Šta je novo?

T9 na Nokia-ma?

NShappy

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
24.05.2004
Poena
1,035
Moja oprema  
Mobilni telefon
Huawei P30
Retko sam u ovoj saobi, uglavnom sam tamo na dig. fotografiji.

Eto toliko što se tiče predstavljanja.

Zanima me zna li neko koja verzija softvera za Nokiu 6610i podržava prediktivni unos texta na srpskom za kuckanje poruka (onaj T9 mod) i da li to uopšte postoji za 6610i? Devojka je nasledila od mene taj telefon i nedostaje joj taj mod koji je imala na starom 3410. Koji modeli to uopšte imaju?

Inače, koristi li to neko? Odnedavno imam 6070 koji ima rečnik na srpskom i neverovatno koliko je to dobra opcija (kada se naviknete). Čudom se čudim da imaju skoro sve srpske reči pa i lična imena i to izmenjano po padežima. Ako neke reči i nema, kada je jednom ukucate, telefon je zapamti i ona ostaje u rečniku.

Hvala unapred.

Ima i 6233. Zaista je super stvar. Samo nisam otkrio kako mogu da menjam unesene reci.

Ima i 6233. Zaista je super stvar. Samo nisam otkrio kako mogu da menjam unesene reci.

Uneses zeljenu rec, zatim pritisnes * i imas opciju da pritiskom na centralni taster uneses tu rec, koja ce biti memorisana.

Poz

Poslednja izmena:
Samo najnoviji modeli series40 i series60 BB5 Nokia to imaju,nijedan od tih starijih modela nema koliko znam,iako je jedno vreme toga bilo kao sto si i sam primetio u telefonima tipa 3410,pa su odustali od toga,pa sad opet vratili!!
Pozdrav ,)

...Samo nisam otkrio kako mogu da menjam unesene reci.

Pa kada otkucaš reč, pritiskanjem zvezdice se menjaju reči koje mogu biti ispisane sa tom kombinacijom slova. Kada se izmenu sve kombinacije koje postoje u rečniku, a ima ih to manje što je reč duža, iznad centralnog tastera se ispiše "kucaj" i tada pritiskom na centralni taster ulaziš u mod gde možeš ukucati reč. Tako ukucana reč ostaje u rečniku.

Lomnica_city je napisao(la):
Samo najnoviji modeli series40 i series60 BB5 Nokia to imaju,nijedan od tih starijih modela nema koliko znam,iako je jedno vreme toga bilo kao sto si i sam primetio u telefonima tipa 3410,pa su odustali od toga,pa sad opet vratili!!

Bljak! Znači ništa od toga u 6610i. Sad kada joj kažem hteće stari telefon nazad. :wall:

Hvala na odgovorima ali nisam na to mislio. Kako da menjam reci unesene u recnik? Npr. pogresno sam uneo neku rec koja je zapamcena u recniku a ja bih da je obrisem. Kako?

Vrh Dno