Šta je novo?

T-bred + nForce2 ili VIA

Mikky

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2002
Poena
619
Iz citanja raznih tema ovde dolazim do zakljucka da je XP1700+ T-bred najlogicniji izbor za procesor, jer uz istu cenu kao obican XP1700+ daje bolje performanse + sto se manje zagreva
sad me zanima da li bi bilo bolje upariti ga sa nForce2 ili nekim VIA chipsetom... nForce2 mi se cini kao bolji izbor? samo neznam u kakvom su cenovnom odnosu VIA i nForce ploce

posto je razlika izmedju nForce2 ploca u performansama minimalna,
onda treba birati plocu koja je jeftinija, cinimi se da sam procitao da je epox-ova ploca oko 120e, jel to najniza cena za nForce2 ?
da li jos neki parametar osim cene treba da uzmem u obzir kod odabira ploce?

ok prakticno sam sam sebi odgovorio na pitanje u vezi ploce, znaci uzeo bih nForce2, ali ipak da cujem i vase predloge

takodje gledam po sajtovima domacih dilera i pcberza-i i nigde nevidim u ponudi ovaj procesor kao ni nForce2 ploce, gde se oni mogu nabaviti?

Tako je, nevidis ih zato sto ih jos uvek nema. Procesora ima tu i tamo ali i oni su problematicni jer se pri nabavci ne razlikuju (sto se naziva tice) od Palomino based Athlon-a.
Druga stvar koju si sam naslutio je cena. Nece nForce2 ploce biti povoljne na pocetku prodaje kod nas. Ako se ne zuris mozes da sacekas i vidis kako ce se situacija odvijati.
Jos nesto ako ne pretendujes na vrhunsku konfiguraciju u pogledu performansi i overkloka opredeli se za neku kvalitetnu KT333 (KX7-333, MSI KT3 Ultra2...) plocu i pokusaj da nadjes tog T'Bred Athlon-a XP1700. nForce2 je platforma kojoj je primereniji procesor poput Athlon XP 2400, a verujem da to nisi planirao.

ok znaci ipak VIA
sad sam citao review svih kt333 ploca i ispade da je asus a7v333 najbolje resenje po meni, veliki + kod njega mi je sto ima podrsku za termalnu diodu na XP procesporima, sto ima jos samo jedan MSI model

pa sam mislio da uzmem taj asus ali vidi da ovde na forumu ga bas ne preporucuju??

da li mozda kt400 ploca? cena izmedju kt333 i kt400 kolko sam primetio nije veca od 10-20 eura

Abit bi odradio stvar, recimo kx7

Ako vec uzmas novo, nForce2 je bolji izbor u svakom pogledu.
Plus ako se obistine tracevi da ce Epox biti 120+ e ... nema teorije da nadjes bolju i kvalitetniju platformu za AMD.

Ako ti se bas zuri (nemoz da cekas :D) evo ti moj mega overkloker KX :D Wanna? :)

Nemogu da kazem da sam sa VIA chipsetom (266a) imao problema, ali za par dana koriscenja jos nisam primetio nijedan problem sa ovim Nforceom2 (Epox). Plus sto ima fiksiran PCI i podesivu frekvenciju AGP-a i kojekakve zezalice za podesavanje memorije. Usput, i neki sitni tripovi su nestali, tako da za sada sve radi bez greske.
I znam da sam dosadan sa ovim, ali Asus izbegavaj.

<Mancha> je napisao(la):
I znam da sam dosadan sa ovim, ali Asus izbegavaj.
Ali zasto ???
Ako znas neki dobar razlog podeli to sa ostalima, ili je to samo onako "ne svidja mi se, pa nije dobar" ???

Sklopio sam preko 1000 racunara od cega je vecina bila sa Asus plocama. Preveliki broj njih ima razne tripove, da bi ih bilo kome preporucio. Nisam navijac po pitanju harvera, jednostavno govorim iz iskustva. Postoji mogucnost da neko uzme Asus plocu i nikada nema nikakav problem, ali se ja pri kupovini ipak nebi oslanjao na slucajnost. Narocito Socket A ploce treba izbegavati, mada i P4 ploce nisu bas savrsene.

Hmm.. cudno je to po pitanju ASUS-a pazi ok sklopio si dosta racunara e sada ja nebi da pricam sklopio sam toliko i toliko .. ali ko zna koji je broj iza mene ... mozda sam tu mozda sam malo ispod mozda malo iznad.. nije ni bitno..
Ja se nisam bazirao samo na ASUS-u , bilo je tu i ABIT-a.MSI,EPOX,Chaintech,Gigabyte...... ali kada god bi dosao neko i trazio maksimalnu stabilnost i pouzdanost ma koju plocu u tom trenutku smatrali najboljom i najpouzdanijom a da je od drugog proizvodjaca uvek je na kraju pobednik bio ASUS,i uvek su klienti bili zadovoljni izborom i nisu imali problema.Ok mozda se sada u zadnjih godinu dana malo iskrvario kazu stize sa raznih strana9ja opet nemam takvo iskustvo) ali pre ovoga... ASUS je ipak bio ASUS(iako sam ja u dusi ABIT ali abit je extremni OC i sl, ja bi ga stavio svugde jer nikada nisam imao nekih problema ni sa jednom ABIT plocom ali znam sta drugi misle o tome ...) ali svako ima pravo na svoje misljenje a ja sam se udaljio od tebe...

Sto se tice izbora ja bi uzeo EPOX nForce2 probao sam je gomila opcija, sve ima na sebi i radi super,a sto se cene tice 120 bi trebalo da bude realno mada znajuci dilere i sve .. mozda ce morati malo da se saceka pogotovu sto su sada ovi praznici pa onda i cene skacu...
poz.Bane
:cool:

Vrh Dno