Šta je novo?

Tablet ~100e (sa pouzdanom navigacijom)

djolenzi

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2009
Poena
390
Dakle treba caletu neki tablet a da ima pouzdanu navigaciju, bez interneta ofc, a da je okvirno 100e, nije frka gore dole 20e ako mora. Najvise ce da se koristi kao gps i mp3/media plejer u kolima pa je pozeljna veca dijagonala/rezolucija. Ja odavno nisam u toku sa ovim stvarima pa ne znam sta bi mogao da mu uzmem. Tesla je odlican ali sam dobio informaciju da je gps nepouzdan pa ne bih da mi se cale zagubi po Evropi. Hvala unapred.

Za tvoje uslove koriscenja mislim da je bitno da je ukljucen i fmtransmiter. Ja ne pratim trziste i ne mogu ti pomoci konkretnim savetom sem deljenja pozitivnog iskustva imanja fmtransmitera na uredjaju. Taj stari kineski uredjaj ima fenomenalan fmtransmiter, odlican gps risiver, nema 3g a ni bt, rezistivni mu je touch i displej je najlosiji moguci ali za navigaciju ok ...singlecore, 512/8GB/sd32GB ...cybernavi je brend a na njega ide i stock rom od wayteq xtab50 ...topla preporuka za nesto takvo a za potrebe koje imas. Znaci za kola ja ne bih uzimao nesto bez fmtransmitera a cak bih i otrpeo los displej obzirom da je kod navi aplikacija interfejs vrlo "kontrastan"
...ako se ne snadjes drukcije, mogu da ti posudim ovaj svoj jer mi je od pre neki dan postao rezervni ...znaci opusteno dok ne napravis pravi izbor nalazenjem neceg modernijeg sto ispunjava sve tvoje uslove.

Iz licnog iskustva ja sam jurio tablet sa navigacijom gde je primarna funkcija gps. Evo moga iskustva imao sam par tableta brendiranih kineza (GoClever, etc..)single core i to je pravo muceje pogotovo sto imaju 512Mb rama navigaciji treba oko 3~5 min da uhvati sve satelite. Prelaskom na brend tablete ASUS Pad, Acer i Samsung (duocore i quadcore) sa 1 GB rama progledo sam Samsun hvata i Glonass satelite tako da je veca upotrebljivost. Pored standardnog Igo Instalirao sam za navigaciju odlican GPS Essential, GPS test oba sluze da lociraju satelite i maju par funkcija stim sto prvi ima vise mogucnosti https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mictale.gpsessentials. Zatim sam instalirao Speedometar GPS, GPS HUD Speed, Digi HUD Speed (projektuju brzinu na staklo automobila nocu pa izgleda ko da vozis borbeni avion :))) moj sin je odusevljen..Zatim obavezno Car DVR Free i Car DVR & AR Navigate umesto klasicnih kamera problem je koliko je objektiv sirokougaon na tabletu ali ima resenje i za to, Kako vozim SUV stavio sam i Clinometar & Bulbbe level, New Horizons Gyro Compass.. I sad kad sve to instaliras uz ebook reader i jos nekih programa da se nadje svatis da ti je 1Gb rama optimum. Naravno pogledaj dobar nosac za tablet i budi spreman na nerviranje jer meni nije uspelo da podesim ugao u kolima tako da lepo vidim ekran...glossy i ostali sjajni ekrani navigaciju dovode do negledljivosti pa budi spreman da bar kao ja od foto papira napravis senilo. Ako zelis da znas jos nesto slobodno pitaj

Poslednja izmena:
Vrh Dno