Šta je novo?

T710BH ili 793DF ?

Steamroller

Slavan
Učlanjen(a)
08.12.2005
Poena
319
Imam loshih iskustva sa LG monitorima. Tachnije samo sa 2 komada...
Pre 7-8 meseci sam hteo pazariti LG monitor. Ako se dobro setjam bio
je T710P , i slika je "disala" toliko da me je u roku od pola sata pochelo
iritirati. Kad sam upalio Nokia Monitor test i odradio test za Screen Regulation,
video sam da sa promenom boje sa crno na belo velichina ekrana se menjala
2-3 mm sa svih strana. Sto je krajnje uzhasno za nov monitor od 170 evra.....
vratio sam, sa reklamacijom , medjutim dobio sam drugi LG isti taj model,
koji je radio isto to...... Na kraju sam dobio Samsung od 19"..... za istu cenu....

E sad , meni se LG vishe svidja (standardni aspect ratio i cena) , ali ako uzmem LG-a
i pati od istih problema sa kojima sam se sreo, onda sam se zeznuo....

A negde u prodavnici da mi daju da probam je velika retkost, a josh i da nadjem negde
gde se prodaju LG-evi ...... Svugde samo samsung....

pa pitanje ostaje T710BH ili 793DF ?

Ja ne bih uzeo nijedan od ta dva. Neće ti vjerovatno nijedan disati odmah kad ga kupiš nego će početi za godinu i po ili dvije. Vidio sam i jedan i drugi i na obadva diše slika, nijedan nije moj pa ne znam kad se to počelo događati. Jedan je star oko godinu i po (LG), a Samsung nešto više od godinu. Pokušaj uzeti nešto iz više klase ili barem Samsunga 795 ili 796 DF koji mogu raditi na 100 Hz.

Poslednja izmena:
hmmmmmm , nema to nikave veze sa "klasom". Onaj koji sam uzima pre
LG je bio P , znachi pro klasa, 170evra sam hteo dati za 17" monitor....
I ipak je zezao.... Uglavnom ne sme da "dishe" vishe od 1mm pri kupovini.
Imao sam i samsung .... 17" pre bio je star 5 godina , taj nije disao
ni milimetar. (iz nekih razloga sam ga prodao, sto se ispostavilo kao losh
izbor, ali sta da se radi, i sad moram uzeti nov :D).

a 795 je samo 10 evra skuplji od 739 i jedino se razlikuje sto
podrzhava vetje rezoliciju i hercazhe.

Uglavnom najvetji problem mi je natji prodavnicu u Novom sadu, gde prodaju LG
monitore, da tje mi dati da ga probam pre kupovine.............

Ma ebeš LG, nisam mislio na njihove i Samsung više klase. To za prodavnice mi je čudno, siguran sam da bi meni ovdje u BL gdje je dosta lošije stanje sa radnjma i cijenama dali da probam monitor prije kupovine. Može se ovdje naći Dell po narudžbi a sad su cijene tih CRT-a slične, ja bih radije nešto skuplje platio nego se nervirao sa tim krševima. Ja sam kupio ovaj Gericom koji je prepakovan neki Proview Kinez i ne bi ga nikad mijenjao za Samsunga ili LG. Znam da to nije neka klasa ali ima sasvim ok sliku i nema nikakvih problema sa disanjem slike barem za sada, a vidio sam mnoge Samsung i LG da imaju. Što ne pogledaš DTK? Oni nisu skupi a vjerovatno se može naći nešto da valja. Ili Acer? Oni imaju baš niske cijene a ok su monitori. Ako ima u BL mora da ima i tamo.

Nazad
Vrh Dno