvate da im je to potrebno, nego na cemu im to pokazujem. Mada se slazem da treba da bude kkvalitetan i lep uredjaj. Problem je samo cena. Nekako bih se istegao jos malo kesa, ali ne bih kupio uredjaj bez garancije u Srbiji. Koje su mi jos opcije?

Ima ljudi koji donose i Madjarske Ipad i daju garanciju, proverenih ljudi.Tu te najeftiniji kosta 450-500e sto je mnogo :(
Da li si razmislajo o novoj Toshibi kojaje tu negde oko 380-400E.

Mali off, ali palo mi je na pamet kad se govori o prezentacijama.. Ne znam da li je neko gledao ove krimi serije tima Hawai 5.O i slicne, kada sa tableta onako kao samo prebaci sliku na TV ili monitor.. Posto sam video da ta glumica koristi Samsung tab 7... Ide slicno kao kad sa jednog panela prebacujete ikonicu na drugi, kao da izbaci sliku iz tableta.. Da li je samo trik ili zaista moze??

Znam da postoje fazoni da sliku sa taba vidis na monitoru kompjutera (ja sam probao samo jedan veoma nezahvalan i neefikasan metod iz razonode, nije mi trebalo), ali nisam siguran da postoji kvalitetan metod.

Ja mislim da je za te pare najbolji asus transformer.Moze da se nadje u radnji za 380 evra bez docka(koji ti po meni i ne treba).A moguce da po oglasima moze da se kupi za manje para dok u Madjarskoj je 350 evra i ako odbijes PDV onda te izadje dosta manje.

Ako ti treba i gsm tj telefon onda najbolje da kupis samsung galaxy tab.Takodje mozes da vidis po Madjarskoj i mozda mozes da uzmes novi 7 plus ili 8.9 za te pare koje planiras.Imao sam prilike da koristim transformera 1 put i galaxy tab par puta i mogu ti reci iz prve ruke da se neces 100% zeznuti sta god da odaberes.

E sad galaxy tab koji ima johnny je 7 inca a asus je 10 inca pa jedino tu ne znam kolika tebi treba dijagonala za prezentacije.Medjutim ako ti ne treba gsm onda po meni bolje da uzmes asus-a.U toj klasi po meni nema boljeg i acer i toshiba su slicno u $ medjutim po meni asus je mnogo bolji.

Vidim ovde su neki predlozili i apple ipad.Mislim ok je to sve ali de bre ljudi da covek pljune tolike pare za polovni uredjaj.Ja iskreno i bez ljutnje ni mrtav ne bi dao za polovan ipad 400 evra.To ne da je skupo nego je papreno skupo.Ne razumem zasto da neko placa polovnu stvar toliko para kad moze da uzme extra kvalitetan asus za manje para.

To je meni besmisleno.Ja verujem da je ipad i 1 i 2 extra kvalitet ali ono sto nikad nisam voleo kod jabuke jeste paprene cene.Mislim za 3G iphone masa trazi lupam 150 evra.Pa dajte ljudi.Lupam za 180-200 evra ti uzmes HTC-a , sony ili samsunga koji je 10 u glavu za 3G koji je vec praistorija.I kao to je "apple".

Precenjene su im stvari.Realno taj ipad 1 da kosta oko 320 evra nov a ipad2 380 evra pa da jos razmisljas.A oni kao da je od zlata nabili cene za apple.Uzmi druze asus-a i neces se sigurno zeznuti.Ako oces gsm onda je galaxy tab najaci za te stvari.Samo u tom slucaju vidi dal ti odgovara 7, 8.9 ili 10 inca.10-tka galaxy tab je precenjena malo ali s obzirom sta nudi ja bi pre to uzeo nego ipad 1

Poslednja izmena:
Flyer je i dalje 7" uredjaj, sto je malo za prezentacije, ali, tu postoji jedno ali... Aluminijumski je uredjaj, jako je kvalitetan, stvarno je fenomenalno brz (bar sa Gingerbreadom), plus ima jednu posebnu interesantnu pogodnost za prezentacije - olovku. Nisam hteo do sada da ga preporucim zbog malog ekrana, ali sam se upravo setio te olovke, sto nema u dijagonali, nadoknadjuje olovkom kojom mozes klijentima da zaokruzujes delove prezentacije koje zelis da istaknes u tom trenutku. A i stvarno dobro izgleda...

Eto interesantnog predloga za flayer. Gledam cene za polovnog transformera i bas sam neprijatno iznenadjen. Ispod 440 eura nema da se nadje.

Pitao sam u pc precticu za cenu prajma bez doka i po njima ce cena biti ista za sve varijante uredjaja, tj, sa i bez doka, 32 i 64gb memorije. Nebuloze.

Da apdejtujem stanje. Kupio sam jako povoljno asus transformer 3g 16Gb tablet, star sedam dana. Izasao me malo preko gore navedene cifre. Prvi utisak je jako povoljan. Videcemo dalje.

Vrh Dno