Šta je novo?

T-Bird 900@1G

• Začetnik teme Začetnik teme Stator
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Stator

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
650
Ovako posedujem T-bird na 900 MHz(9x100) i hteo bih da ga dignem na giga (9x111) ploca je abit kt7-raid. E sada me zanima da li bi mogo ovako da ostetim/spalim neku komonentu???

Ne. Samo da nije losa memorija pa da ne moze vise od 133Mhz...

Pa i memorija moze da ide na 111, ne mora da stavi +33 u biosu. U svakom sluchaju taj T-bird bi mogao da ide do 1.1.

ok, ali nema potrebe da downgraduje memoriju...

Stator je napisao(la):
Ovako posedujem T-bird na 900 MHz(9x100) i hteo bih da ga dignem na giga (9x111) ploca je abit kt7-raid. E sada me zanima da li bi mogo ovako da ostetim/spalim neku komonentu???

Ne mozes nista da ostetis/spalis.

THX!!
dakle samo hrabro a??
memoria je NCP PC133 e sada koliko je to dobro ili lose ne znam..

BTW: el ima neki ude u to koliko ima graficka karta udela u svemu tome i da li da menjam voltazu CPU-a???

Nema veze graficaka sa oc cpu-a.
voltazu mozes da povecas malo ako ti racunar ne radi stabilno bez dizanja napona a posle overclocka. Bolja varijanta ti je chak i da cpu ostavish na 900,ali ne 9x100,nego 7x133 ---> vishe ces dobiti dizanjem magistrale na 133,nego dizanjem takta procesora za 100mhz stavljajuci magistralu na 111mhz.
7x133 je brze od 9x111( a u prvom slucaju prakticno nisi digao clock procesoru)

Slazem se sa Austinom, mada covek rece da ima kt7-raid, dakle bez "a"...
Graficka moze da smeta overclock-u procesora samo ukoliko ne moze da izdrzi magistralu na 111mhz. Dakle, indirektno.

ok ali mi masina radi UZASNO ne moze da sastavi 5 min-uta a da se ne blokira anemam ono "a" tako da 133 ne dolazi u obzir e sada koliko da dignem napon

na procesoru je 1.70 v
a neki core je 3.30 v
napominjem to je sada snje stanje dakle koliko smem da ga povecam a da ga ne spalim???

Ma mozes da dizes oba napona do maksimalnih vrednosti (a treba ako ti je komp nestabilan na default naponu)koje dozvoljava ploca, neces nista spaliti .

Dobro, a sto ga onda ne podignes na 10x100 ? Ili, ako nemas tu vrednost, (ili ako zelis bas i magistralu da OC-nes) onda na 9,5 x XXX (XXX je onoliko koliko mozes max da ides sa magistralom a da ti sistem radi stabilno)?
Ja tog Thunder-a teram na 7aja2 ploci na 7,5x133=1066, a bez ikakvih problema mi je radio i na 10x100=1000 (zbog licnih prakticnih iskustava ne zelim da podizem magistralu iznad normalnih vrednosti...)

procesor mi je zkljucan a mene mrzi da ga crtam tako da je to to akoliko bi to trebalo da bude napajanje ovako odprilike???

Ako zelis da overklokujes procesor pokazi malo zivosti! Ako neces da ga otkljucavas onda nemoj da se smaras idejom o overklokovanju. Kad ga otkljucas probaj ga na 10x100 ili 10.5x100. Na taj nacin si siguran da druge komponente ne forsiras (memorija, kartice) vec samo procesor (sto i jeste cilj). Sto ce tice napona gledaj da ga zadrzis u intervalu 1.75-1.80, manje zbog toga sto ces ostetiti procesor, a vise zbog toga sto ces ga na taj nacin lakse (bolje) hladiti i mirno spavati!

Nazad
Vrh Dno