Šta je novo?

System restore i USB

MIB

Slavan
Učlanjen(a)
06.02.2006
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
haswell pentium g3220
Matična ploča
msi h81m-p33
RAM
16gb ddr3 hyperx fury
Storage
512gb kc600
Zvuk
sb x-fi surround 5.1
PSU
lc500h-12 v2.2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zivo me zanima, da li ce mi system restore vratiti fajlove koji su "nestali" sa USB-a...
Imam sledeci problem, pre neki dan, tj. juce, tokom koriscenja USB-a u jednom trenutku nestadose mi fajlovi na njemu, a u pitanju je ~2.5GB. Da ne bih koristio neki od restore programa, da li bi bilo jednostavnije da iskoristim system restore? Windows "vidi" da nesto ima na flash-u al to nesto se golim okom ne uocava :p
Od kako sam instalirao SP3 "system restore" ne iskljucujem, a posto je u tom trenutku USB bio prikacen na komp, zanima me da li win pravi "snapshot" sadrzaja i na USB-u? Mislim jel sposoban za to? Zaista bi mi pomoglo da se fajlovi ponovo pojave ko da nis' nije ni bilo :)
USB je trenutno ikopcan, nista nakon tog dogadjaja nisam upisivao u flash, tako da bi povratak fajlova, ukoliko je izvodljiv bio 100% uspesan.
Ukoliko je sve ovo moguce, pretpostavljam da bi sve trebao da vratim kako je bilo, dakle da ubodem USB kako je bio, itd...
Ako je od ikakvog znacaja, konfiguracija je iz potpisa, WINSP3, USB Kingston DT-100 nakacen preko Logitech Premium 4-Port USB Hub-a. Ostalo nije ni bitno.

PS. Da ne ispadne da trazim resenje kao "kisa oko Kragujevca" samo da napomenem da mesta na hardu nemam, pa zbog toga sve ovo :)
... ili ce morati da strada 3 giga muzike, al to mu dodje i kao bacanje knjiga u kontejner :d

Kratko i jasno - System restore ti neće pomoći da povratiš izgubljene fajlove sa USB diska! Zato što on pravi "snapshot" sadržaja samo particija koje su na HDD, a ne i "removable" drajvova. U to možeš i sam da se uveriš, desni klik na My computer >> Properties >> System restore i trebao bi da dobiješ neku ovakvu sliku:

... i tu vidiš koji ti je status disk jedinica (particija). Dakle nigde nema pokretnih (izmenjivih) drajvova.

Ostaje ti da probaš možda iz Safe moda, ili jedino sa nekim restore programom!
Pozzz ;)

Steta... a bas sam se ponadao :(
Hvala u svakom slucaju.

Ja mislim da bi ti primetio da ti Windows kopira ~2.5GB podataka sa flasha svaki put kad ga prikljucis :>

Sistem restore ti i ne služi za vraćanje obrisanih podataka. On pravi snapshot konfiguracije sistema i instaliranih programa.

Tebi treba neki program za spašavanje obrisanih podataka, npr. Active@Undelete

Uf, znam da je sansa minimalna ali ipak... glupo zvuci ali postoji li sansa da sa s.r. operacijom ti podaci postanu vidljivi? Pretpostavljam da da bi win ista video na nekom mediumu, to nesto, prilikom povezivanja na neku masinu sa pomenutim, moralo biti zapisano negde u registry-ju, u ovom slucaju privremeno jer se taj isti vodi kao "removable device" i tu na scenu stupa s.r. koji ipak kao sto kazete ne vraca podatke( ne pravi backup), ali ipak radi ono sto mene u ovom slucaju interesuje, a to je "snima" stanje registry-ja u datom trenutku.
U kracim crtama, bukvalnije, da bi win video i procitao medijum nakrcan podacima, on na sta naleti mora negde(registry?) i da zapise inace bi taj medijum bio prazan za njega, zar ne?!
Dalje, ovde nije rec o klasicnom brisanju, jer kod takve operacije, podaci iako fizicki i dalje postoje na HDD i cekaju da budu pregazeni od strane novih, a u win-u se nevide i za njega oni vise ne postoje tj. izbrise ih iz svog "secanja". Stvar je u tome sto su oni "samo" vizuelno nedostaju. Ovde svoju nadu :) zasnivam na tome da se sa flesa ipak ocitava tih ~2.4GB, a ne 0 i kad dodam ono prvog dela teksta zajedno sa nadom da s.r. zahvata "famozni" temp deo iz registry-ja.

Mislim da sam ovog puta rekao ono sto sa iz prvog puta tako neuspesno srocio :S: Nakon svega ovoga rekli bi da su mi th par GB-ta veoma vazni, ali ja samo pokusavam da ubijem vise muva jednim udarcem :)

Mislis na FAT, nalazi se na samom flashu.

Kad bi ti podaci stajali u registru onda bi samo tvoj kompjuter znao sta si iskopirao i sta stoji na flashu, priznaces nema logike.

Nazad
Vrh Dno