Šta je novo?

T39 ili T65 ?

Peca

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
27.06.2000
Poena
725
Ajde, da cujemo zasto i zbog cega...

T39 je moj favorit apsolutno po svemu izuzev malog ekrana...

Da ali taj mali ekran mu prosto ubi sve dobre osobine. Dalje, ne znam tacno odnos cena tih telefona, ali znam da je T65ici maximalno oborena cena, da Erikson nije u maloj krizi prodavao bi se on po znatno visoj ceni i opet bi isao. Dalje, T65 je ipak noviji telefon. I po meni najvaznije T65 nema vratanca, 'bes ti sva multimedijalna ****** i stvari na papiru koje neces ni koristiti u telefonu kad ti se zakace vratanca ili tako nesto sa njima, mnogo mi smetaju eriksonova(pa i ostala) vratanca. Kazem, ne znam razliku u ceni, ali T65 je definitivno pun pogodak Eriksona...

PS Jedino mozda sto je T65 malo nezgrapan sto se tice dizajna, T39 ipak izgleda malo ozbiljnije, ali danas i onako svi telefoni izgledaju kao da su za Teletabise pravljeni, retko se nadje neki elegantan aristokratski telefon(ne, nisam rekao Motorola V66, ali sam mislio na nju :D)...

I dalje mislim, zaboravi na dizajn i razliku u ceni, T65 je...

Peca je napisao(la):
Ajde, da cujemo zasto i zbog cega...

T39 je moj favorit apsolutno po svemu izuzev malog ekrana...

Jos ga nisi kupio:) ?!

Ja sam se bas lepo izigrao sa jednim i resio da ga kupim cim mu padne cena... a inace je mu je crkla mreza (eh, taj erikson :D ) i da znas da ne pasuju delovi od t28 i 29-ke, totalno novi aparat.
Sto se tice t65-ice, Mite je u pravu, ja sam jedan video sa fabrickom greskom i zujanjem kada se upali svetlo (erikson ima svetelcu foliju umesto dioda). Mali ekran na t39 nije neki problem obzirom da je rezolucija visoka i ima opciju podesavanja fontova u tri velicine.
btw, meni je t65 RUZAN!
Jos nesto, da bi promenio bateriju na t65 moras da nosis srafciger sa sobom a baterija se i pored toga tesko skida i mekana je pa se moze lako ostetiti. Ja u principu uvek imam dve baterije ma koji tel imao, jer se po pravilu, ova potrosi bas kad ne treba :)

Sa obzirom da radim u doticnoj firmi, mogu preporuciti oba telefona, ali ipak T39 malo vise!

drjackyll je napisao(la):
Sa obzirom da radim u doticnoj firmi, mogu preporuciti oba telefona, ali ipak T39 malo vise!

Ima li ga na lageru jer ga nigde u gradu nema? Mislim na T39...

I da, jel moze na neke rate cekovima, samo mi taj nacin odgovara. Eh, kamo srece da mogu za kes da ga kupim...

Zao mi je ali mi se u Beogradu samo bavimo prodajom mreza i odrzavanjem iste Mobtelu i Telekomu (Bojim se da bi ti to bilo malo veliko!:)). Za telefone moras kod dilera. Ja samo mogu da posavetujem.
Pozdrav!

T39 je pravljen za malo ozbiljnije dok je T65 pravljen vise za mladjeg prosecnog korisnika.
Evo samo neke od razlika:
T39 ima infrared i bluetooth dok T65 nema
T39 ima vecu memoriju (mozes cak i da se snimas neko vreme) dok T65 to nema
T65 ima picture phone book, T39 nema
T39 je tripple band, T65 je dual
itd..

ostalo je manje vise isto. baterija isto drzi (u proseku se telefoni pune jednom nedeljno)
T39 je nesto skuplji, ne znam tacno koliko
verovatno zbog blue tooth-a i infra red-a
Jedino sto mu je displej manji, ali kao sto neko gore rece, rezolucija je dobra tako da se to i ne oseti mnogo

Sto se tice tog suma (ili sta li je vec), danas mi rece drug da je bilo stvarno u novinama ali da se to kao resilo do sad i da su valjda to resili sa novom isporukom (ovde u sweden).

Punjenje jednom nedeljno? To moze u Svedsku ali ovde na Balkanu nikako..... Mozda samo sa Philipsovom Xeniumu uspjes...

Mite je napisao(la):
Punjenje jednom nedeljno? To moze u Svedsku ali ovde na Balkanu nikako..... Mozda samo sa Philipsovom Xeniumu uspjes...

hmmm.. pa ne znam kako je to u yugi, ali ti telefoni se ovde stvarno pune otprilike jednom nedeljno

T39 je izuzetno mali potrosac i sa ultra slim baterijom ima cak 300 sati standby-a dok sa onom najdebljom i skoro mesec dana..

T39 je izuzetno mali potrosac i sa ultra slim baterijom ima cak 300 sati standby-a dok sa onom najdebljom i skoro mesec dana..

