Šta je novo?

Laptop T480, t580, t490 ili nešto četvrto

Koji laptop kupiti?

arsenije nj.

Poštovan
Učlanjen(a)
03.03.2019
Poruke
8
Poena
52
Planiram, posle sto godina, da kupim polovan laptop za oko 400-500€ i tražeći po KP sam naleteo na nekoliko imenovanih modela.
Zanima me da li postoje neke suštinske razlike, na šta obratiti pažnju, da li je bolje nešto treće (hp, dell). Komp bi trebao da služi za ofis, surf, serije i eventualno fudbal menadžer, dakle nisam neki zahtevan korisnik. Sama baterija nije neki značajan faktor, pošto u 99% situacija imam utičnicu blizu kada radim.
 
Dobar izbor, pogotovu za polovne modele.

T500 su veći i opciono mogu imati bolji hw. T400 su 14" modeli što je po meni jako dobra mera i kompromis između ultramobilnih laptopova i ovih većih. Uzmi u obzir S modele. Tanji su i može biti za nijansu bolja izrada ali dobri su i jedni i drugi.
Po verziji procesora možeš skontati otprilike koji je koje godište a uz serijski broj možeš na thinkpad sajtu to i tačno proveriti (mesec i godina). Gledaj da bude što noviji naravno. Pitaj prodavca koji je tip displej panela, obavezno da bude IPS. Može da se provuče TFT još uvek kod nekih starijih modela, možda i naknadnim servisom i zamenom ekrana. Još nešto vredno napomene, zvanično možeš instalirati Win11 tek od 8. generacije intela (za ryzen nisam gledao). To nije neki problem jer nema potrebe pored Win10 a verujem da može i da se zaobiđe ta zabrana.

Za football manager ti treba CPU a za nove verzije možda i malo grafe, odavno nisam igrao. i5 da bude min ili ryzen alternativa što je predložio panther_ i umereno sa veličinom baze za igrače i igrivim ligama ;).
 
Nazad
Vrh Dno