Da tako je al samo na papiru. U realnost rezultat je sledeci. T39 4 dana a Xenium 8

Mite je napisao(la):
Da tako je al samo na papiru. U realnost rezultat je sledeci. T39 4 dana a Xenium 8

Jel si imao prilike da se licno uveris u to?? Onda ok.
Ali sam se ja licno uverio u ono sto sam gore napisao. Najbolji ortak koga vidjam svaki dan ima T39. Sa onom najdebljom baterijom, tip je zaboravio gde mu je punjac jer je telefon punio na skoro mesec dana. Sa slim baterijom puni ga otprilike jednom nedeljno. Posto ima besplatan wap, ja od njega pozajmljujem phone svaki dan i zezam se, a usput sam i pratio koliko se drzi baterija.

Pozdrav

petri je napisao(la):
Jel si imao prilike da se licno uveris u to?? Onda ok.
Ali sam se ja licno uverio u ono sto sam gore napisao. Najbolji ortak koga vidjam svaki dan ima T39. Sa onom najdebljom baterijom, tip je zaboravio gde mu je punjac jer je telefon punio na skoro mesec dana. Sa slim baterijom puni ga otprilike jednom nedeljno. Posto ima besplatan wap, ja od njega pozajmljujem phone svaki dan i zezam se, a usput sam i pratio koliko se drzi baterija.

Pozdrav

Nije bas mesec, ali sigurno dve nedelje! Sve zavisi koliko je jak signal. Naravno kod nas je slabiji, pa i manje traje.

Ma Peco, nemoj se zezati sa parama - uzmi T68! Jedan moj burzujski drug ga ima - ja mislim da je ono najbolji telefon koji postoji... Platio ga je nesto preko 600DM... a ja da imam te pare...

Uh.. Jezivo dobro... Mali, ekran fenomenalan... Jednom recju- super je!

Pre neki dan mi je dosao neki lik i doneo na servis jedan T65 i to pogodi zbog cega: otpao mu je onaj centralni taster!!! ctp;

Da ne verujes...

Kao sto rece byMax ako nije neka preterana razlika u ceni onaj T68 mnogo slatko izleda. 256 boja kolor displey, GPRS, HSCSD, WAP, Bluetooth, i Lithium-polymer baterija. Ne znam samo kako se sa tehnicke strane pokazao, kvarovi i to... Ali mnogo primamljivo.
Pozdrav!!!

Artz je napisao(la):
GPRS, HSCSD, WAP, Bluetooth, i Lithium-polymer baterija. Ne znam samo kako se sa tehnicke strane pokazao, kvarovi i to... Ali mnogo primamljivo.
Pozdrav!!!

Kad nasi mobilni provajderi uvedu sve te standarde roboti-zeteoci ce obradjivati povrsinu marsa, a ja cu biti CEO Compaqa:D:D:D

Da ok je da se 2 od ovih 5 funkcija nece biti korisne. Ali kolor displey i pop3 podrska nisu lose stvari. Plus cuo sam da baterija dobro drzi iako ima color ekran. Mada su to ipak fancy stvarcice, mozda ipak treba sacekati sledecu generaciju aparata sa kolor ekranom. Ma da ja ne tupim mnogo :) kad ga nisam ni video uzivo pogledajte:
http://www.reviewcentre.com/reviews958.html
http://www.danchan.com/feature/2001/11/29/t68/t68.htm
http://asia.cnet.com/reviews/handphones/0,39001713,10000604p,00.htm

Pozdrav!!!

T68 je najbolji telefon koji sam ikada drzao u ruci. Baterija mu traje 4 dana i 3 noci. Ekran je perfektan i bez greske. Sto se tice funkcija skoro da ce sve biti upraznjene do kraja godine. Ne bi ga menjao ni za jedan drugi!

Naravno ja sam pristrasan, ali je telefon zaista savrsen!:cool:

,, Sony Ericsson je odlucio da distributeri vrate svaki primjerak modela T65 nazad radi provjere . Sredinom januara nekoliko velikih distributera su prijavili da postoji problem sa jakim sumom u slusalici kada je ukljuceno svijetlo:confused: Potvrdjeno je da postoje problemi sa oltobarskom isporukom i da ce dalje istraziti problem " .

Napomnjem da T65 koji sam imao prilike da vidim nije imao ovaj problem .

Radi se samo o odredjenoj isporuci, nemaju svi isti problem. Greska je bila pri sklapanju (po izjavama)
Ja sam u sredu kupio jedan T65 i nisam imao nikakvih problema.. jedino sto sam cekao nekoliko dana da stigne jer ga ljudi kupuju u najvece pa je malo nestasica.. :)
Mogu da kazem da sam prezadovoljan telefonom u svakom pogledu

Dakle, T39m uzet...prezadovoljan sam! Kuc, kuc, da ne cuje zlo...:)

Vrh Dno